You are here: Home » Lifestyle » Muškarac škorpija – karakteristike, u ljubavi

Muškarac škorpija – karakteristike, u ljubavi

Škorpije slove za moćne i neodoljive predstavnike zodijaka, a upravo tako i jeste. Nezavisne, jedinstvene i bez mnogo brige o tome šta drugi misle o njima, Škorpije ostavljaju trag gde god da se pojave.

Na svoj jedinstven način, često opisan kao magnetski mističan, Škorpije lako osvajaju okolinu. Umeju da budu zloslutno ćutljive, ali nikada nisu stidljive i za njih nema tabua. Škorpija voli debatu i neće se povući pred izazovom da odbrani svoje mišljenje.

Kontroverznost je nešto u čemu Škorpija uživa, autentičnost ideal kome stremi. Predstavnici ovog znaka ne pristaju na manje od toga i često će zameriti drugima nedostatak iste, možda ne otvoreno, no to jeste ono što misle o ljudima koji nisu dovoljno ‘svoji’.

Škorpija mrzi prosečnost, mediokritet, sredinu; u njima niti ume, niti želi da se snalazi. Škorpija ne prihvata ‘običnost’ kao nešto poželjno i normalno.

Škorpija će pre ceniti originalnost, nego svakodnevnost, čak i ako prva nije oličenje lepote i sklada. Važno je da je neobična i različita. Često se smatra da su Škorpije mračne i nedostupne upravo zbog ovakvih tendencija. Da, mnogi ih vide kao zastrašujuće i rezervisane, osobe koje zrače nećim neobičnim, teško objašnjivim, istovremeno tajanstvenim i transparentnim magnetizmom.

Uprkos tome što važe za misteriozne predstavnike zodijaka, Škorpije nije teško prepoznati i osetiti njihovu auru, makar ne progovorile nijednu reč. Vladalac znaka Škorpije je moćni, daleki, mračni Pluton, planeta skrivene moći, dubokog znanja, svega nevidljivog i neispitanog u čemu Škorpija vešto pliva.

Drugi zaštitnik ovog znaka je takođe moćni i ratoborni Mars, viša oktava Plutona.

Mars Škorpionu daje izuzetan karnalni potencijal i svi dobro znamo da je Škorpija takođe i jedan od najzavodljivijih znakova zodijaka. Škorpija je vodeni znak, pa tako može delovati i oštro poput brzog planinaskog potoka, stalno u pokretu i promenljivog, koji saseca svojom hladnoćom, no ovaj znak je karakterističan i po onoj drugoj, moćnijoj osobini vodenog prostranstva, njegovoj dubini i veličini.

Kao što znamo, element vode se vezuje za osećanja, a Škorpija svakako jeste jedan od emotivnijih i strastvenijih znakova zodijaka. Škorpija je znak koji ‘pati’od unutrašnjeg, centralnog konflikta.

Osećanja su ostovremeno najmoćnije i najsnažnije gorivo koje jednu Škorpiju inspiriše i vodi kroz život, a sa druge strane upravo isto ono što ih čini strašno ranjivim i van kontrole. Promenljivost, tako karakteristična za vodene znake, ovome najviše doprinosi.

No, ono što je sasvim sigurno za Škorpije, jeste to da sa najveće visine, iz najvećeg ushićenja i euforije mogu pasti u najdublji ambis, do samog dna pakla i onda ponovo, sve iz počeka. Škorpija pati, voli, raduje se, mrzi i sve to na kub. Ovo je znak sazdan od naizgled protivrečnih emocija koje čine vrtlog i život jedne Škorpije pretvara u dramu. Dramatičnost je svojstvena Škorpiji i to u svim mogućim oblicima.

Ako mislite da je nemoguće biti potpuno dramatičan, a da ne izgovorite nijednu reč i ne pustite suzu, verujte da je i to moguće. Škorpija je majstor za ovakvu vrstu drame i ona se zaista tako i oseća.

Gluma kojom manipuliše drugima nije ništa do jedna strana ove burne i intrigantne ličnosti. Škorpija ume da prepozna nadolazeću buru na vreme i tada brzo i vešto navlači oklop, oštri mač i odaje utisak nedodorljive, arogantne i veoma samodovoljne osobe.

Ipak, svako ko je uspeo da prodre ispod čudesno zavodljive, a pomalo zastrašujuće fasade, zna da je Škorpija duboko senzitivna i senzualna, izuzetno odana osoba, čije strasti ne poznaju granice smrtnog života.

Budite sigurni da Škorpija ulaže više od sto posto entuzijazma u sve što je interesuje. Škorpije su sklone fokusiranju i fiksiranju, posesivnosti i opsesivnosti i to na svim životnim poljima.

U ljubavi, Škorpije su u početku oprezne, misteriozne, taktične, često sa visoko dignutim gardom koji može zaplašiti i oterati drugu osobu i imati efekat koji ni sama Škorpija zapravo nije želela.

Škorpije testiraju potencijalnog partnera, imaju visoke zahteve i standarde. Najproblematičnije u vezi sa njima jeste to što zapravo očekuju da im druga osoba čita misli. Kada su svi testovi i igre odigrane, Škorpija se prepušta u potpunosti. Veza sa Škorpionom je uvek intenzivna i burna, na dobro i/ili loše.

Muškarac Škorpija, opšte karakteristike

Kao što to već svi dobro znamo, a i same Škorpije se tobož nehajno trude da nam to stave do znanja, ovo je moćan, pomalo mračan, neodoljiv, magnetski privlačan znak.

Na mnogo načina, Škorpion je jedinstven i dramatičan, a teško mu je odoleti. Mnogi autori bi se složili oko toga da je Škorpija ujedno i znak koji je zapravo najteže opisati rečima. Koliko god da pišete o njima, teško ćete predstaviti njihovu suštinu i predstaviti ih u pravom svetlu.

Mnoge osobine ličnosti jednog Škorpiona mogu da deluju negativno kada se o njima govori ogoljeno i direktno. Na primer, kaže se da su opsesivni i kompulsivni i to nekome svakako može da zvuči zastrašujuće i odbojno, ma koliko bili privučeni Škorpionovom aurom.

U stvarnosti i praksi, upravo ove karakteristike ga mogu učiniti neopisivo šarmantnim i ne moraju biti tako surovo eksplicitne ili negativne. Sa Škorpionima su uvek finese u pitanju, kada je reč o njihovoj višeslojnoj, kompleksnoj ličnosti.

Muškarac Škorpija je neko ko vrednuje emociju kao takvu i na mnogo načina predstavlja najčovečniji od svih znakova zodijaka. Mada će retko koja muška Škorpija otvoreno to priznati, oni uživaju u intenzivnim, burnim emocijama, bilo da su one dobre ili loše. Muškarac Škorpija ima neverovatnu količinu unutrašnje snage da se nose sa bilo čime što mogu otkriti u osobi preko puta, sa akcentom ovde na ljubavnog partnera.

On više voli ‘dobru’, žestoku svađu nego ignorisanje; Škorpije, generalno, mrze ignorisanje i manjak uzbuđenja u svakom smislu. Ako ga nema, potrudiće sa da dramu naprave sami, često ni iz čega.

Muškarac Škorpija je intuitivan, strastven i samouveren, veoma pronicljiv, ali oprezan kada je reč o otkrivanju sopstvenih slabosti i vrlina. Verovatno će znati puno toga o vama, pre nego što uspete da prodrete ispod njegove površine.

Izuzetno dobro procenjuje ljude, a ono do čega ne dođe direktno, pročitaće između redova i gotovo stoprocentno biti u pravu u vezi sa tim. Onda kada deluje kao da je pogrešio u proceni,pazite; to je samo jedna od njegovih projecija. Škorpion zna šta mislite, a često i zašto tako mislite. Obično ima potpuno kontrolu nad određenim odnosm, ako mu je to bitno. Vlada konverzacijom na svoj jedinstveni škorpijski način.

Muškarac Škorpija ne ulaže mnogo napora da bi kontrolisao situaciju, to mu ide od ruke. Međutim, sve ovo ima i svoju drugu stranu, tako tipičnu za promenljivost Škorpiona. Uloge se mogu neprimetno zameniti, a da to niste ni osetili. Muškarac Škorpija misli da ima kontrolu ako sve zna i prodire u svaku vašu poru. Pa, istina je da obično on jeste taj koji bolje ‘čita’ drugu osobu, no često se ispostavi da zapravo previše paćnje i energije u to ulaže.

Bez obzira na svu njegovu veštinu, moćnu auru koja konzumira i opčinjava, strastvenost i pronicljivost, često ispada da upravo strana koja najmanje brine ima svu kontrolu nad odnosom sa Škorpionom.

Mnoge veze sa muškarcem Škorpijom takve su da upravo druga osoba njega vrti oko malog prsta, iz prostog razloga što je njemu više stalo. Sve to dovodi do didatne konfuzije i Škorpiona čini nepoverljivim i vrlo opreznim kada je reč o bliskosti, otvaranju, prepuštanju drugome.

Ono što je takođe zanimljivo jeste da svako loše iskustvo u međuljudskim odnosima, posebno kada je reč o ljubavnim vezama, samo čine sve njihove osobine još duplo snažnijim kada se sledeći put nađu u takvoj situaciji. Muškarac Škorpija može lako da se poistoveti sa drugima, te je zzbog toga izvrstan emocionalni iscelitelj i istinski dobar prijatelj. No, i to je jednosmerno ogledalo.

Muškarac Škorpija daće vam veoma ograničen uvid u to šta se zaista dešava unutar njegovog bića. On je vrlo tajanstven i suptilan, te često neće otvoreno izraziti svoje oduševljenje nečime ili nekime, zbog ranjivosti koju takvo stanje neumitno izaziva. Muškarac Škorpija nije zainteresovan ni za šta plitko i površno, on je veoma radoznao u svakom smislu. Teško je od njega nešto sakriti; Škorpion je odličan čuvar tajni, ali i onaj koji ih razotkriva.

Sigurno ste već čuli da je Škorpija znak kome po pirtanju telesnog zadovoljstva i libida niko ne može da parira. To čak može da deluje zastrašujuće, ali na dobar način. Muškarac Škorpija je intenzivan, strastven, sposoban, izuzetno velikih apetita i još veće veštine. On je zavodljiv, neodoljiv, nešto što nećete pronaći nigde drugde, u to možete da budeti potpuno sigurni.

Ispod oklopa muške Škorpije

Ali kako proniknuti u njegove tajne i videti ispod maske ovog fatalnog muškarca, koji pleni svojom pomalo mističnom, a vrlo samouverenom pojavom? Kako privoleti Škorpiona da se otvori i spusti svoju žaoku?

Da se za trenutak osvrnemo na životinju čije atribute nosi ovaj znak zodijaka. Škorpion je jedinstven među zodijačkim životinjama po mnogim stavkama. Na primer, ova životinja će radije ubiti samu sebe, nego dozvoliti da to učini neki predator.

Škorpija je noćna, fotofobična životinja, što znači da koristi ‘šesto čulo’ kako bi izbegla opasnost (registruje najtananije promene svetlosti i senke kako bi detektovala pokret pre nego što ga vidi). Škorpija menja svoju kožu više puta u toku životnog ciklusa. Sve ove karakteristike škorpije iz ćivotinjskog sveta jest paralele koje možemo videti u profilu zodijačkog znaka Škorpiona.

Takav je muškarac Škorpion. Višeslojan, tajansven, sa izraženom intuicijom i gardom. Verovatno ćete ga lako prepoznati i to jeste ono što je dodatno zanimljivo u vezi sa Škorpionima. Vi znate da je on to, ali ne možete da pročitate njegove tajne, njegove slojeve, ne vidite mnogo osim onoga što vam je sam servirao.

Da bi muškarac Škorpija uopšte poželeo da bude blizak sa vama, morate ispunjavati njegova očekivanja, koja se temelje na jedinstvenosti, neobičnosti, originalnosti.

Kada vas pusti blizu, uvidećete njegovu strast prema životu, posebno strast prema ljubavi u životu. Postoji još jedna veoma važna stavka vezana za Škorpiona, a to je ozloglašena škorpijska osvetoljubivost, koju nismo pomenuli. Moto ‘oprosti i zaboravi’ ne važi za Škorpije. Mada su ženske Škorpije mnogo ‘gore’ po tom pitanju, ako je verovati onome što se priča, ni muškarci nisu baš tako laki na oprostu. Škorpija vam neće lako oprostiti prevaru.

Muškarac Škorpija, karijera i novac

Muškarac Škorpija je veliki individualac i zato najbolje radi sam. On je gladan za znanjem i sticanjem veština i najbolje funkcioniše ako ga pustite da se koristi sopstvenim taktikama i sredstvima koja će ga dovesti do cilja. Ne, on se neće baviti mutnim radnjama i nije neko ko vara, ali ume da koristi situaciju i ume da manipuliše. Ukoliko radi u većem kolektivu, treba mu bar doza privatnosti i ne voli da mu se mešate u posao.

Ukoliko sumnjate u njegove veštine i nemate poverenja u ono što radi, do čega dolazi uglavnom zato što neće da vam objasni detalje ni način na koji radi (ali će sigurno ispuniti obećano), osetiće se povređeno i to može u potpunosti da poremeti radno okruženje, jer Škorpion, ma kako ravnodušno delovao spolja, sve shvata lično. Nije dobar timski igrač, ne voli da se uklapa i povinuje tuđim pravilima; originalnost ceni iznad svega.

Muškarac Škorpija ne troši uzalud, sposoban je itekako da sebi obezbedi ono što želi i da svoje prihode dobro održava. Sasvim sigurno nije škrt, a nije ni opsednut novcem, ali voli i ume da se poigrava. Škorpioni vole da ulažu u zamršene poslove, a inače ne odaju svakome načine na koji sunovac stekli, niti koliko ga imaju. Dešava se da i nasledstvo igra ulogu u njihovom životu, ali Škorpion će retko kome otvoreno reći koliko je novca dobio i iz kog tačno izvora.

Muškarac Škorpija u ljubavi

Došli smo i do najstrastvenijeg i najemotovnijeg polja života za svakog Škorpiona. Škorpion u ljubavi je odan, vrlo posvećen, vrlo upućen, a sasvim sigurno i poprilično posesivan, pa i ljubomoran.

I ovde, opet, ozloglašena škorpijska posesivnost i opsesije vezuju se pre za ženske predstavnike znaka, ali to nikako ne znači da muške Škorpije ne poseduju ove karakteristike. Neki mogu i nadmašiti svoje rođake sa žaokom. Muškarac Škorpija može da bude jednako opsednut u vezi, baš kao i žena.

Mnogi kažu da će vas Škorpion uputiti na najdublje skrivene strasti, na vašu ‘mračnu’ stranu po pitanju kako samog telesnog uživanja, ali i emotivnih doživljaja. Muškarac Škorpija uživa u tome da kopa duboko ispod površine i prodire u najdublje strahove i tajne želje, možda i one koje ni sami sebi ne smete da priznate. Muškarac Škorpija pogodiće vas tamo gde ste najranjiviji, u to nema sumnje, a, što je najinteresantnije, to će vam se verovatno i dopasti.

On će biti veoma zaštitnički nastrojen u vezi, verovatno opsesivno ljubomoran, što ne mora uvek da bude ekstremno, pa ni opterećujuće. To je zato što Škorpion zapravo želi partnera za ceo život.

Ako se zaista duboko poveže sa vama, ako vas zaista pusti u svoj život, neće želeti da to ispusti. Trudiće se da održi i unapredi vezu. Ovaj tip muškarca nije zainteresovan za povremeno i besmisleno, neobavezno viđanje. Kada voli, on voli fatalno i samo je na to usmeren.

Možda vam deluje da jedan zavodljivi, atraktivan, magnetski privlačan Škorpion ide unaokolo i slama ženska srca, donžuanovski osvajajući i menjajući partnerke. Situacija, zapravo, često biva obrnuta, baš kao što smo to opisali na početku naše priče o muškarcu Škorpionu.

Muškarac Škorpija, neodoljiv kakav jeste, zapravo je tip za duge veze, teško se zaljubljuje, ali kada voli, u potpunosti se prepušta enormnoj količini stasti i emocija koje poseduje.

Kada nije zadovoljan, može da bude okrutan, te da govori stvari koje su bespotrebno oštre i koje povređuju. Kada je sateran u ćošak, braniće se; povređeni Škorion je otrovan i za sebe i za druge, te zato nemojte da se igrate sa njegovim poverenjem i, ako ste već osvojili njegovo poverenje, tretirajte ga sa nežnošću i ljubavlju. Muškarac Škorpija ume da bude brzoplet i impulsivan, fatalistički posmatrajući vezu.

Intimni život sa muškarcem Škorpijom

Već smo nagovestili da je muškarac Škorpija neodoljiv, intenzivan, čak i pomalo zastrašujuć ljubavnik. Neverovatan je i neumoran kada je reč o telesnoj ljubavi, a uz to moramo da dodamo da je jedan od zodijačkih znakova kome nisu potrebna nikakve posebne igrice ili dodatni stimulansi kako bi ljubavnu igru vodio na vrhunskom nivou. Muškarac Škorpija je ljubavnik koji se pamti.

Upuštanje u ljubavni život sa muškarcem Škorpijom je putovanje koje vodi duboko ispod površine, avantura u kojoj ćete i sami sebe spoznati na mnogo više načina nego do sada. On je fatalni ljubavnik, emotivno, telesno i umno. Muškarac Škorpija ima izuzetno bogatu maštu, te eksperimentisanje popitanju telesnih užitaka sasvim sigurno neće izostati.

Štaviše, u tipično škorpijskom stilu otkrivanja druge strane, on će se rado prepustiti eksperimentisanju i istraživanju, te vam pružiti ono što otkrije kao nešto što vam pruža najveće zadovoljstvo. Za njega, emocije su deo ljubavnog čina, on ih upija i one ga dodatno uzbuđuju. Nije ni potrebno govoriti de se upravo znak Škorpiona odlikuje najvišim nivoom intimnog poklapanja sa mnogim rugim znacima zodijaka!

Muškarac Škorpija, životni stil

Muškarac Škorpija često se zanima za stvari koje su neobične, ne tako lako dostupne i koje se odlikuju izvesnom dubinom. On voli da raspravlja o temema koje iskaču izvan mejnstrima, o svemu laternativnom, skrivenom i neobičnom. Misterije i strategija ga uzbuđuju i inspirišu i često je neko ko ima bar notu mračne estetike.

Muškarac Škorpija je svakako elegantan, upadljiv na svoj jedinsven i ne tako opisiv način. On može preferirati različite stilove odevanja, ali oni moraju biti začinjeni nekim detaljem koji će ga učiniti prepoznatljivim.

Škorpion voli lepe stvari, ima ukusa, dobro zna šta mu najbolje stoji, a pre svega ima držanje kojim će lako izneti svaku kombinaciju. Njegov životni prostor će odražavati njegova alternativna interesovanja, u to nema sumnje.

Pročitajte o drugim horoskopskim znakovima

Pogledajte i ovo: