You are here: Home » Lifestyle » Muškarac devica – karakteristike, u ljubavi

Muškarac devica – karakteristike, u ljubavi

Pametne, prefinjene i učtive, Device svoj posao obavljaju bez ikakve primedbe. Device mogu da budu fantastični prijatelji, iako ih prati repoutacija rezervisanih i emotivno hladnih osoba. No, to nije baš sasvim tako.

Device su rade da pruže pomoć drugome, kao i da vas posavetuju. Device odlično barataju znanjem i informacijama. Neverovatno su vešte u kreiranju i promatranju na velikom planu, dok u isto vreme imaju izuzetan osećaj i smisao za detalje.

Device su uredne, precizne i vole da isplaniraju stvari u životu. Inteligentni i promišljeni, pripadnici ovog znaka zodijaka imaju bogat unutrašnji život. Zbog toga često deluju daleko i stidljivo.

Istina je da Devica nije jedan od otvorenijih znakova zodijaka i da čuva svoje tajne za sebe, dugo i požrtvovano. Ne, Devica vam se sigurno neće otvoriti ‘na prvu loptu’. Devica je oprezna i ne predaje svoje poverenje drugoj osobi tako lako.

No, kada je jednom upoznate, odnosno kada Devica odluči da može da vam se otvori, može vam postati prijatelj za ceo život. Ukoliko se zabavljate sa naizgled tihom, zagonetnom i povučenom Devicom, budite sigurni da ova pravila ne važe kada je reč o intimnom životu. Device su, verovali ili ne, jedan od najstrastvenijih znakova zodijaka, zato što jako dobro umeju da se povežu sa svojom fizičkom stranom.

Vladar znaka Device je Merkur, planeta koja upravo objedinjuje umno, duhovno i materijalno. Devica je zemljani znak i zato će strastveno slaviti upravo ovozemaljsku povezanost sa partnerom. Kao što ste sigurno već čuli i to mnogo puta, Devica je perfekcionista i tu nema dvojbe. Pripadnici ovog znaka pre svega mnogo očekuju sami od sebe i visoke standarde i htenja mogu projektovati na druge ljude, što može da bude naporno i teško ispunjivo.

Nešto sa čime se Device jako teško nose jeste da budu izigrane, makar reč bila o potpuno bezazlenim stvarima (recimo, otkazali ste sastanak istog dana, čak i ako su u pitanju bile ozbiljne i nepredviđene okolnosti). Devica ovo doslovno ne podnosi. Same Device ne žele nikada da razočaraju druge, zbog čega se dešava da se preterano opterete i budu pod tenzijom, u želji da budu apsolutno dosledne sopstvenim standardima.

Device imaju urođen osećaj za lepo i lepota, kao takva, neverovatno ih inspiriše. Oni su velike estete i cene kada prepoznaju osećaj za estetiku u drugome ili u svetu oko sebe. Devica vodi računa o tome kako će da se obuče i kako će da uredi životni prostor. Imaju stila i elegantne su, prefinjene, ponekad preterano opsednute nesavršenostima i detaljima.

Drugi ih mogu oceniti kao suludo pedantne, ali to je upravo ono što Devica jeste i što predstavlja njeno sidro u životu, što je umiruje i ispunjava. Devica je doživotni učenik, neko ko voli da proširuje horizonte, da isprobava nove stvari i uči o životu i o svetu. Rado će se upisti na kurs za odrasle, a popodne provedeno uz zanimljivo štivo je idealno provedeno vreme za jednu Devicu.

Devica će uvek dati prednost ugodnoj večeri provedenoj sa par dobrih prijatelja nad ludom zabavom do jutra. Ovaj znak vrednuje vreme posvećeno sebi i vreme odmora isto koliko vrednuje i socijalizaciju. Ne mora ispuniti svoj planer listom aktivnosti kako bi bila mirna. Devica je usmerena na samorazvoj, generalno je optimista, odgovorna osoba, inteligenta, virtuozna i velikodušna.

Ipak, nije neko ko će se lako zaljubiti niti upustiti u vezu. Devica je vrlo odmerena i oprezna, čak i ako može delovati sasvim opušteno i zračiti smirenošću i pozitivnom energijom.

Muškarac Devica, opšte karakteristike

Muškarac Devica je tih, intelektualan tip sa okom za detalje, neko ko uživa u redu, preciznosti i efikasnosti u svim aspektima života. Inteligencija i profesionalizam njegovo su drugo ime, ali nikako u svom najbanalnijem obliku.

Mogli bismo reći da muškarac Devica jako lepo primenjuje ove vrednosti na svim poljima i to na način koji ga ne čini nimalo uštogljenim ili dosadnim. Neizreciva doslednost i pedantnost ponekad mogu biti malo previše.

Ipak, moramo se setiti toga da u realnom životu zapravo ne postoji tip kao što je idealna Devica (ili bilo koji drugi znak u potpunosti lišen svakog traga osobina koji potiču od drugih znakova, složenosti natalne karte itd.), tako da se strogost samog opisa uvek treba uzeti sa malo rezerve.

No, glavne crte ovog sunčevog znaka opstaju u profilu muškarca Device, naravno. On je osoba bistrog i britkog uma, empatičniji nego što bi se na prvi pogled reklo.

Muškarac Devica je u stanju da prepozna humor u mnogim stvarima i često saoseća više nego što njegov emotivni kapacitet zapravo dozvoljava, što i njemu samom može biti pomalo zbunjujuće.

Takav profil zapravo ima svoje velike prednosti. Muškarac Devica je upravo zbog ovoga osoba koja se može baviti verovatno nekim od najizazovnijih zanimanja, koja uključuju rad sa ljudima, poput medicine, terapeuta, savetnika ili psihologa.

Devica je u stanju da oseti empatiju prema drugome, a da ga to to emotivno ne slomi. Često ih smatraju hladnim i dalekim, upravo zbog ovoga, ne shvatajući da stvar nije u tome da je muškarac Devica neko ko je sasvim lišen svake emocije i osećaja za ljudsko.

Možemo da kažemo da on sasoeća sa ljudima na velikom planu, pre nego što je u stanju da oseti emotivnu bliskost sa određenom osobom. Može mnogo da pruži i pomogne drugome.

Tipično za Devicu, ovaj muškarac ima izvrstan osećaj za detalje i veoma poštuje red, preciznost i efikasnost na svakom planu. On u njima uživa i ne smatra ih za nekakvo nužno zlo ili nešto na šta je prisiljen.

Taj osećaj za red i organizovanost, ljubav prema detaljima i preciznosti se ispoljavaju na više načina. Na primer, muškarac Devica će preferirati rutinu nad haosom i verovatno će uživati u tome da pravi liste i planove.

Ono što se jednoj muškoj Devici najčešće zamera jeste preterana kritičnost i samo-kritičnost onda kada savršenstvo nije postignuto (a kako i postići savršenstvo i šta je njegova mera?). Muškarac Devica, iako generalno nije pesimista i negativna osoba, sklon je tome da sebe preterano strogo ocenjuje i da bude veoma nezadovoljan sopstvenim postignućima, u nemogućnosti da ceni mala postignuća, ako ona zajedno nisu dovela do savršenog ishoda.

Muškarac Devica mrzi da sedi zaludan i da ne radi na daljem usavršavanjui, što često ostavlja malo vremena za pravi odmor. Svoju samokritičnost ume da projektuje na druge i da očekuje savršene ishode od strane drugih ljudi.

U svakom slučaju je neko ko vodi računa o svim stvarima u životu, pa tako i o zdravlju i sopstvenom telu. Možda ćete reći da nije fer, ali muškarac Devica često izgleda dosta mlađe nego što zapravo jeste. On ‘lepo’ stari, vitalan je i preferira zdrav život.

Upoznati muškarca Devicu

Kako prići jednoj emotivno distanciranoj Devici i inspirisati je da se otvori i pusti vas u svoj život, na bilo koji način? Muškarac Devica je umereno rezervisan u kontaktu sa ljudima koje ne poznaje dobro ili koje je tek upoznao.

Nije osoba koja voli da bude u centru pažnje i često se oseća nelagodno ukoliko se nađe u takvoj situaciji. Muškarac Devica svejedno jako dobro vlada svojim nastupom; male su šanse da će dozvoliti sebi bilo kakve burne i iracionalne reakcije u javnosti.

On je veoma analitičan i neko na koga se možete osloniti i kome možete verovati. Nije neko do koga ćete lako dopreti,  čak ni u bukvalnom, opipljivom smislu. On je neko ko radi iza kulisa i obavlja fantastičan posao koji čitav sistem održava u perfektnom stanju. Nije osoba koja će zauzeti stejdž i biti izvođač. Devica se brine o efikasnosti organizacije i kao takav, često ostaje u senci, svojom sopstvenom voljom.

Muškarac Devica nema gomilu društvenih mreža i ne ‘kači’ po desetak slika svakoga dana, o svakom događaju kome je prisustvovao. Ne postavlja dramatične statuse, a njegvov profil vam verovatno neće otkriti mnogo šta o životu koji vodi ili načinu na koji živi. Devica ne voli da se izlaže i zato ga nije lako upoznati. Jedan od problema upoznavanja Device jeste njihova urođena izbirljivost.

Ponekad je preterano sarkastičan i pesimista u tonu, mada zapravo nije negativna ličnost. Ipak, ovaj odbrambeni mehanizam može da odbije ljude i Devica ga nekada namerno i koristi. Sa druge strane, sam muškarac Devica se teško nosi sa problemom samokritičnosti, koju smo već spomenuli. On smatra da ga i svi ostali posmatraju na jednako strog, kritičan način, baš kao što i on vidi sebe.

Takav stav ga obeshrabruje, bez toga da uviđa da je upravo on taj koji projektuje svoj perfekcionizam na druge ljude i to sa više strana. Em očekuje da drugi budu po njegovoj meri, em smatra da ga ocenjuju prema njegovim sopstvenim užasno visokim merilima, a to uglavnom nije tako.

Ironično, muškarac Devica je zapravo ‘savršeniji’ od većine nas, ako tako možemo da kažemo, samo što je upravo on jedina osoba koja to ne uviđa.

 Muškarac Devica, karijera i novac

Muškarac Devica je neko ko vodi računa o novcu, nije neko ko ulaže u rizične poslove i uglavnom se oslanja na konzervativna ulaganja koja su skrojena za dugoročnu stabilnost. On uvek ima nešto novca po strani, odvojenog za teže dane. Nije neko ko manijakalno štedi, ali isto tako nije ni osoba koja puno troši. Važno mu je, ipak, da ima solidan plan za raspolaganje sopstvenim sredstvima.

Kada je reč o karijeri, već smo spomenuli da muškarac Devica nije neko ko će se nužno naći ispred kulisa. On je neko kome je struktura veoma važna, neko ko najviše polaže na preciznost i detalje.

Njegov posao ne mora neophodno da bude bombastičan, ali mu mora pružiti zadovoljstvo da se posveti ovakvim stvarima. Aposlutno je osoba koja drži do reči, poštuje rokove, radi i više nego što se očekuje i kolega je na kog se možete osloniti.

On je dosta introvertan, te poslovi kojima će se baviti često i zavise samo od njega. Nije podložan manipulaciji od strane drugih, u tom smislu.  S obzirom da voli da uči i da unaređuje i sopstvena znanja i veštinu kroz rad, sektor obrazovanja, finansija i tehnologije verovatno su u samom vrhu izbora putanja kojim će se Devica posvetiti.

Muškarac Devica može da bude vrhunski analitičar podataka, istraživač, statističar, tehničar, terapeut, psiholog, pa čak i mapšnista. Sve zavisi od ličnih preferencija i sklonosti idnividue, ali poslovi kojima se Devica bavi podrazumevaju red, organizovanost, postojanost i disciplinu.

Kao veliki esteta, muškarac Devica će verovatno biti zainteresovan za umetničko stvaralaštvo. Često može da ima i dodatni materijalni prihod od svojih hobija i drugih interesovanja.

Muškarac Devica u ljubavi

Pošto muškarac Devica traži savršenstvo u svemu, moglo bi se reći da je i ljubav za njega još jedan veliki projekat. On je idealista i potraga za idealnim partnerom za jednu mušku Devicu je prava misija.

On nije nepostojan i nestabilan, ali je potrebno mnogo vremena da bi se istinski zaljubio. Rekli smo da je muškarac Devica empata; jeste, ali na širem planu. Teško pušta pojedince u svoj privatni život.

Muškarac Devica će prvo da ispita situaciju sa svih strana, dobro primišljajući o stvarima. Tek kada ispita sve prednosti i mane, sve pukotine, sve slabe i jake tačke jednog emotivnog ulaganja, tek onda će biti u mogućnosti da se prepusti, ako tako oseti, na kraju krajeva.

On nije romantik iz ljubavnog romana. Praktična i senzibilna priroda muškarca Device ne uspeva da razume čar romantične večere uz sveće ili neplaniranog vikend putovanja ljubavnika u zanosu.

On je u ljubavi sa svojim pažljivim rasporedima i planovima, ali u njih se savršeno može uklopiti i druga osoba. On je neko ko će vas pozvati onda kada je i obećao, neko ko će se saviti koliko je god potrebnokako bi bio bolja osoba, bolji muškarac, bolji prijatelj i bolji ljubavnik, koji će vas štititi, poštovati i služiti vam. Možda scenario iz vašeg omiljenog romantičnog filma možda i nije baš tako neophodan, zar ne?

U ljubavnoj vezi, muškarac Devica je, kao što se može očekivati od njega, veran, odan u svakom smislu, promišljen, pažljiv, brižan i uvek spreman da vam se nađe. Predvidljivost i stabilnost mu nikako nisu odbojni, tako da možete račiunati na njega u svakodnevnim životnim situacijama.

Biće tu sa vama da uredite stan, da se pobrinete o finansijama, da organiozujete odmor. On je otac za primer, neko ko nikada neće zapostaviti mališane i rado provoditi sve slobodno vreme koje ima sa njima.

Kada je u stabilnoj vezi ili braku, muškarac Devica je sasvim opušten, nežan, ljubazan i uvek o svemu vodi računa. Nije teško sa njim, onda kada vas pusti u svoj život i kada ostvarite prisan odnos.

U trenutku kada odluči da mu neko odgovara, muškarac Devica nije mnogo zahtevan. On je neko ko vas neće prevariti, izigrati ili učiniti bilo šta slično.

Intimni život sa muškarcem Devicom

Muškarac Devica može itekako da iznenadi kada je reč o intimi i telesnom uživanju. Istina, dok još uvek ne poznaje dobro drugu stranu, može pristupati ljubavnom činu sa izvesnom, gotovo militantnom preciznošću. Vrlo je verovatno da će stvari biti unapred razmotrene i definisane.

Nema sumnje da će sve proteči glatko i prijatno, ali šta ćemo sa strašću, požudom, našim najdubljim porivima, posebno ako je druga strana neko ko je po prirodi spontaniji i vatreniji? Tu nastupa iznenađenje. Muškarac Devica može da bude pomalo puritanski nastrojen, sve dok ne otključate njegove strasti.

Podsetimo se činjenice da je Devica jedan od zemljanih znakova. Zemljani znakovi su taktilni, senzibilni i telesni. On je dobro uzemljen kada je o ovim stvarima reč.

Muškarac Devica je zahtevan u intimnom životu i njegov osećaj za detalje pretvara ga u muškarca koji ne samo da izuzetno sposoban, već i iznenađujuće vešt ljubavnik. Njemu je potrebno malo razuveravanja i ohrabrenja da izađe iz ljušture, ali kada se to jednom desi, postaje mnogo opušteniji i prepušta se strastima.

Interesantno je da muškarca Devicu često privlače suprotnosti. Divlja i požudna priroda drugih ga fascinira i uzbuđuje na poseban način, jer predstavlja osobine koje su u njemu samom često potisnute i kojima treba podstreka. Perfekcionista u životu, muškarac Devica u svemu želi da bude najbolji, pa tako i u intimnoj sferi.

On želi da ispolji ove strasti, ali mu je potrebno da i u njima oseća samokontrolu. Muškarac Devica je najkompatibilniji sa Jarcem, Bikom, Škorpijom i Rakom.

Muškarac Devica, životni stil 

Muškarac Devica će se uvek odlučiti za sveden i uredan izgled. Teget plava i konzervativna siva su boje koje najčešće nosi. Muškarac Devica ima izuzetno dobar ukus, veliki je poklonik prefinjenog stila i sva njegova jednostavna, ali pažljivo odabrana, kvalitetna i dobro skrojena garderoba svedoči o tome.

Retko ćete sresti muškarca Devicu koji nije dobro obučen, po bilo čijim standardima, čak i ako je reč o sasvim ležernoj, sportskoj varijanti.

On je sasvim sigurno jedan od muških znakova koji ubedljivo prednjači u ličnoj nezi. Fizički izgled je izuzetno važan svakom muškarcu Devici, a uz to u paketu idu besprekorna higijena, zdrava ishrana, zdrave navike, sport i rekreacija.

Muškarci Device izgledaju dobro i u poznim godinama, upravo zahvaljujući načinu života koji vode. Životni prostor do detalja odražava njegov stil. Sve je uredno, preciozno, vrlo sofisticirano i iznad svega – čisto.

Postoji šansa da se borite sa njim oko ‘termina’ za tuširanje! Nemarno odeven, neobrijan i raščupan muškarac Devica može da bude samo ako je bolestan i ako ne izlazi iz kuće tog dana. Muškarac Devica je fit i redovno vežba; on nikada neće zapostaviti svoju formu. Ponekad preteruje, a ponekad preteruje i u opsednutosti sopstvenim zdravljem.

Muškarac Devica ima sklonost ka hipohondriji, iako je, naravno ne mora razviti. Često brine zbog svega i svačega, izbirljiv je, gadljiv, obraća pažnju na svaku sitnicu na sopstvenom telu i na svaku senzaciju koju oseti. Nekad to projektuje na druge, što može biti naporno. Tehnike opuštanja i aktivnosti koje oslobađaju stres su najbolji izbor za koji bi trebalo da se odluči.

Pogledajte i ovo: