You are here: Home » Ljubav & veze » Najbolje destinacije za letovanje sa devojkom

Najbolje destinacije za letovanje sa devojkom

Putovanje sa devojkom može biti jedno od najposebnijih iskustava u životu. Odabir prave destinacije može učiniti da vaš odmor bude nezaboravan. U ovom članku, vodićemo vas kroz najbolje destinacije koje su idealne za romantično letovanje sa vašom devojkom.

Prelepe plaže i skrivene uvale

Grčka: Santorini i Mikonos – raj za parove. Ova dva ostrva nude prelepe plaže, bajkovite zalaske sunca i romantične večere uz more. Santorini, sa svojim belim kućama i plavim kupolama, pruža savršen ambijent za ljubavne trenutke. Mikonos, s druge strane, nudi dinamičan noćni život i brojne plaže gde možete uživati sa vašom devojkom.

Maldivi: Bungalovi iznad vode i zalasci sunca. Zamislite jutro koje započinjete uz zvuke talasa, doručkom na terasi vašeg bungalova koji je postavljen iznad tirkiznog mora. Maldivi su poznati po svojim luksuznim resortima i nestvarnoj prirodi koja će oduševiti svakoga.

Tajland: Phi Phi ostrva i čarobni noćni život. Ostrva kao što su Phi Phi pružaju kombinaciju egzotičnih plaža i živahne atmosfere. Posetite Maya Bay, gde je snimljen film “Plaža”, i uživajte u snorkeling avanturama sa vašom partnerkom.

Najbolje destinacije za letovanje sa devojkom

Aktivne i avanturističke destinacije

Kostarika: Zip-lining i šumske šetnje. Ako ste par koji voli avanturu, Kostarika je pravi izbor za vas. Probajte zip-lining iznad kišnih šuma, ili uživajte u šetnjama kroz nacionalne parkove, gde možete videti različite vrste životinja i ptica.

Novi Zeland: Skakanje s padobranom i pešačenje kroz prirodu. Novi Zeland je poznat po svojim prelepim pejzažima. Bilo da se odlučite za avanturu skakanja s padobranom ili odlazak na jednodnevno pešačenje kroz planine, ovde ćete sigurno pronaći nešto što će vam se dopasti.

Hrvatska: Upoznavanje starih gradova i adrenalinski vodeni sportovi. Posetite Dubrovnik, Split ili Rovinj i upoznajte se s bogatom istorijom i kulturom ovih gradova. Takođe, možete isprobati različite vodene sportove kao što su skijanje na vodi ili vožnja jet-skijem.

Kulturna i istorijska putovanja

Italija: Rim i Venecija – ljubav u vazduhu. Rim, poznat kao Večni grad, pruža priliku da se prošetate kroz istoriju i uživate u brojnim znamenitostima. Venecija, s druge strane, nudi romantične vožnje gondolom i prelepe trgove gde možete uživati u italijanskoj kuhinji.

Egipat: Krstarenje Nilom i obilazak piramida. Ništa nije romantičnije od krstarenja Nilom, gde možete uživati u pogledu na hramove i piramide. Posetite Kairo i upoznajte se s bogatom istorijom i kulturom Egipta.

Japan: Kyoto i tradicionalne čajanke. Kyoto, stari japanski grad, poznat je po svojim hramovima i tradicionalnim čajankama. Uživajte u šetnjama kroz japanske vrtove i upoznajte se s kulturom ovog prelepog grada.

Relaksirajući wellness i spa odmori

Bali: Luksuzni spa centri i joga na plaži. Bali je pravo mesto za parove koji traže opuštanje i obnovu duše. Ostrvo nudi brojne spa centre gde možete uživati u tradicionalnim balinežanskim masažama, meditacijama i jogi pored okeana. Pored toga, tu su i šarmantni rišterasi, prelepi vodopadi i drevni hramovi koje možete obići.

Island: Prirodne tople vode i sjajne svetlosti. Island je poznat po svojim geotermalnim bazenima kao što je Plava laguna. Opuštanje u ovim toplicama dok sneg pada oko vas je iskustvo koje ne treba propustiti. Takođe, Island nudi priliku da se posmatra fenomen severne svetlosti – jedno od najčarobnijih prirodnih pojava na svetu.

Mađarska: Termalne banje i opuštajući tretmani. Budimpešta, glavni grad Mađarske, dom je nekim od najpoznatijih termalnih banja u Evropi. Ovde možete uživati u opuštajućim tretmanima i istovremeno istraživati istorijske znamenitosti ovog prelepog grada.

Gurmanske avanture i vinska putovanja

Francuska: Vinske ture kroz Provansu i degustacija sireva. Francuska je poznata po svojim vinima i sirevima. Provansa nudi prelepe vinograde gde možete degustirati najfinija vina i uživati u pikniku sa pogledom na prelepe pejzaže.

Španija: Tapasi i flamenko večeri. Kada posetite Španiju, ne propustite priliku da probate tapase – tradicionalne španske zalogaje. Takođe, uživajte u flamenko večerima gde možete osetiti pravu strast i energiju ovog plesa.

Argentina: Asado roštilj i tango noći. Argentina je dom tanga, strastvenog plesa koji će vam zagrejati srce. Uživajte u asado roštilju i probajte neka od najboljih vina Južne Amerike.

Prirodne oaze i egzotične lokacije

Sejšeli: Bujne zelene šume i kristalno čiste vode. Sejšeli su pravi raj za ljubitelje prirode. Uživajte u šetnjama kroz guste šume, plivanju u kristalno čistim vodama i opuštanju na belim peskovitim plažama.

Južna Afrika: Safari avanture i vinska dolina. Južna Afrika nudi jedinstveno iskustvo safarija gde možete videti “Big Five” – lavove, slonove, bivole, leoparde i nosoroge. Takođe, posetite vinograde u oblasti Stellenbosch i probajte neka od najboljih vina koje ovaj region nudi.

Bora Bora: Ronjenje među koralskim grebenima i bungalovi na vodi. Bora Bora je definicija tropskog raja. Ovde možete uživati u ronjenju među šarenim ribama, opuštati se u bungalovima iznad tirkiznog mora i uživati u prelepim zalascima sunca.

Zimski rajevi za letnje parove

Švajcarska: Alpski šarm i topli kolačići. Uživajte u skijanju na alpskim padinama, toplim čokoladama pored kamina i šetnjama kroz snežne pejzaže.

Norveška: Lov na severnu svetlost i zimske kolibe. Norveška nudi nezaboravno iskustvo posmatranja severne svetlosti. Nakon toga, opustite se u tradicionalnim drvenim kolibama uz toplu vatru.

Austrija: Alpsko skijanje i čarobne noći u planinskim kolibama. Austrija je savršena destinacija za parove koji vole zimske sportove. Nakon skijanja, uživajte u tradicionalnoj austrijskoj kuhinji i opuštajućim večerima uz vatru.

Korisni saveti prilikom planiranja putovanja sa devojkom

Odabir savršene destinacije je ključan, ali takođe je važno dobro se pripremiti. Informišite se o kulturi i običajima zemlje koju planirate da posetite. Planirajte unapred i rezervišite sve neophodno kako biste izbegli neprijatna iznenađenja. Pakovanje je takođe bitan deo pripreme – osigurajte da ponesete sve neophodne stvari, ali i da ostavite mesto za suvenire i poklone koje planirate da donesete sa putovanja.

Pogledajte i ovo: