You are here: Home » Ljubav & veze » Kako oprostiti prevaru

Kako oprostiti prevaru

Prevara je nešto o čemu se mnogo zna, a malo priča. Nešto što niko ne odobrava, a sa čim većina nas, nažalost, mora kad tad da se suoči. Na pitanje da li bi oprostili prevaru, većina muškaraca će sigurno odgovoriti sa ne. Međutim, šta se dešava kada se zaista nađete u toj situaciji? Da li ćete preći preko svojih moralnih principa i oprostiti prevaru ili će prevara značiti i kraj vaše veze sa voljenom osobom?

U nastavku teksta reći ćemo vam nešto više o samom pojmu prevare i o tome kako najlakše možete devojci oprostiti prevaru.

Kako oprostiti prevaru

Kako oprostiti prevaru?

Pre svega, treba da znate da prevara nije nešto neoprostivo i da postoji veliki broj parova koji su oprostili prevaru i nastavili dalje. Dobra vest je da veze u kojima postoje iskrena i snažna osećanja zaista mogu da opstanu i posle prevare. Međutim, veruje se da veza nakon prevare više nikada neće biti ista. U nekim slučajevima se dešava da stvari nakon prevare krenu na bolje, dok u drugim slučajevima nepoverenje i sumnja postaju sve veći, a partner nikada ne zaboravlja to što se desilo. Postoje devojke koje će vam priznati prevaru, a na vama je da odlučite da li da oprostite ili ne. Postoje i one devojke koje nikada ne priznaju.

Ipak, treba da znate da to ne znači da su te devojke ,,gore” ili da vas manje vole. To nekada može da znači samo da te devojke jednostavno nemaju hrabrosti da vam priznaju ili da ne žele da vas povrede. Opet je na vama da li ćete preći preko toga ili ne.

Razgovarajte. Pre nego što devojci oprostite prevaru važno je da sa njom iskreno porazgovarate o svemu što se desilo. Saznajte šta je to što je navelo nju da vas prevari i da li ste možda vi negde pogrešili. Saznajte da li postoji nešto što joj nedostaje u vašoj vezi i kako to možete da rešite. Ali nakon što jednom razjasnite sve detalje oko prevare i dobijete odgovore na pitanja koja su vas mučila nemojte više nikada devojci to da spominjete i nemojte sami o tome da razmišljate. To je jedini način da se veza nastavi i nakon prevare.

Prevara može da učvrsti vezu? Mnogi smatraju da opraštanje prevare devojci može čak da učvrsti vezu, ukoliko ste oboje shvatili da ljubav između vas i dalje postoji. Ako vam je devojka priznala prevaru, to dosta govori o njoj i o njenoj iskrenosti. Samim priznanjem ona vam stavlja do znanja da se na neki način kaje zbog toga i da je grize savest. Imajte na umu da takva vrsta slabosti i iskušenja može da se desi svakome i da je ljudski opraštati.

Ne prebacujte i ne svetite se. Kao što smo već rekli, postoji i ona grupa muškaraca koji pređu preko prevare i misle da su oprostili devojci. Međutim, posle nekog vremena, čak i posle mnogo godina, u njihove misli se vrati ideja da ih je devojka prevarila. Ta ideja može muškarca mnogo da muči i da on čak posle nekoliko godina od devojke zahteva da mu objasni zašto je to uradila. To može biti jako loše za samog muškarca i za njegovo psihičko stanje, ali i za vezu. Savetujemo muškarcima da ne opraštaju prevaru ukoliko već u planu imaju da na isti način uzvrate devojci. Osvetom ćete postići samo da vaša veza zaista propadne.

Nastavite dalje kao da se ništa nije desilo. Jednostavno, ako odlučite da oprostite prevaru i ako mislite da možete nastaviti vezu sa tom devojkom, onda više nikada nemojte razmišljati o tome što se desilo. Nemojte da tragate za istinom i ponašajte se kao da ništa nije bilo. Ukoliko se stalno prisećate, ukoliko pri najmanjoj svađi devojci to prebacujete, onda vi prevaru još uvek niste oprostili, a verovatno nikada i nećete. Jedini način da oprostite prevaru jeste da sami u svojoj glavi shvatite da je vaša ljubav prema toj devojci jača od svega i da budete sigurni da je njena ljubav isto toliko jaka i da se taj trenutak slabosti više nikada ne može ponoviti. Ako ste sigurni da se vaša devojka zaista pokajala i da ćete vi moći da zaboravite to što je bilo, onda oprostite devojci i uživajte u vašoj ljubavi kao da se ništa nije desilo.

Pogledajte i ovo: