You are here: Home » Ljubav & veze » Poklon za njega

Poklon za njega

Obzirom da smo već pisali o tome što kupiti svojoj djevojci, došao je red i na nas muškarce. Gdje saznati što kupiti svom muškarcu, ako ne na našem blogu – Za Muškarce. Sve za muškarce, pa tako i pokloni. Krenimo redom.

Pokloni za muškarce

Neki muškarci ne vole poklone, ali srećom, rođendan je jednom godišnje, isto kao i Božić odnosno novogodišnji praznici. S takvima ide malo teže, ali uz malo truda i pripreme i tu se može ostvariti uspjeh. Kao i kod djevojka, ovisi tko kupuje za koga i koja je prigoda. Ovisi koliko je muškarac, zaista muškarac, a koliko je dečko.

Ako je riječ o mlađem dečku, koji je tek počeo s brijanjem i uređivanjem brade, to može biti sjajan poklon.

Komplet za brijanje ili uređivanje brade

Ovo je naravno jedan od klasika. Komplet sa žiletom, after shaveom i pjenom za brijanje je star koliko i hrast ispred vaše kuće. Poklon može biti za rođendan ili novogodišnje blagdane i teško da možete razočarati. Pripazite samo da li muškarac koji prima poklon održava dugu bradu ili se brije.

Nešto za auto

Što bi točno bilo “nešto za auto”? Privjesak za ključeve, zanimljiv gadget (lista za geekove je ispod) ili dodatak poput malog putnog usisavača za auto. Opće je poznato da svi muškarci vole aute opčenito, vole svoje auto i provode puno vremena u autu. Neki ih vole i često polirati, prati i posvečuju veliku pažnju. Ako je takav vaš muškarac, odnosno onaj kome spremate ovaj poklon, dobra ideja može biti i set za poliranje auta. Možete se ponuditi da mu operete auto, još ako se provokativno obučete, on će godinama pričati o ovom poklonu.

Bilo koji alat

Ako vidite da se vaš muškarac muči sa tupom sjekirom ili ručno lopata snijeg svake zime, obradujte ga grtalicom ili motornom pilom. Klješta, set odvijača (šarafcigera) možda ne zvuči ni približno primamljivo djevojkama… ali zapitajte se, koliko puta ste vidjeli da jedan muškarac nešto radi oko kuće, (npr reže živicu), dok ga drugi muškarac obasipa pitanjima ili hvalospjevima o alatu koji koristi? Alata ima puno i za svačiji džep, samo pripazite da kupite onaj koji će zaista koristiti.

Sportski ili luksuzni sat

Za one muškarce koji vole “bling-bling” ili su, što bi neki rekli “fancy”, dobar poklon može biti ručni sat. Sa satovima ipak mali oprez, jer neki muškarci ne vole ručne satove i u pravilu ih nikad ne nose. Dok ih neki nose. Tako da u pravilu, prvo bacite pogled na njegovu ruku, a on onda kupite sat. U večini slučajeva to bude lijeva ruka.

Nažlost, kupovina ručnog sata dolazi sa još upozorenja. Mogu biti poprilično skupi, a visoka cijena nije garancija da će se svidjeti njemu. Ipak, ako je sportski tip, probajte sa sportskim satom, a ako je poslovni tip, probajte sa luksuznim satom.

Kravata, šal, kapa, šešir, rukavice, manžete i slično

Poput sata, bilo koji odjevni predmet može biti potpuni promašaj ili pogodak kod muškarca. Moj otac je u cijelom svom životu stavio kravatu svega nekoliko puta. Isto vrijedi i za šal. Nemojte pokušavati biti pionir i koristiti se onom “vidim da nikad ne nosiš kravatu, pa sam ti je kupila”. Ako vidite da voli rukavice ili muške torbice, onda ga počastite sa novim i modernijim modelom.

Sad kad smo ispucali one najlakše poklone i kojih ste se vjerojatno i sami sjetili. Spomenimo one poklone koji su malo drugačiji i možda nisu za svakog muškarca. Sa satom i kravatom smo već malo dotaknuli muške poklone koji nisu za svakog muškarca, pa krenimo dalje.

Za grill majstore, pogodili ste!

Neki muškarci su pravi chefovi, a neki su grill majstori. Svaki pravi kuhar će biti nevjerojatno zahvalan na prvoklasnom nožu ili dobroj opremi za grill. Nema tu prevelike filozofije, ako zbog vašeg poklona on kasnije može roštiljati prvoklasne čevape, vaš poklon je hit.

A geekovi?

Na svakog grill majstora, postoji bar jedan geek. Priznajem, manje su šanse da ćete uspjeti kupiti nešto što si on već sam nije kupio. Ali, uz malo pažnje, možda vam otkrije nešto čega se još nije stigao dočepati. Dolazi u obzir sve od flash diska, kvalitetnog miša, pa do pametnog sata ili digitalne bilježnice.

Dobra knjiga

Možda su u manjini, ali postoje muškarci koji izuzetno puno čitaju. Ako takvom kupujete poklon, biti će vam zahvalan na nekom novom best-selleru iz osobnog razvoja koju još nije stigao dohvatiti. Znate što kažu za dobru knjigu, svaki put kad je pročitaš ispočetka, naučiš nešto novo. Intelektualac vam stoga neće zamjeriti niti ako je već pročitao tu knjigu.

Parfemi

Iako smo parfeme naveli kao idealan poklon za djevojku, ima muškaraca koji bi bili presretni da ih netko počasti dobrim Armani Code, Hugo Boss, ili Dior Sauvage parfemom. Za one posebne prilike, kapljica vrhunskog luksuznog parfema vas stavlja jedan level iznad. No, kao i druge stavke na ovoj listi, postoje muškarci koji nisu ništa drugo osim kolonjske vode i možda deodoranta stavili na sebe. Ako znate da muškarac kojem kupujete ulazi u krug obožavatelja parfema, iznenadite ga!

Nadam se da sam vas ovim tekstom barem inspirirali za pravi poklon, ako se već niste odlučili za nešto konkretno s ove liste. Nemojte zaboraviti da bi večina muškaraca ustvari bila zadovoljna sa nečim jednostavnim poput čarapa ili donjeg rublja. Bilo što s ove liste je više nego dovoljno.

Pogledajte i ovo: