You are here: Home » Lifestyle » Muškarac lav – karakteristike, u ljubavi

Muškarac lav – karakteristike, u ljubavi

Odvažan, inteligentan, topao i velikodušan, vatreni Lav je prirodi vođa među znacima zodijaka, uvek spreman da iskoreni nepravdu, poploča put ka uspehu i sve u svemu, izgradi sopstveno ime i ostavi upečatljiv trag u svetu.

Blagosloven visokim stepenom samopouzdanja, koje dolazi sasvim prirodno, koje je integrisano u kod jednog Lava, ne forsirano i izveštačeno, ovaj predstavnik zodijaka zna da poseduje osobine na kojima drugi zavide i na to je veoma ponosan.

Lavovi ne veruju u lažnu skromnost i biće prvi u tome da se hvale u vezi dobro obavljenog posla i postignuća. Iako to može da deluje previše samolaskavo i prilično pompezno, Lavovi nikada ne veličaju sebe bez ikakve osnove.

Lav ne sedi na zlatnom prestolu zato što ga je neko postavio na tu poziciju i sa visine, a bez kredita, posmatra druge ljude. Ne, Lav je itekako spreman da zasuče rukave i sam sebi izlije zlatni presto.

Znak Lava karakteriše visoka svest o tome šta se i zbog čega ceni. Iako ume da bude lenj kada hoće, Lav nije neko koga možete opisati kao rođenog lenjivca i osobu nezainteresovanu za rad; sasvim suprotno.

Lav ni sam ne ceni uspehkoji nije rezultat dobro uloženog truda. Svi Lavovi i Lavice smatraju da pravi vođa i lik od ugleda, model za primer drugima (uloga u kojoj uživaju), takav status mora sam da izgradi i da ga zasluži.

Lavovi su harizmatične vođe, koji inspirišu druge da daju sve od sebe. Iako su često prilično egocentrični u smislu da skreću pažnju na sebe i svoje stvari, Lavovi to ne čine iz loše namere i želje da se nekome naudi. Naprotiv, oni su velikodušni, topli i spremni da pomognu drugome. Lav je taj koji će vas žustro braniti od nepravde i uvek stati na stranu slabijeg.

Lav brani ono što smatra svojim. Izuzetno je zaštitnički nastrojen prema dragim ljudima. Strastven, vatren i hrabar, Lav je vrhunski prijatelj, roditelj, srodnik i ljubavnik. Ništa nije previše za Lavove; oni vole grandiozne gestove i uživaju u tome da ih priređuju. Socijalni život im je dakako živ, jer, kao što možemo zaključiti, Lavovi vole da budu primećeni.

Obično će biti najglasniji u društvu, osobe osvajajućeg pogleda i zlatne aure koja obasjava prostor. Lavovska pojava lako zasenjuje sve ostale, a gromoglasni smeh, bilo da je u pitanju muški ili ženski predstavnik znaka, osvaja i uvek pozitivno utiče na atmosferu. Istina je da Lavovi umeju da budu naporni sa svojim ‘ja, pa ja’ nastupom i pristupom i da ignorišu druge ljude.

Lavavi su avanturisti, vole dobar posao, reputacija im je važna, vole luksuz, putovanja, događanja na kojima mogu da zablistaju. Lav će održati svoj ponos i onda kada se nalazi u najtežoj mogućoj situaciji. U stanju je da se drži u najtežim mogućim uslovima i ne krije svoje strasti. Lavavi su otvoreni i prijateljski nastrojeni prema drugima, osobe neverovatne harizme i osmeha koji razoružava.

I dok je većina drugih ljudi naprosto opčinjena lavovskom ličnošću i načinom na koji se jedan Lav postavlja u životu i nosi sa stvarima, sam Lav je najstroži sopstveni kritičar. Za Lava stvari moraju uvek biti bolje. Lav voli izazove i trudi se da svakog dana bude još sjajniji, brilijantniji i uspešniji Lav.

Vladajuće nebesko telo ovog znaka je zlatno, životodavno Sunce, te je Lav takođe i jedan od izrazito vitalnih znakova zodijaka.

Muškarac Lav, opšte karakteristike

Muškarac Lav je, kao i svi Lavovi, pompezan i dramatičan, no lako mu je oprostiti preterivanja i hvalisanje. On je neprevaziđeni šarmer koji osvaja okolinu svojom širokogrudošću, pozitivnom energijom, osmehom i uopšte strastvenom pristupu životu.

Generalno posmatrano, muškarac Lav je predvidljiv i direktan i to ga ne čini ništa manje impresivnim i interesantnim. On je, zapravo, sjajna kombinacija opasnog alfa mužjaka lava i nežnog, razigranog mačeta.

Nije mnogo teško proniknuti u njegove navodne, a simpatične i dopadljive kontraste. Na površini, muškarac Lav je jedan od najsamopouzdanijih i čak najnapadnijih znakova zodijaka (rekli bismo da je, recimo, Ovan agresivniji i napadniji, poređenja radi). On je neustrašiv, harizmatičan i odaje utisak moći. Iako smo ovo opisali kao površinu, to nije nešto što je lažno. To je manifestna strana lika jednog muškog Lava.

Muškarac Lav je zaista istinski optimista, pozitivac u duši, neko ko je u stanju uvek da izvuče najbolje iz najgore situacije. Lavovi jednostavno ne dozvoljavaju da ih poraz uništi i da ih negativne situacije u životu totalno obeshrabre. Ne, oni znaju da mogu i da treba da se bore, jer zaista istinski deluju u bolje sutra.

Lav uvek preuzima inicijativu u kriznim situacijama, što iz prirodne želje da pomogne, što iz potrebe da se dokaže i pokaže u herojskom svetlu.

Muški Lav voli da bude u centru pažnje ma kakvo zbivanje da je u pitanju. Njegova moćna aura može da se oseti miljama unaokolo; znaćete da je jedan Lav ušao u prostoriju. Zadobijanje poštovanja i diovljenja drugih je nešto što Lava tera da se dalje dokazuje, da bude još bolji, još uspešniji.

On ima savršenu opremu za tako nešto. Dramatičan je, a toplog, velikog srca, otvoren, impulsivan i strastven.

Da vidimo sada šta se ‘krije’ iza ove slike harizmatičnog vođe i zabavljača. Većina muških Lavova, pa i predstavnika ovog znaka uopšte, iznutra je veoma senzitivna i ranjivih osećanja. To i nije nelogično zaključiti, imajuću u vidu svu lavovsku strastvenost. Muški Lav ima izrazitu potrebu da bode voljen i cenjen, posebno od strane bliskih osoba.

Ovo se najbolje ispoljava u vezama, amda i u prisnim prijateljskim odnosima, ili porodičnim. Ukoliko ga kritikujete ili, još gore, ignorišete, Lav će postati agresivan i svadljiv. Ako ga tretirate uz pažnju i poštovanje njegove veličine, biće izuzetno topao, nežan i velikodušan. Da biste imali Lava ‘na povocu’, morate razumeti suštinu ove fine razlike, koju zapravo i nije toliko teško ukačiti.

Daćemo vam jedan slikovit primer, kako biste bolje razumeli kako ovo funkcioniše, na nivou, recimo, ljubavne veze. Ako se požalite muškom Lavu: „Nikada mi ne kupuješ cveće!“, on će to da shvati kao direktnu kritiku i uvrediće se, pa će njegov odgovor biti  negativan i ne da nećete dobiti cveće, nego nadmenost i durenje.

Ako mu kažete: „Baš bi bilo lepo da dobijem buket cveća“, Lav će to da shvati kao sugestiju i biće mu, štaviše, drago da vas obaspe pažnjom u vidu lepog buketa.

Morate shvatiti samo jednu stvar: Lavovski ego je toliko snažan da mu jednostavno ne dozvoljava da izađe nakraj sa stvarima koje su mu na izvestan način naređene ili koje ga direktno kritikuju.

Sa druge strane, znajte da muškarac Lav zapravo zaista želi da vam udovolji. Sa jedne strane zbog toga što mu je stalo, ali delom i zato što to doprinosi njegovoj lavovskoj veličini i veličanstvenosti.

Muškarac Lav, druge karakteristike

Muškarac Lav je osoba koja će vas lako oraspoložiti. On je razgovorljiv, otvoren i uopšte prijateljski nastrojen. Dostojanstven je i ponosan, ali razigran, avanturista, no pored svega toga, jedna od glavnih karakteristika muškarca Lava jeste odanost.

Lavovi su poznati po svojoj neizrecivoj velikodušnosti. Kod Lava sve mora na veliko. On je ambiciozan, željan progresa, osećajan i nepopravljivi optimista u svakom pogledu.

No, muškarac Lav svakako ima i svoje negativne strane. Dosta smo ga hvalili, kao du mu to nije dovoljno (a verovatno i nije, Lavu će teško dosaditi hvalospevi na njegov račun).

Muškarac Lav može da bude izuzetno egotističan, zahtevan, netolerantan, dominantan i autoritativan preko svake granice, a takođe i tvrdoglav, pa i lenj. To nije neočekivano, ali se može odraziti na bespotrebno štetan način kako po njega, tako i po okolinu.

Muškarac Lav, na primer, jednostavno neće da prihvati da obavi neki posao za koji smatra da je ispod njegovih standarda i njegove lavovske veličine. Ne samo da često preveliku važnost pridaju sami sebi, nego i ljudima koji su im važni u životu. Muškarac Lav ima potrebu da svoje blžnje postavlja na pijedestal i da od istih ima nerazumno visoka očekivanja.

Naravno, posledice takvog postavljanja stvari su jasne; ovakva situacija neretko dovodi do dramatičnog razočarenja, koje nije nimalo primereno okolnostima. Još jedna slabost muškarca Lava je druga strana njegove urođene velikodušnosti.

Besmisleno i bespotrebno troši na materijalne stvari kako bi se prikazao u što boljem svetlu. Da, on neće imati problem da se ponovo potrudi da stekne imovinu, ali ponekad bi bilo korisno i da nauči da se suzdrži.

Voli da izaziva zavist i ljubomoru kod drugih; tako će kupiti najskuplji mogući auto, samo ako zna kakav će to utisak ostaviti. Podli i okrutni postupci su jednom muškom Lavu uopšteno ispod časti, ali on može biti veoma agresivan, kada je isporovociran.

Malo drugih znakova mogu da se mere sa besom jednog Lava. Ipak, nije neko veliko zlopamtilo i lako i brzo oprašta. Ne hrani se smišljanjem osvete i ne truje ga dugoročna mržnja.

Muškarac Lav, karijera i novac

Već smo rekli da muškarac Lav ume da bude veliki trošadžija i to ponekad prilično neumeren. Nije neko ko štedi za crne dane, u stanju je da nekako uvek dođe do novca i to ne do iznosa koji zadovoljavaju samo osnovne potrebe.

Ono što je jako važno napomenuti jeste to da Lav do svoje imovine i finansija stiže poštenim radom. Prevara, trikovi i mutni poslovi su daleko ispod njegovog nivoa i nisu nešto na šta bi pristao.

Lav će zablistati i onda kada nema puno, zato što će uložiti najveći deo u svoj imidž. Da, vodiće vas u najskuplji i najluksuzniji restoran kako bi se dokazao i prikazao u svojoj zlatnoj lavovskoj veličini, čak i ako iza sebe nema krcati bankovni račun. Muškarac Lav će častiti turu za celu ekipu, jer to je prosto u njegovom duhu. Nije neko ko žali za potrošenim novcem.

Nije nerazuman u trošenju generalno; ima predstavu o tome šta i koliko može da priušti, ali jeste fleksibilan i dozvoljava sebi ekscese. Voli da troši na luksuzne i kvalitetne stvari. Kad je reč o samoj karijeri, on voli izazov.

Njemu jepotreban posao koji ga stimuliše da napreduje i dosegne vrh. Retko će se sam zadovoljiti nekom nižom pozicijom; on mora da bude gazda, a ne libi se da to postigne sopstvenim radom.

Pomenuli smo da Lav neće raditi posao za koji smatra da je ispod njegovog nivoa. To je nešto o čemu će lav razmsiliti. Upustiće se u posao koji započinje nižom pozicijom, ako ista obećava uspon do vrha. Lav voli da se takmiči i uživa u pobeđivanju.

Opet, s obzirom da je veliki optimista, u stanju je da se oporavi od neuspeha i da novom snagom zagrabi napred. Strasteven je u poslu, baš kao i u svemu drugom.

Muškarac Lav u ljubavi

Kada smo već kod strasti, hajde da vidimo kakav je ljubavnik vatreni, zlatni Lav. Velikodušan, topao i brižan, muškarac Lav će vas postaviti na pijedestal, nema sumnje u to. On je pravi zavodnik, šarmer kome je teško odoleti. Njegova harizma obara sa nogu.

Muškarac Lav odabira pravi trenutak, prave komplimente i gestove. Veoma je popularan među damama. Zavođenje je za njega igra, uživanje, izazov kome se rado prepušta.

Lav se ne opire svojim osećanjima. Za njega je ljubav spektakularna, eksplozivna, ona pomera planine i čini da se vine u nebesa. Lav se zaljubljuje snažno i često, ali nikako površno.

Svaki put kada se zaljubi, muškarac Lav je siguran da je to poslednji put, da je to baš onaj pravi, jedini put. I tada će učiniti sve da osvoji i zadrži svoj ‘plen’. Njegova odvažnost je u superlativu, a to je samo jedna od stavki na koje se lako ‘pada’, kada je reč o šarmeru poput Lava.

Možemo da napravimo zanimljivu paralelu sa likom Lava iz dobro poznate priče o Čarobnjaku iz Oza. Taj Lav je tražio srce; baš tako muškarac Lav u životu traži partnera koji će ga u tom smislu nadopuniti, nekog sa kime može podeliti sav svoj život i svoju strast. U ljubavnoj vezi, muškarac Lav je duboko posvećen, požrtvovan, brižan i odan. Nikako nemojte sumnjati u njegovu lojalnost, za to nema nikakvog razloga.

Zanimljivo je primetiti da se moćni Lav može pretvoriti u nežno razigrano mače kada je u sigurnoj i stabilnoj vezi. Može da bude nestašan i razigran u ljubavi. Idealan partner ua jednog muškog Lava jeste osoba koja će biti na jednakom energetskom nivou; neko ko se poklapa sa njim u pogledu samopouzdanja, strastvenosti, snagekaraktera, emotivnosti i toplote. To je partner vredan lavovskog prestiža, u stanju da i sam doprinese vezi na veličanstven način.

Intimni život sa muškarcem Lavom

Muškarac Lav je izuzetno romantičan ljubavnik, pravi šarmer i džentlmen, kako dok zavodi i osvaja, a tako i kasnije. Njegov nastup nije samo način da dopre do vas; on će se potruditi da isti utisak održi. Nije nikakvo čudo da je upravo element Vatre onaj koji opisuje znak Lava.

Sve u vezi muškarca Lava lako opčinjava u pogledu i fizičkog i emotivnog i mentalnog. Njegov samopouzdanje je verovatno ono što prvo ostavlja utisak nekoga koga želite kraj sebe.

Njegovi gestovi su smeli, strastveni, a šarm neodoljiv. On je vrhunski ljubavnik i dobar prijatelj. Sastavna i neophodna stavka u životu jednog muškog Lava je zadovoljstvo, a ništa manje ono ljubavno, intimno, karnalno.

Čitavo njegovo biće i um biće usmereni na pružanje, ali i dobijanje zadovoljstva u spavaćoj sobi. Lav nema inhibicija i spreman je da se prepusti. Voli da bude podstican i voli da podstiče.

Muškarac Lav je najkompatibilniji sa osobama u znaku Strelca, Ovna, Vage i Blizanaca. Ovi znaci manifestuju  veliku energičnost i potrebu za uživanjem u zadovoljstvima.

Naravno, ne možemo da zaključimo da li će muškarac Lav baš vama odgovarati, ukoliko ne poznajemo njegovu natalnu kartu i uporedni horoskop, koji sadrži mnogo više detalja od sunčevog znaka.

Muškarac Lav, životni stil

Muškarac Lav je, kao što smo rekli, pompezan i voli da dominira situacijom. On voli da bude zapažen i u centru pažnje. Mada mu to dolazi sasvim prirodno, začiniće ovaj efekat nečime što bismo mogli da nazovemi kraljevski imidž.

Lav je uvek dobro obučen, ima stila, a što je najvažnije on je tip koji ume da ponese modu, a ne ona njega. Voli luksuzne stvari, ali nije sklon kiču i neukusu. Obično bismo ga ocenili kao nekog ko drži do stila i ume da ga iznese.

Životni prostor jednog muškog Lava oslikava njegovu potrebu za megalomanijom. On će opremiti svoj stan ili kuću skupim i vrednim stvarima, modernim detaljima i aparatima, ali će ceniti antikviteta i umetička dela. Lav ima oko za lepo i za umetnost. Ne štedi na takvim stavrima i ako mu se nešto svidi, neće se dvoumiti da to i kupi.

Lav voli restorane, luksuzna mesta i hotele, ali nije osoba koje će po svaku cenu izbeći io nešto drugo, ukoliko toodgovara njegovoj potrebi za izazovom i dokazivanjem. Lav, naravno, posvećuje pažnju svom izgledu i pojavi u svakom smislu. Da, može da ga mrzi da ide u teretanu i da vežba, ali ima vizuju o tome šta mu takva praksa donosi. Vitalan je, obično fit i svestan svog tela.

Muškarac Lav je obično veoma aktivan i u pokretu, a često se upušta u različite sportske aktivnosti koje podstiču njegov takmičasrki duh, plus doprinose njegovoj fit formi. Često zapravo preteruje u tome, što vrlo često ima posledice na njegovo fizičko stanje u kasnijim godinama života. Interesantno kod muškaraca Lava jeste i to da se jednako intenzivno i odmara.

Muškarac Lav je pravi trasnformers po tom pitanju; od agilnog, brzog i neumornog lovca, pretvara se u lenjog lava koji danima ne radi ništa drugo osim što se proteže i spava.

Voli dobru, bogatu hranu, pa je često u riziku da napravi sebi problem vezan za holesterol i zdravlje srca. Odoleti izazovu teške hrane jeste borba, no Lav jako dobro ceni dobru i zdravu energiju kojom zrači i rado će se odreći loših navika zarad toga.

Pročitajte o drugim horoskopskim znakovima

Pogledajte i ovo: