You are here: Home » Lifestyle » Kako odabrati poklon za 18. rodjendan?

Kako odabrati poklon za 18. rodjendan?

Osamnaesti rođendan predstavlja poseban dan u životu svake osobe. Naime, svako od nas na taj dan postaje punoletan, odnosno odrasla osoba. Zbog toga se ovaj rođendan obično obeležava na poseban način, pa je potrebno kupiti i odgovarajući poklon za ovu priliku. Kada se približava osamnaesti rođendan neke nama drage osobe svi mi počinjemo da razmišljamo o tome šta bismo mogli da joj kupimo.

Uglavnom neko vreme pre samog slavlja štedimo novac, kako bismo mogli da kupimo nešto kvalitetno i posebno, što se razlikuje od uobičajenh poklona. Ukoliko vaša devojka, sestra, najbolji drug ili neka druga bliska osoba pune 18 godina, verovatno se i vi pitate šta je to što biste mogli da im poklonite, a što verovatno neće dobiti od drugih.

U nastavku teksta ćemo vam predstaviti nekoliko ideja za poklone koje biste mogli kupiti voljenoj osobi.

Kako odabrati poklon za 18. rođendan

Kako odabrati poklon za 18. rođendan?

Nakit. Dobar komad nakita je u svakoj prilici idealno rešenje za poklon ženskoj osobi, pa tako i u ovoj situaciji. Svejedno je da li ćete se odlučiti za zlato ili srebro i da li ćete izabrati narukvicu, ogrlicu ili minđuše. Nakit je ono što će vašoj devojci ili sestri ostati za trajnu uspomenu i što će uvek nositi sa sobom. Dobra ideja je da na nakitu ugravirate neku posebnu poruku, odnosno posvetu, namenjenu toj osobi. Ako kupujete poklon devojci, dobra ideja je da kupite lančić sa priveskom u vidu jedne polovine srca, a drugu polovinu zadržite za sebe. Takođe, postoje i privesci u koje možete ubaciti vašu zajedničku fotografiju. Ukoliko birate poklon za rođaka, brata ili druga, dobar srebrni lanac može biti odličan izbor, kao i narukvica od kaučuka koju vole da nose gotovo svi mladići.

Parfem. Parfem je idealno rešenje, bilo da punoletstvo slavi vaša sestra, devojka ili, recimo, najbolji drug ili brat. I muškarci i žene vole da dobiju parfem i to je ono što je uvek svima potrebno, a predstavlja otmen i elegantan poklon. Ukoliko ste u mogućnosti, odlučite se za neki malo kvalitetniji i bolji parfem.

Ručni sat. Ručni sat je idealan poklon za ovu priliku, a podjednako odgovara i muškim i ženskim osobama. Ukoliko je u pitanju vaša sestra, brat ili devojka, sigurno dobro poznajete tu osobu i znate kakav sat bi joj se najviše svideo. Dobra ideja je da, kao i kod nakita, ugravirate neku posebnu posvetu na satu, kako bi simbolika ovog poklona bila još veća.

Novčanik. Lep kožni novčanik je takođe dobar izbor i nešto što traje i što je potrebno svima. Ukoliko je u pitanju ženska osoba, možete se odlučiti i za kvalitetnu žensku torbu.

Album sa fotografijama. Originalan i zanimljiv poklon, koji ostaje za uspomenu celog života, jeste album sa vašim zajedničkim fotografijama, bilo da je u pitanju vaša devojka, sestra ili brat. Izradite što više vaših zajedničkih fotografija i pored svake fotografije u albumu napišite posebnu posvetu. Ovaj poklon će zaista biti poseban, a nakon mnogo godina predstavljaće divnu uspomenu.

Komad garderobe. Ako vaša sestra ili devojka slave punoletstvo, dobra ideja je da joj kupite svečanu haljinu koju može obući upravo na taj dan (U tom slučaju poklon joj morate predati ranije). Takođe, možete se odlučiti za neke dobre pantalone ili majicu, ali važno je da unapred saznate koju veličinu nosi. Ukoliko je u pitanju punoletstvo vašeg najboljeg druga, rođaka ili brata, možete da mu kupite dres njegovog omiljenog igrača. Budite uvereni da će se oduševiti i da će mu taj poklon biti sigurno jedan od najdražih.

Fotoaparat. Fotoaparat je takođe lep i kvalitetan poklon za 18.rođendan. To je nešto što traje godinama i čime će osoba moži da zabeleži mnoštvo lepih trenutaka, pa i samu proslavu punoletstva. Ako već kupujete fotoaparat, gledajte da to bude neka poznata marka i proveren kvalitet.

Tetovaža. Još jedna od zanimljivih i originalnih ideja za osamnaesti rođendan i nešto što ostaje za ceo život jeste tetovaža. Naravno, podazumeva se da je osoba u tom fazonu i da je tetovaža bila njena dugogodišnja želja. Ukoliko ste sigurni da roditelji te osobe neće imati ništa protiv i da nećete izazvati nikakve probleme, odvedite vašu devojku, sestru, brata ili druga da urade neku malu originalnu tetovažu. Neka to bude vaš rođendanski poklon za njih. Verujte da će ih to oduševiti i da će celog života imati uspomenu na vas.

Novac. Novac je poslednja opcija kada birate poklon za osamnaesti rođendan, ali ipak se mnogi odlučuju upravo za to. To jeste najsigurnija opcija, ali ne baš i originalan poklon. Ipak, većina osoba najviše i voli da dobije novac. U zavisnosti od toga koliko vam je bliska osoba koja slavi rođendan, izaberite sumu novca koju ćete izdvojiti. Potrudite se bar da stavite novac u lepu kovertu i da uz to napišete posvetu.

Ovo su neke od ideja šta sve možete kupiti za punoletstvo bliskoj osobi i nadamo se da smo vam bar malo pomogli u odabiru. Uz svaki od ovih poklona trebalo bi da odnesete i buket cveća, ukoliko je u pitanju ženska osoba, ili flašu pića, ukoliko vama bliska muška osoba slavi punoletstvo. Međutim, ako je reč o drugu ili drugarici sa kojima niste preterano bliski, a ipak ste pozvani na proslavu punoletstva, cveće ili piće biće sasvim dovoljan znak pažnje. Uz to možete eventualno odneti bombonjeru ili neku veću čokoladu. Imajte u vidu da je uz poklon za osamnaesti rođendan lepo napisati i čestitku dragoj osobi u kojoj ćete izraziti sve svoje želje. Muzička čestitka sa zanimljivom melodijom može biti malo originalnije rešenje.

Pogledajte i ovo: