You are here: Home » Lifestyle » Jul u znaku Raka, kakav je muškarac rak?

Jul u znaku Raka, kakav je muškarac rak?

Rak se smatra za najemotivniji znak zodijaka. Kao i njegovi vodeni rođaci, Škorpija i Ribe, Rak je znak koji se odlikuje izuzetnom emotivnom dubinom, intuicijom, a često mu se pripisuju i posebne spiritističke moći, vidovnjaštvo.

Vladajuće nebesko telo Raka je Mesec, karakteristično povezan sa pojmom ljudskih osećanja, privrženosti domu, želji za emotivnom bliskošću, snovima i kreativnošću. Rakovi se duboko vezuju za ljude, ali su veoma izbirljivi i često uzdržani prilikom upoznavanja.

Za većinu Rakova bi se moglo reći da imaju brilijantnu intuiciju, posebno kada je reč o ljudskim odnosima. U stanju su da predosete stvari mnogo pre nego što neko o njima otvoreno govori, bilo da je reč o nekim zamislima, motivima, konkretnim odnosima i situacijama. Sa Rakovima upravo zato nije lako održavati, pa ni započinjati odnos. Oni ne vole prazne priče i ćaskanje da se ispuni vreme.

Poznati muškarac rak: Tom Cruise photo by: Gage Skidmore

Takozvane ‘bele laži’ verovatno su nešto što Rakove najviše iritira i oneraspoložuje. Na primer, ako sretnete nekoga i kažete mu kako vam je baš drago što ste se videli, znajući da bi obe strane bile srećnije da su u potpunosti izbegle bilo kakav kontakt ili razgovor, jedna je od situacija koja Rakovima ide na živce. Rak zna da vam nije preterano drago i ne voli da laže.

Društvena okupljanja i velike gužve nisu okruženje koje prija jednom Raku, prvenstveno jer takva mesta i događaji vrve od površnih razgovora i često nemilih susreta, u kojima se svi smeškaju jedni drugima, a radije ne bi bili u blizini određene osobe.

Mada većina ljudi ovakve stvari uzima zdravo za gotovo i bez rezerve ili teskobe zapravo uživa u društvu, Rak se ne može odupreti svojim unutrašnjim glasovima i radije izbegava pomenute situacije.

Rak se najbolje i najopuštenije oseća kada je u maloj grupi istomišljenika ili sa jednom osobom. U ljubavi, Rakovi su darežljivi, pažljivi i brižni, a isto očekuju i od druge strane. Rak ne voli igre i ne uzbuđuje ga ‘lov’.

Ukoliko nekoga voli, Rak neće želeti da se poigrava sa osećanjima te osobe, a ni svojim. Ponekad se dešava da se zaljubi već nakon upoznavanja. Rakovi su posvećeni i najbolje se osećaju kada su u vezi.

Kao znak koji ima bogati unutrašnji život, Raku je važno da ima svoje vreme i nezavisnost u kojoj će moći da ispolji svoju kreativnost, interesovanja i talente.

Rakovi često provode vreme u svom fantastičnom imaginarnom univerzumu i zato je dobro da njihov partner ili, na primer, dobar prijatelj, bude osoba koja stoji čvršće na zemlji i pruža raku oslonac realnosti.

Poznati muškarac rak: John D. Rockefeller Izvor fotografije

Muškarac Rak, opšte karakteristike

Muškarac Rak je jedinstveni tip čoveka koji u jednoj osobi objedinjuje izuzetnu emocionalnu snagu i veliku osećajnost i ranjivost, što ga čini izuzetno privlačnim i zavodljivim na poseban način. Najčešće ćete čuti da su muški Rakovi veliki emotivci. Oni su mnogo više od toga. Muškarac Rak je strastven, uzbudljiv karakter, promenljiv, drag i brižljiv.

On je visoko intuitivna osoba, sa prirodnim porivom da brine o drugima i pazi na tuđa osećanja. Muškarac Rak zna kako da pristupi drugoj osobi i učini da se ona oseća voljeno i bezbedno.

Muškarac Rak je brižan i nežan, dobrog srca, ali ne slabić, što je jedna od pogrešnih pretpostavki koja se često vezuje za ovaj netipično muževni znak. Rak zna kako da emotivno podrži osobu i o tome vodi računa; to ne znači da je neko ko nema integritet i stav.

Poznati muškarac rak: Nikola Tesla 10.07.1856. Izvor fotografije

Muškarac Rak zaista voli da pomaže drugim ljudima. Rakovi su generalno znak kom je servilnost u krvi, što ne znači da su svi Rakovi povodljivi i spremni da udovoljavaju drugim ljudima po cenu sopstvenog komfora i emocija. Zapravo, muškarac Rak voli da bude potreban, da se njegovo društvo smatra lekovitim i željenim. Njemu nije teško da udovolji drugoj strani, ali stvari ne ostaju samo na tome.

Svoju opštu privrženost ljudima muški Rak ispoljava lako i otvoreno. On je taj koji će vam ponuditi topli zagrljaj ako se osećate neraspoloženo i to u bilo kakvim okolnostima, makar to bio i vaš kolega na poslu.

Rakovima je takvo ophođenje sa ljudima prirodno, dobro i poželjno. Prisnost koju muški Rak iskazuje u međuljudskim odnosima se često može doživeti i kao flert, i onda kada u njegovom gestu uopšte nema takve namere.

Sve što ste ikada pročitali o muškom Raku, a tiče se njegove emotivne dubine, pažljivosti, želje da se pomogne i uteši je tačno. No, Rak želi da se sa njim postupa na isti način. Ukoliko niste dovoljno osećajni ili jednostavno ne osećate nužnost da brinete o njegovim potrebama u trenutku u kom on to očekuje, muški Rak će početi da se udaljava od vas. Postaće svadljiv i iritabilan, smatrajući vaše ponašanje za zapostavljanje i nemar.

Može se reći da su muški Rakovi osobe za sve ili ništa, kada govorimo odnosima mđu ljudima, posebno ljubavnim vezama. Njemu je, zapravo, potrebna emotivno stabilna, dovoljno empatična i osećajna osoba koja u pravom trenutku može da ga zaustavi u preteranom rasplinjavanju.

Poznati muškarac rak: Giorgio Armani – Photo by Jan Schroeder

Argumentacija, rasprava, analiziranje i raznorazna opravdajuća ponašanja nisu retkost u odnosu sa Rakom, ali su najčešće kontraproduktivni.

Kako prepoznati muškog Raka

Za Rakove se priča da su jedan od znakova koje je najteže raspoznati u grupi ljudi. Da, muškarac Rak se neće truditi da se ističe među ljudima, ni na jedan poseban način. On nije upadljivo tajnstven kao Škorpion, a ni potpuno sanjarski mističan kao Ribe. Rak je pomalo stidljiv, uglavnom tih i povučen.

Kada prvi put upoznaje nekoga, muškarac Rak će najverovatnije biti veoma rezervisan. Potrebno je da se sretnete više puta da biste mogli da prodrete ispod rakovskog oklopa.

Muškom Raku ne prijaju preterano otvoreni i agresivno prijateljski nastrojeni ljudi. Takva dinamika odnosa ga uznemirava i remeti njegove vode, da tako kažemo. Na znak previše burno započetog odnosa, muškarac Rak će se verovatno povući i zakopati se u peščani nasip, baš kao i životinja koja ilustruje ovaj zodijački znak. Sa Rakom morate biti pažljivi i strpljivi; dozvolite mu da se otvori u sopstvenom ritmu.

Teško ga je i prepoznati i spoznati u prvom kontaktu. Muškarac Rak može da bude ekstremno nervozan u vašem društvu, a da se već u sledećem trenutku ponaša izrazito samouvereno. Rak je izuzetno promenljiv znak, što se, naravno,objašnjava uticajem njegovog nebeskog vladaoca, Meseca i mesečevih mena. Transformacije koje ćete verovatno uočiti kao karakteristiku muškog Raka nisu pokazatelj podeljene ličnosti, već promenljivog karaktera.

Poznati muškarac rak Nelson Mandela. Photo by: John Mathew Smith

Izuzetno bogatsvo emocija je ono što ga karakteriša i što objašnjava ovakvu sliku. Muškarac Rak je sposoban da oseti mnoštvo emocija i emotivnih stanja i to kao slojeve jedne preko drugih. Ovo može da deluje neobično i teško za razumevanje drugim, da kažemo, emotivno ‘prostijim’ znacima.

Muškarac Rak je osetljiv i svoja klješta koristi za samoodbranu, pre nego za napad. On nije sklon direktnoj agresiji prema drugima.

Muškarac Rak uvek ima nevidljivi štit oko sebe, zato pazite kako ga tretirate, ukoliko želite da ga bolje upoznate. Ranjivost budi instinktivnu potrebu da se brani od sveta u kom se nalazi, pa će tako često biti sarkastičan, udaljen ili pomalo džangrizav, a sve u nameri da izbegne da bude povređen.

Generalno je učtiv i ljubazan i ne priča mnogo. Rak je klasični džentlmen i kavaljer, epitom manira pravog old stajl gospodina.

Muškarac Rak, posao i novac

Kada govorimo o novcu, muškarac Rak se može opisati kao pronicljiva i štedljiva osoba. On neće trošiti na besmislice i važna su mu  ulaganja sa osnovom. Preferira dugoročne sigurne prihode nad instant dobicima. Nikako nije impulsivan kada je reč o trošenju i kupovini. Muškarac Rak ima strogu radnu etiku koja je u skladu sa njegovim željama i očekivanjima po pitanju karijere i zarade.

Glavna poslovna motivacija jednog Raka ne leži u profesionalnom domenu, već u emotivnom i porodičnom. Muškarac Rak može da bude laserski fokusiran na karijeru, pre svega ukoliko ima porodicu i drage ljude koje izdržava ili doprinosi sveukupnom budžetu. On je onaj koji obezbeđuje i nabolje se oseća u toj ulozi. Muškarac Rak je požrtvovan u tom smilsu.

Poznati muskarac rak Sylvester Stallone. Photo by: Georges Biard

Njemu je najvažnije da njegovi najbliži, kao što su, recimo, njegova deca, budu zadovoljni, dobro nahranjeni, srećni, da im je udobno, da su sigurni i da im ničega ne manjka. Ukoliko je u stanju da obezbedi ovakve stvari, muškarac Rak je zadovoljan sobom i srećan. Takva priroda ne dolazi bez cene, pa se dešava da muškarac Rak radi i previše i iscrpljuje se preko svojim realnih, zdravih mogućnosti.

Rak ipak ume dobro da razdvoji posao od odmora, ali mu je važno i da njegov odmor bude dobro zarađen i opravdan. On će raditi mesecima u nizu, bez dana odmora, imajući u umu viziju dalekog egzotičnog ostrva i lenjih, dugih dana provedenih u izležavanju na plaži. U duhu sopstvenog karaktera, muškarac Rak će se najčešće posvetiti porodičnom biznisu kojim će produžiti tradiciju.

Na radnom mestu, muškarac Rak se oseća kao u porodici, čak i da slučaj nije takav da doslovno sarađuje sa svojim bliskim rođacima. On se brižno ophodi prema kolegama i zbog toga je cenjen i omiljen u ekipi.

Ukoliko je na vodećoj poziciji, neće izgubiti svoju empatičnost i tretiraće ljude kao ljude, a ne kao potčinjene. Obično nije povodljiv, ali treba da se pripazi sopstvenih poriva da preterano mnogo radi.

Muškarac Rak u ljubavi

Rekli smo da muškarac Rak može da se zaljubi iznenada, ali to ne znači da je ovaj znak tako lako zaljubilje prirode. To znači da je svojom intuicijom prepoznao osobu koja ima ‘ono nešto’ za njega.

Kada je u pitanju takva vrsta zaljubljivanja, ona nikada nije nešto što bi Rak smatrao kratkoročnom aferom i zabavom; ono što može da se desi jeste da upravo da ljubav na prvi pogled bude ljubav za ceo život. No, to jesu specifične situacije.

Rakovima inače treba dosta vremena da se uopšte otvore drugoj osobi. Ljubav je ultimativna misterija za muškog Raka, nešto čemu on teži, nešto u čemu zapravo želi da se utopi. Njegova urođena povučenost i sumnjičavost, koja potiče od svesnosti o sopstvenoj ranjivosti koja čak i rakovsku intuiciju može da pomuti, čine da muški Rakovi zapravo jako teško dopuštaju sebi da se zaljube. Rak instinktivno navlači svoj oklop kada se suočava sa preplavljujućim osećanjima.

Muškarac Rak je izuzetno izbirljiv, što nije teško zaključiti na osnovu onoga što do sada znamo o njemu. Međutim, kada pronađe osobu sa kojom oseća emotivnu bliskost, on se neštedimice baca u vrtlog ljubavnog zanosa. Muškarac Rak je možda najromantičniji predstavnik zodijaka i to u onom klasičnom, gotovo filmskom smilsu. On će svoju srodnu dušu obasipati pažnjom na sve načine.

Pravi je kavaljer kada se govori o romansi. Da, muškarac Rak će vam kupovati cveće i lepe, pažljivo osmišljene poklone koji pokazuju da vas poznaje i da mu je važno da vas poznaje, izvodiće vas u restorane i na lepa mesta, juriće zmajeve za vas i biće vaš vitez na belom konju, onako kako to samo jedan Rak može da bude.

Poznati muškarac rak fudbaler Virgil van Dijk; Photo by: Ailura

Intimni život sa muškarcem Rakom

U zajedničkom životu on će rado činiti sve da vam bude lepo i da se ne mučite. Obavljaće kućne poslove bez ikakve drame ili žalbe, spremaće vam hranu,organizovatizajedničkiodmor i pobrinuti se da nemorate baš ni o čemu da brinete. Pažnja kojom vas jedan muškarac rak može obasuti će vas vrlo verovatno lako i brzo razmaziti, što i nije tako loše, zar ne? On je lojalan, posvećen i izuzetno brižan, savršen partner prema mnogima.

U javnom životu obično tih i nenapadan, muškarac Rak je izuzetno strastven i vešt ljubavnik u privatnom, najintimnijem životu. Njegova prirodno urođena intuicija čini da i ljubavne veštine budu nešto u čemu briljira. Kao duboko emotivan, intuitivan, pa možemo reći i ‘vidovit’ znak, muškarac Rak ‘oseća’ partnera i zna šta treba da čini i na koji način. Pažnja koju pruža u zajedničkom životu generalno nije ništa manja ni kada govorimo o najintimnijim trenucima.

Za muškarca Raka, romansa i spavaća soba su jedno; one ne može da razdvoji fizički kontakt od emocija, a to je, složićete se dobitna kombinacija. On je romantičan i da, njega uzbuđuju filmske scene romantičnih večeri uz flašu dobrog vina, ružine latice, toplu kupku, mirišljave sveće i dodajte šta god se vama lično dopada. Neko će reći da su ove stvari kliše i prevaziđene, ali ne i muškarac Rak. On je romantičan u najdubljem smislu te reči.

Muškarac Rak i sam želi nežnost i pažnju u ljubavnoj vezi, neretko i uverenje u lojalnost i osećanja druge strane, inače će otploviti dalje od vas, razočaran, povređen, zaklinjući se da nikada više nikome neće verovati. Njegova lična posvećenost partneru je apsolutno neupitna i on očekuje isto zauzvrat. Muškarac Rak nikada neće tolerisati neverstvo i pre će raskinuti vezu nego pokušati da proguta bolna osećanja i učestvuje u tome da se situacija izgladi.

Muškarac Rak je najkompatibilniji sa vodenim znacima, Ribama i Škorpijom, a takođe se dobro slaže i sa Devicom i Bikom. Naravno, stvari su daleko složenije, jer kompatibilnost sunčevih znakova ne govori o odnosu sa nekom osobom u celosti.

Veoma je važno da se u obzir uzmu i astrološki aspekti, posebno odnosi planeta koje se karakteristično povezuju sa ljubavnim odnosima, poput Venere i Marsa.

Muškarac Rak, životni stil

On je džentlmen sa stilom, lepih manira, vaspitan i uljudan. Njegov modni stil je klasika, sa primesama bilo čega što Rak oseća kao dobro i prigodno. On je uvek dobro obučen, ali odmeren.

I u pogledu mode je vrlo intuitivan; odabira komade za koje oseća da su dobri i u tome ne greši. Može da kombinuje i sasvim klasičnu, konzervativnu garderobu, sa ponekim ultra modernim detaljima.

Nije neko ko insistira na tome da bude zapažen po svaku cenu.

Možemo reći da je muškarac Rak sofisticiran i da ima dobar osećaj za estetiku. Na kraju krajeva, Rak ima u sebi notu kreativnosti i imaginacije. Njega zanimaju lepe stvari, a hobiji se često svode na one koji ga drže blizu sopstvenog doma, kome je jako privržen. Životni prostor jednog Raka najčešće odiše urednošću, ali i toplinom. Sterilnost i strogi minimalizam nisu njegova stvar.

Muškarac Rak će verovatno biti zainteresovan za dizajn enterijera, baštovanostvo, kulinarstvo; to su interesovanja koja dopuštaju njegovom kreativnom i imaginativnom duhu da se razmaše, a ne udaljavaju ga od doma. Rakovi generalno vole kreativni rad i razmišljanje. Često vole umetnost i knjige. Nisu sportski tip i ne luduju za fizičkim izazovima, ali vode računa o svom izgledu i formi.

Ipak, sklonost ka mirovanju i ljubav prema hrani jesu nešto što može biti problematično za jednog muškog Raka. Rak je često slab na slatkiše i mora da se kontroliše u tom pogledu. Stalno je u raskoraku sa dijetama kojih pokušava da se pridržava.

Takođe će preodabrati da se drži dijete nego da rigorozno vežba, ako baš ne mora. Nije lenj, ali nema interesovanja da provodi dane u teretani ili sportskom terenu.

Zanimljivo je istaknuti da je kod muškarca Raka, kojim vlada Mesec, kao ženski princip, više u dodiru sa svojom ženskom stranom, nego što je to slučaj kod nekih drugih znakova. On uživa u stvarima koje bismo možda pre povezali sa damama nego sa muškarcima, što ne govori ništao njegovim usmerenjima u intimnom smislu, već o njegovom doživljaju sveta i sebe u njemu.

Biće oduševljen starim stvarima koje imaju sentimentalno vrednost, pre neko materijalnu. Često voli nakit, takođe onaj koji posduje i neko skriveno značenje, poput simboličnih privezaka i slično. Lep parfem je takođe nešto što će značiti jednom muškarcu Raku.

Takođe, oduševljava se praktičnim stvarima za pokućstvo, poput savršenog tiganja, prelepe drvene daske za seckanje, vrhunskog escajga, stilskog tepiha i lepih polica, slika i uopšte ukusnih dekorativnih detalja.

Pročitajte o drugim horoskopskim znakovima

Pogledajte i ovo: