You are here: Home » Izgled » Zaštitne maskice za smartphone i tablet uređaje

Zaštitne maskice za smartphone i tablet uređaje

Sve veći broj modela pametnih telefona, tablet uređaja i ostalih sličnih tehnoloških naprava doveo je do novog tržišta u tom segmentu, a riječ je o izradi zaštitnih maskica za spomenute naprave. Tržište je veliko, s obzirom na broj prodanih uređaja svake godine, a veliki broj različitih modela znači i veliki broj modela zaštite za njih.

Zaštitne maskice izrađene su za korištenje na točno određenom smartphone uređaju ili tabletu, a pretraživanjem po internetu možemo lako zaključiti da proizvođači ciljano proizvode najveći broj maskica za popularne modele uređaja, koji se prodaju u najvećem broju. Među najpoznatijim brendovima je svakako Samsung, pa idu zaštitne maskice za Huawei, iPhone, te maskice za LG, Motorola, Xiaomi i druge poznate proizvođače.

Glavni cilj zaštitne maskice je naravno zaštita samog uređaja. Maskica štiti uređaj od vlage (vode, prolivenog soka ili nekog drugog pića), udarca koji nastane prilikom pada, i ogrebotina koje mogu nastati prilikom rukovanja samim uređajem. Osim zaštite, da bi kupac bio zadovoljan, zaštitna maskica mora ispunjavati neke kriterije. Kvaliteta same maskice je na prvom mjestu, pa slijedi kvaliteta završne obrade. Svi želimo kvalitetnu zaštitnu maskicu koja daje osjećaj sigurnosti i ugodan osjećaj tijekom korištenja uređaja. Taj feedback (povratni osjećaj) važan je pri odabiru maskice. Neki će sebi kupiti robusnu i čvrstu zaštitnu maskicu od tvrde plastike, dok će drugi odabrati laganu i manje primjetnu silikonsku zaštitnu maskicu.

Plastična zaštitna maskica

Kod plastične zaštitne maskice možemo primijetiti njezin čvrsti oblik, odnosno da maskica nije značajno savitljiva. Plastična zaštitna maskica izrađena je tako da prati oblik uređaja, a opet da ne bude previše robusna i da ne pokvari cjelokupni dojam rada na pametnom telefonu ili tabletu. Kod plastičnih maskica možemo vidjeti modele s posebnim pretincima za kreditne kartice, za vizit kartice ili možda neke dokumente koje nosimo uvijek sa sobom. Osim toga, zbog čvrste konstrukcije, plastične maskice mogu biti sa posebno izrađenim preklopnim kickstand nosačem, koji dobro dođe kada želite pogledati film ili neki video u horizontalnom položaju zaslona na uređaju. Plastične zaštitne maskice mogu biti sa prorezom na mjestu tipkica (što je često), ili nešto rjeđe, da maskica pokrije dio sa tipkicama.

Silikonska zaštitna maskica

Za razliku od plastičnih, silikonske zaštitne maskice su savitljive, lagane i na dodir pomalo gumenaste. Silikonska zaštitna maskica daje bolji grip u ruci, često i bolji osjećaj prilikom korištenja uređaja. Silikonske maskice moraju u potpunosti obrubiti uređaj, jer se ne može uhvatiti drugačije. Zbog savitljivosti, silikonske maskice ne mogu doći sa kickstand nosačem. Maskice od silikona često pokrivaju tipkice na uređaju, ali ima ih i sa prorezom na tom dijelu.

Trajnost zaštitine maskice

Zaštitna maskica zamišljena je primarno da štiti uređaj od fizičkih oštećenja. Ipak, oštećenja od jakih udaraca, padova, i uranjanja uređaja u vodu maskica ne može spriječiti.

Postoje modeli koji trpe manje i veće agresije, ali to nikako ne znači da je zaštitna maskica ultimativna zaštita, i da se na nju oslanjamo u potpunosti. Smartphone, tablet i slični uređaji su osjetljivi, te zahtijevaju da se njima pažljivo rukuje. Bez obzira na model maskice koji koristimo, produljit ćemo trajnost uređaja, kozmetički efekt i sveukupni dojam, ali se oštećenje može pojaviti, posebno ako ne pazimo kako rukujemo uređajem i koristimo ga.

Za najbolje rezultate, osjećaj u ruci i dobar grip, odaberite maskicu koja ima ono što tražite.

 

Pogledajte i ovo: