You are here: Home » Lifestyle » Poznate osobe koje imaju svoj brand alkoholnih pića

Poznate osobe koje imaju svoj brand alkoholnih pića

Jedan od najpopularnijih načina kako iskoristi slavu je predstavljanje novih proizvoda iza kojih stoji globalno poznata osoba. Uz kozmetiku i fitness, alkoholna pića među najraširenijim su produktima koje promoviraju, predstavljaju ili posjeduju svjetski celebritiji. Alkoholna pića koja se posebno ističu u ovom scenariju su tequila, gin i viski. Predstavit ćemo neke od najzanimljivijih.

Od Hollywooda do Tequile za Air Jordana

Najveći košarkaš svih vremena, sportska ikona koja je promijenila poimanje košarke i nesmiljeni pobjednik na parketu Michael Jordan samo od Nikea i branda Air Jordan i dalje zarađuje milijune dolara. No, to nije ni blizu sve na čemu trenutačni vlasnik Charlotte Hornets NBA franšize zarađuje. Jordan je s partnerima razvio Cincoro Tequila jako alkoholno piće koje dolazi u posebnim bocama od 1,75 litre i svaka ima svoj serijski broj.

Photo by Fredrick Lee on Unsplash

Breaking Bad i složi si Mezcal

Zvijezde jedne od najboljih TV serija svih vremena Bryan Cranston i Aaron Paul čija nas je gluma oduševila udružili su se u još nekoliko poduhvata. Zajednički su pokrenuli Dos Hombres, etiketu mezcal pića koje kod nas nije osobito poznato, ali ima mnoštvo pobornika u SAD-u. Radi se o piću koje se radi od Agave, a „kemičari“ iz serije odabiru ih na brdašcu iznad malog sela u Oaxaci u Meksiku.

Serija koja ima gotovo religioznu sljedbu ima niz drugi produkata s Breaking Bad tematikom. Popularno područje je iGaming. Proizvođači fizičkih i online igara posegnuli su za popularnom serijom i niz izuzetnih likova iz Breaking Bada iskoristili za simbole svojih virtualnih slot uređaja. Uz glavne likove, koriste se simboli iz periodnog sustava elemenata te poznato RV vozilo iz serije.

Nakon reality showa tequila

Kendall Jenner, najmlađa Kardashianka koja je popularnošću nadrasla Kim, nakon završetka njihovog dugovječnog showa i dalje je u fokusu javnosti. Kendall Jenner pokreće ručno rađenu craft tequillu. Piće se proizvodi u Jaliscu u Mexicu i koštat će oko 60 dolara po boci.

Romantika uz vodku

Glumicu koju znamo iz brojnih romantičnih komedija, Kade Hudson također se bacila u proizvodnju pića, pri čemu kombinira zdrave sastojke u proizvodnji žestokog alkohola. Njena King St. Vodka radi se bez glutena i s alkalnom vodom. U postrojenjima u Santa Barbari ekskluzivni brend vodke destilira se sedam puta i prodaje u bocama od 750 ml.

Photo by Charlotte Harrison on Unsplash

Cameron voli vina

Glumica Cameron Diaz koja se odmaknula od velikih ekrana i posvetila obitelji udružila se s Katherine Power iz modnog časopisa Who What Wear i predstavila Avaline vina. Radi se o organskim bijelim i roze vinima, a ime prema navodima Diaz dolazi od njene liste dječjih imena.

Snoop Dogg uz kanabis voli i pića

Američki reper i poduzetnik Snoop Dogg predstavio je prošle godine INDOGGO Gin koji se radi od vrhunskih sastojaka i okusima jagode i citrusa. Snoop je složio i koktele prema nazivima svojih pjesama OG Gin and Juice i Laidback. Ranije je američki pjevač surađivao s brazilskim Cuca Fresca proizvođačem cachaca pića, te australskim proizvođačem vina 19 Crimes koji su predstavili Snoop Cali Red vino. 

Jak kao Stijena

The Rock, koji inače promiče zdrav život i fitness priključio se i trendu predstavljanja vlastitih alkoholnih pića. U 2019. godini predstavio je Termana Tequila brand visokokvalitetnog craft pića koje je svoju premijeru u trgovinama pronašlo godinu dana kasnije.

Pogledajte i ovo: