You are here: Home » Lifestyle » Muškarac bik – karakteristike, u ljubavi

Muškarac bik – karakteristike, u ljubavi

Od 20. aprila do 21. maja je znak Bika kojeg obično povezuju sa staloženošću i realističnim pogledom na svet. Karakterističnim za osobe koje sa obe noge stoje čvrsto na zemlji. Kažu da se Bikovi ne uzbuđuju mnogo i da nisu preterano živahni, no to bi se moglo shvatiti na razne načine.

Bikovi vole da uživaju u različitim zadovoljstvima, a humora i prijatnog ophođenja sa ljudima im ne manjka. Vladar Bika je senzualna Venera, planeta ljubavi, lepote, ali i užitka.

Princip koji se povezuje sa Bikom je zemaljsko, zemljano, ako hoćete, jer upravo je element Zemlje ono što karaketriše znak Bika. Reći će vam da su Bikovi prizemni, mada ovakav opis može dovesti do zabune.

Bik je znak koji ne rizikuje mnogo, drži se nekih ustaljenih normi, nije baš mnogo raspoložen za promene, ali isto tako neće sedeti skrštenih ruku i čekati da mu idealni uslovi padnu sa neba.

Sunčev znak Bika je epikurejski, znak koji je vrlo opipljiv, realističan i koje ne mašta i ne sanjari. Bikovima su ovakve stvari prilično strane. Sa druge strane, Bikovi imaju oko i duh za umetnost i estetiku. Bik se ne libi da zasuče rukave i posveti se određenom poslu, ukoliko u njemu vidi smislenost i svrhu. On neće preduzimati nikakve rizike, ukoliko situacija nije zaista alarmantna.

Čak i tada je vrlo verovatno da Bik ima i rezervni plan. Uživanje je neophodno svakom Biku, te se predstavnici ovog znaka najlepše se osećaju kada im neko posvećuje pažnju, nežnu i kompletnu.

Nisu sebični i vole da čine isto za ljude koji su im dragi. Bikovi su emotivno uzdržani, dok ne pronađu osobu za koju osećaju da mogu da joj se otvore.

Bikovima je stabilnost u životu najvažnija, ne najmanje i sama finansijska, materijalna stabilnost. Sve ovo možemo lepo videti u liku muškarca Bika, o kome ćemo danas puno govoriti.

Duhovit, šarmatan, realističan i strpljiv, muškarac Bik je idealan partner i drug za one koji traže nekoga na koga se mogu osloniti. Muškarac Bik je senzualan i postojan; on je osoba koja vas neće prevariti i u kojoj uvek možete pronaći čvrst oslonac.

Muškarac Bik, opšte karakteristike

Muškarac Bik je stabilan, kako emotivno, tako i mentalno. On je pametan, mada često spor. Bikovima se ova karakteristika neretko zamera, jer ponekad deluje kao da ne umeju da razmišljaju dovoljno brzo i donose sud i zaključak o određenim temama. Pa, varate se.

Za razliku od impulsivnih, vatrenih i brzopletih sunčevih znakova, poput, na primer, ishitrenog, agresivnog Ovna, Bik razmišlja, polako i taktično.

On ne voli i ne želi da rizikuje. Zašto bi želeo da dovodi sebe u neprijatnu situaciju, ako ne mora? Zbog toga Bik promišlja stvari, sagleda ih sa više strana i tek onda odlučuje. On nije surovi analitičar i ne radi pod pritiskom. Bik zna da je najbolja odluka ona koja je pažljivo promišljena. Muškarac Bik je obziran i tolerantan, neko sa izuzetno snažnim osećajem za čast i integritet.

Muškarac Bik je praktičan, stabilan, postojan u svojim naporima, posvećan i veoma strpljiv. Osećajan je i lojalan, neko ko poštuje tradiciju i koncept odanosti kao takve. Može da bude izrazito sentimentalan prema osobama do kojih mu je stalo, pažljiv, čak pomalo i posesivan, ali ne i ljubomoran. Posesivan je i po pitanju materijalnih dobara i same rutine.

Možemo lako da zaključimo da muškarac Bik ne obožava promene. Štaviše, trudiće se da ih po svaku cenu izbegne, pogotovo ukoliko je postigao nešto u čemu je na svoj postojan, stamen bikovski način prilično zadovoljan. Bik, mada tolerantan i razuman, prijatan prema drugima, poseduje crtu tvrdoglavosti koju je teško ublažiti. Nećete ubediti Bika da se menja ili da menja uslove koji mu odgovaraju. On se ne ‘prima’ na izazove.

Za promene mu je potrebno puno vremena; nismo rekli da je promena nemoguća, jer je izvesna doza promene neumitna činjenica u opštem životu. No, ukoliko vi želite da sugerišete muškom Biku da nešto treba ili bi mogao da promeni, to treba da učinite unapred i da budete uporni, ali i suptilni, u iznošenju te ideje.

Kada i sama ideja promene dosegne izvesnu stabilnost u svojoj postojanosti, muškarac Bik bi je mogao razmotriti i prihvatiti.

Treba pomenuti da je muškarac Bik vrlo osetljiv na novac i materijalnu imovinu; o tome će biti više reči dalje u tekstu. Finansije su muškim Bikovima često glavni fokus u životu. Stabilna karijera koja obezbeđuje redovna primanja za stabilan, ali i komforan život u kome se može uživati, jeste jedan od tipičnih bikovskih ciljeva.

Muškarac Bik ovde više ceni samu sigurnost i stabilnost, no ‘čist’ novac u rukama. Nije škrt na uživanju i deljenju, ali ima računicu u glavi.

Muškarac Bik ume da bude opsednut poslom, mada u drugim aspektima života deluje i jeste veoma opušten. Bik treba da nauči da se ne opterećuje poslom, posebno ne onim koji je već sasvim dobro isplanirao i koji je stabilan. Nestabilnost u finansijskom i materijalnom smislu uopšte može da ga uzdrma i da se odrazi na ostale aspekte života.

Dan u životu muškarca Bika

Muškarac Bik voli rutinu i veoma je verovatno da je svoju odavno dobro ustanovio i da u njoj uživa. On će da uradi ono što misli da je potrebno da bi sebi mogao da obezbedi rutinu kakva mu odgovara. Muškarac Bik nije lenj kada je reč o poslu, taktičan je i prilagodljiv dok vidi cilj u tome – cilj koji je zapravo ustanovljena šema, lagodan, stabilan i komforan život.

On nije lud za treninzima i ekstremnim sportovima, entuzijastičnim avanturama i pakovanjem u pola noći zato što je neko predložio genijalnu ideju da se sutra otputuje na to i to mesto.

Ne, muškarac Bik će taj entuzijazam i prilježnost posvetiti svom poslu, koji će mu doneti stabilnost za kojom žudi. Posle posla ćete ga vrlo verovatno sresti u restoranu, kako natenane uživa u ukusnom obroku i čaši vina.

Muškarac Bik voli dobro društvo, rado se viđa sa svojim životnim prijateljima, pozitivan je i nasmejan. Posebnu pažnju posvetiće svom intimnom životu. Uživanje je nešto što opisuje znak Bika. Kada je reč o nekim drugim interesovanjima kojima može ispuniti svoje vreme, to su aktivnosti koje zahtevaju izvesnu posvećenost i kontinuitet.

U kasnijim godinama života, vanjske aktivnosti će verovatno biti sastavni deo njegove rutine; lagane i ugodne, poput baštovanstva, uzgajanja, hobija koji objedinjuju osećaj za lepo, praktičnost i stabilnost.

Možemo da kažemo da je pojam rasta izrazito važan u životu jednog muškog Bika. On je dobar i posvećen roditelj, veran muž i uopšte prijatelj kome možete verovati. I takav je svakog dana.

Muškarac Bik, posao i finansije

Muškarac Bik je super stabilna osoba koju želite da imate u svom timu. Da je sutra kraj sveta, srećni ste ukoliko ste u savezu sa jednim Bikom, koji je verovatno ispitao sve opcije i obezbedio zalihe za preživljavanje, i to udobno preživljavanje. Šalu na stranu, muškarac Bik je izuzetno savesna i pouzdana osoba kada govorimo o profesionalizmu i baratanju novcem.

Stabian posao i redovna primanja jesu nešto što je mukarcu Biku veoma važno. On je tradicionalista koji ceni porodičan život; naravno da će se potruditi da obezbedi najbolje i najsigurnijeuslove za ljude koje voli i za sebe.

Ponekad čak može biti i previše darežljiv prema dragim ljudima, mada uglavnom jako dobro organizuje i kontroliše protok novca. Ne voli nesigurna ulaganja, o kocki i sličnim stvarima ne treba ni govoriti.

Ono što je veoma zanimljivo u vezi muškarca Bika jesto i to da je veoma vešt kada je reč o poslovima i zadacima koji zahtevaju praktičan, ručni rad. Zanati mu ne predstavljaju nikakav problem; štaviše, neretko u tome uživa. Bik voli da jeu kontaktu sa opipljivim, on uživa da stvara sopstvenim rukama. On ume da popravi pokvarane aparate i polomljenje stvari, ume i voli da stvara i sam.

Umetnost često igra ulogu u životu jednog muškarca Bika. Umešan je sa bojama i četkicama, često i sa muzičkim instrumentima. Umetnička crta kod Bika može da bude veoma izražena. Ono što doprinosi kvalitetu i vrednosti svake vrste rada kom se muškarac Bik posvećuje, bilo da govorimo o poslu u kancelariji, zanatima ili hobijima, jesu njegova postojnost, strpljenje i posvećenost.

Kod muškarca Bika nema mesta za paniku. On kontroliše finansije, radi i privređuje i uvek je siguran u to da ima dobru opciju za ne daj bože. Bik ne prepušta stvari slučaju. Nije u tome histeričan ili pod stresom, zato što uglavnom stvari planira dovoljno unapred.

Ipak, dešava se da preceni sebi ili postavi sebi previsoke zahteve. Prejaka radna etika koju sam sebi nameće umeju da ga dovedu do iznurenosti i nezadovoljstva.

Kako mu je i inače veoma teško da menja stvari u životu, tako ni ovu nezgodnu naviku nije lako iskoreniti. Ono što muškarca Bika vodi u radu i što mu daje gorivo da se posveti nekom poslu jeste osećaj svrhe. Bik ne radi stvari za koje smatra da nemaju mnogo smisla. Karijera koja dozvoljava njegovu kretaivnu samoekspresiju, a obezbeđuje kvalitetan život je idealan poziv za jednog Bika.

Muškarac Bik u ljubavi

Muškarac Bik je senzualni ljubavnik, možda i najsenzualniji, najtelesniji u čitavom zodijaku. On nije šarmer poput Lava ili šmeker poput Ovna, niti zavodljiv poput Škorpiona, ali muškarac Bik predstavlja osebujnost, sveobuhvatnost, toplinu u senzualnost koju teško da ijedan drugi znak može nadmašiti.

Kod muškarca Bika fizički izgled obično nije ono što osvaja, već njegova telesnost, da tako kažemo.

Naravno, uopšte nije isključeno da vaš Bik bude zgodni lepotan; ističemo karakteristike koje su dominantne kada je reč o muškim znacima u zodijaku i načinu na koji se manifestuju na polju ljubavi i intime.

Ono što je svakako karakterisika koja Bika izdvaja kada je reč o ljubavnim odnosima, jeste njegov odmereni, strpljiv pristup. Bik se udvara smisleno i polako, on ne žuri i neće biti transparentan poput nekih drugih.

Muškarac Bik može da bude pravi džentlmen, i potrebno je vreme da se situacija ustanovi. On ne žuri sa izjavama ljubavi, sve dok nije sasvim siguran u jačinu i postojanost sopstvenih emocija prema nekome, ali i emocija druge osobe prema njemu. Njegov nastup se nekad karakteriše i kao staromodan, mada ne bismo imali mnogo šta da mu zamerimo.

Postepenost bikovsog udvaranja ima jednu veliku prednost,a  to je pitanje integriteta. Kada vam muškarac Bik jednom izjavi ljubav, možete biti sigurni u njegovu reč; on je o tome dobro promislio i pustio da se osećanja razviju. Isto važi kada je reč o intimnosti. I ovde je Biku potrebno dosta strpljenja i pažnje. Muškarac Bik je po ovom pitanju prilično tradicionalan.

Veze za jednu noć i fatalne ljubavne afere koje sagore u plamenu i pretvore se u prah, ma kako uzbudljive i opčinjavajuće, jednostavno nisu njegova stvar.  Muškarac Bik je dosta staložen i usmeren u traženju idealne osobe sa kojom bi proveo život; on želi stabilnu vezu, lojalnost i razumevanje, ideale koje i inače traži u životu, u svakom njegovom aspektu.

Muškarac Bik nije neko ko će često menjati ljubavne partnere i mnogo ‘ludovati’ kada je reč o eksperimentisanju i isprobavanju. Preferira duge veze, ako već ne brak, zajednicu koja je zasnovana na razumevanju i obostranoj želji za stabilnošću. Bik je posvećen do srži; ukoliko bude povređen, bol je dubok i razdiruć. Verni Bik neće lako ni zaboraviti niti oprostiti prevaru i bol.

Intimni život sa muškarcem Bikom

Mada možda deluje dosta tradicionalno, čak pomalo i dosadno, muškarac Bik je pravi majstor kada govorimo o ljubavnom uživanju. To je naprosto u njegovoj prirodi, što se može povezati i sa činjenicom da senzualna planeta Venera vlada ovim zemljanim znakom.

Sentimentalan i tradicionalan, muškarac Bik je u krevetu dosta direktan, nije neko ko je sklon fantazijama i igranju igara. Ne voli bezobrazne priče, preverznost niti bilo šta slično.

Zašto ne? Zato što mu baš ništa od toga nije potrebno za potpuno zadovoljstvo, naravno, obostrano. Telesno uživanje u Biku je prirodno, moćno, vrlo zemaljsko, da tako kažemo. Bik je, prema mnogima, najsenzualniji znak zodijaka i ako postoji muškarac koji će učiniti da se osetite baš dobro, to je sasvim sigurno upravo muškarac Bik. On je taktilan, strastven, nežan, pažljiv i posvećen u najintimnijim trenucima.

Muškarac Bik može da bude čak i pomalo stidljiv kada je reč o eksperimentisanju u najprisnijim trenucima, mada to nikako ne znači da ne zna šta radi, štaviše, sasvim suprotno. Uživanje sa njim je ispunjujuće, dugo i prijatno.

Izazov je pomalo iskvariti Bika i inspirisati ga da proba nešto što ne spada u njegovu ‘praksu’. Senzualni Bik sasvim sigurno nije stoprocentno imun na takve ideje, ali mu treba vremena.

Bik i njegova Venera čine ovog muškarca savršenim ljubavnikom. Muškarac Bik će se uvek potruditi da druga strana bude zadovoljna i da u potpunosti uživa. To mu je veoma važno, a takođe mu ide i sasvim prirodno.

On je topao i nežan i na delu i na rečima, kada govorimo o intimnom životu. Mada mnu treba vremena da procesuira emocije i da se prepusti i telesno, kada se ta granica jednom pređe, veza sa Bikom postaje san na javi.

Bikovi su generalno porodičan i ‘kućni’ tip ljudi. On najviše voli da bude u svom domu, udobno se gnezdeći na kauču ili u krevetu sa svojom drugom polovinom. Muškarac Bik je topao i posvećen otac, kojeg deca jednostavno obožavaju.

On uživa u tome da provodi vreme sa svojim klincima i čini ih srećnim. Uvek će se potruditi da svojoj porodici obezbedi sigurnost, udobnost, opuštenost i bezbrižnost, koliko god je to u njegovoj moći.

Muškarac Bik, životni stil

Muškarca Bika bismo mogli opisati kao klasičnog ili čak old stajl džentlmena. Retro i vintidž stil odevanja su nešto u čemu se jedan Bik idealno pronalazi. On nikako nije pomodar i novi, rapidno promenljivi trendovi ga nimalo ne zanimaju. Ne, on neće imati najnoviji model ajfiona, samo zato što je to in. Muškarac Bik ‘puca’ na klasiku i radije će odabrati, recimo, dobar ručni sat.

Njegov stil je specifičan i nešto što se njemu dopada, bez obzira na to šta je moderno ili ne i kako to što on voli deluje. Neće izaći iz komforne zone i iznenada promeniti modni stil. Možemo da kažemo da muškarac Bik zapravo ima svoju ličnu uniformu po kojoj je jasno prepoznatljiv. Isti stil će nositi godinama; veoma je teško uopšte mu sugerisati nešto drugačije.

On voli vredne i luksuzne stvari, ali nikako šljašteće novotarije. Opušten je i ležeran, kako u nastupu, tako i u stilu. Njega ne zanimaju mnogo klubovi i festivali, ali dobar restoran je nešto na šta će verovatno potrošiti dobru sumu novca. Muškarac Bik ume da bude pravi hedonista, i ponekad može da se desi da u tome pretera.

Ako razmišljate o tome šta bi, recimo, mogli da poklonite jednom Biku, rezervisan ručak ili večera u dobrom restoranu, piće, nešto od muzike ili knjiga su sasvim dori izbori.

Ove stvari govore dosta o tome kakav je ukus ovog muškarca. Bik će se takođe potruditi oko druge osobe. On voli da mu neko do koga mu je stalo posvećuje pažnju na ovakav način, ali će isto i on učiniti za dragu osobu, punog srca i neštedimice.

Sveokupna sporost, da je tako nazovemo, koja karakteriša muškarca Bika dovodi do ponekad neuredne navike da prikuplja i gomila stvari, poput umetničkih dela, raznoraznih kolekcija i slično.

Može da bude neuredan u tome i da odlaže da stvari malo bolje uredi, jer one, generalno, ničemu ne smetaju. On voli udobnost i komfor doma; ono što mu je preko potrebno jeste jedna velika udobna fotelja u kojoj će moći da se izležava posle dugog i napornog dana.

Svi smo upoznati sa sterotipom o Bikovima koji kaže kako ovaj znak uživa u hrani. Muškarac Bik zaista može da bude veliki sladokusac i uopšte ljubitelj dobre kuhinje, posvećeni gost omiljenih restorana. Kao što smo rekli, to je mesto gde Bik može biti pomalo neumeren kada je reč o trošenju. No, neumerenost ne mora biti ograničena na restorane, već na uživanje u hrani uopšte.

Pročitajte o drugim horoskopskim znakovima

Pogledajte i ovo: