You are here: Home » Lifestyle » Originalne ideje za najlepši poklon

Originalne ideje za najlepši poklon

Ukoliko želite da poklonite nešto dragoj osobi, a nećete da to budu neki klasični pokloni, predložićemo vam nekoliko zanimljivih ideja.

Pogledajte u nastavku 12 zanimljivih originalnih ideja za poklon.

Originalne ideje za najlepši poklon

Originalne ideje za najlepši poklon:

Teglica sa porukama. Teglica sa romantičnim i slatkim porukama je pravo rešenje da voljenoj osobi poklonite nešto originalno, naročito ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite veću količinu novca za poklon. Najpre izaberite neku, možete čak i najobičniju staklenu teglicu, operite je dobro i ukrasite je sa spoljašnje strane. Možete zalepiti neku nalepnicu, vezati mašnu ili ispisati kome je namenjena. Ovaj poklon se zasniva na ideji da u teglicu ubacite što više poruka različite sadržine. To mogu biti ljubavni stihovi, lepi citati, neke vaše lične poruke itd. Uz teglicu bi trebalo da pripremite i uputstvo za korišćenje ovog poklona. Naime, napišite voljenoj osobi da svakog jutra uzima po jednu porukicu iz tegle, koja će joj sigurno vratiti osmeh na lice. Ovaj originalan poklon možete nameniti devojci, sestri, majci, ali i najboljem prijatelju ili bratu. Budite kreativni i maštoviti i znajte da će se vaša draga osoba sigurno oduševiti poklonom.

Ručno izrađen zidni sat. Jedna od originalnih ideja za poklon dragoj osobi jeste da ručno izradite zidni sat. Naime, potrebno je da uzmete neki stari sat i iz njega da izvadite kazaljke i ceo mehanizam, pa ga dekorišite po svojoj želji. Pri tome možete koristiti različite cvetiće, dugmiće, vezove, domine, diskove itd. Možete na satu i ručno ispisati brojeve ili ih prikazati u vidu matematičkih formula i jednačina (na primer, umesto 12 ispišite na satu 6×2, umesto 6 napišite 1/8 x 96/2 itd.) Varijacije su brojne, samo pustite mašti na volju.

Romantična šolja. Jedan od najčešćih ali i dalje najoriginalnijih poklona koje možete odabrati za vašu devojku, ali i za sestru ili majku, jeste šolja na koju ćete staviti vašu zajedničku fotografiju. Naime, postoje fotografske i druge radnje u kojima se po narudžbini izrađuju šolje sa fotografijom po vašoj želji. Ovaj poklon nije skup, a originalan je i ostaće za trajnu uspomenu.

Majica sa natpisom. Na sličan način kao šolja, može se uraditi i majica po narudžbini. Naime, kupite devojci običnu jednobojnu majicu i odnesite je u radnju gde će vam napisati natpis po želji ili staviti neku fotografiju. Ovaj poklon možete odabrati i za dragu mušku osobu. Natpis njegovog omiljenog fudbalskog kluba, neki životni moto ili citat koji znate da voli – sve to može biti ispisano na majici i biti divan poklon.

Romantična kutija. Za poklon devojci možete izabrati i kutiju, naročito onu u obliku srca, u koju ćete staviti 365 papirića. Na svakom od njih napišite po jedan razlog zašto je volite. Uz to joj dajte i uputstvo prema kojem treba svakoga dana u godini da uzme po jedan papirić. Budite sigurni da će svaka od poruka izazvati osmeh na njenom licu i da će vaša devojka svakoga dana iznova shvatati koliko vam znači i biće sigurna u vašu ljubav.

Buket od slatkiša. Za sve ljubitelje slatkiša ovo može biti idealan poklon. Naime, potrebno je samo da kupite nekoliko malih čokoladica (Mars, Snickers, Bounty, Kinder Bueno i slično) i da ih upakujete u vidu buketa i vežete mašnom. Možete ih čak staviti u malu vazu ili u kutijicu koju ste napravili od još nekih slatkiša i čokoladica.

Čokoladna teglica. Ovo je još jedan u nizu originalnih poklona za sve ljubitelje slatkiša. Uzmite najobičniju teglicu i u nju ubacite čokoladne bombonice koje ste kupili na meru. Napunite teglu do vrha i vežite je nekom ukrasnom trakom. Isto tako možete kupiti kutiju u obliku srca i u nju poređati omiljene slatkiše voljene osobe kojoj želite to da poklonite. Nemojte štedete i ubacite unutra što više čokoladica, bombonica, štrudlica i ostalih slatkih grickalica. Idealno bi bilo da uz ovakav poklon napišete i specijalnu posvetu. Ukoliko poklanjate slatkiše devojci, opredelite se upravo za ovu kutiju u obliku srca.

Romantični doručak. Ukoliko birate zanimljiv poklon za svoju devojku možete je iznenaditi na veoma neobičan način. Naime, možete uz malo truda da joj napravite romantični doručak. U tostu izrežite srce i stavite u njega sir ili neki namaz, oblikujte komade salame u obliku srca i iznesite na tacni. Isto tako, možete uzeti njeno omiljeno voće, bilo da su to banane, jabuke ili kruške. Ispišite po njima flomastreom ljubavne poruke i iscrtajte srca. Ujutru donesite devojci doručak u krevet i verujte da ćete je ostaviti bez daha. Predlažemo da na poslužavniku donesete i ceduljicu na kojoj joj izjavljujete ljubav.

Ram za slike. Kada kažemo ram za slike, ne mislimo na običan ram koji predstavlja uobičajeni poklon. Naime, možete uzeti neki stari ram koji imate ili sami napraviti ram od drveta i dekorisati ga po želji. Naime, možete po ivicama rama zalepiti lepkom dugmiće različitih boja i veličina kako bi ram izgledao što šarenije i zanimljivije. Isto tako možete po ivicama rama poređati grančice drveta. Ukoliko ram poklanjate devojci, stavite u njega vašu zajedničku fotografiju.

Gipsano srce. Od gipsa možete izraditi malo srce, obojiti ga i staviti u kutijicu koju ste obložili vatom ili nekim drugim mekanim materijalom. Uz ovaj poklon napišite poruku svojoj devojci da joj poklanjate svoje srce i da treba dobro da pazi na njega. Ovo je jako romantičan poklon koji će pripadnice lepšeg pola ostaviti bez daha.

Nakit od gline. Nakit izrađen od polimerske gline može biti jako zanimljiv i originalan poklon za sve pripadnice lepšeg pola. Polimerska glina je laka za oblikovanje i veoma lako se peče i suši. Možete svojoj devojci napraviti minđuše u obliku srca, sladoleda, cvetića ili šta god vam padne na pamet.

Poklonite sebe. Nakon svih ovih konkretnih i maštovitih ideja za poklon dragoj osobi, bilo da je to devojka, sestra, majka, drug ili brat, za kraj smo ostavili najoriginalniji predlog. Ovo preporučujemo naročito ukoliko birate originalan poklon za svoju devojku. Nabavite jednu veću kartonsku kutiju, a to može biti kutija od televizora ili frižidera. Dok devojka nije kod kuće, spremite iznenađenje. Kutiju vežite ukrasnom mašnom i napišite da se u njoj nalazi ono najvrednije što joj poklanjate za ceo život, a onda uđite u kutiju. Devojka će sigurno biti iznenađena veličinom same kutije, a kada vidi šta, odnosno ko, se krije unutra, verujte da njenoj sreći neće biti kraja.

Pogledajte i ovo: