You are here: Home » Lifestyle » Koje aplikacije za mobilni donose revoluciju 2020. godini?

Koje aplikacije za mobilni donose revoluciju 2020. godini?

O profitu koji aplikacije za mobilne telefone donose suvišno je govoriti, aali procene kažu da će do početka naredne godine broj skinutih i instaliranih aplikacija preći preko 352.9 biliona širom planete. To znači da po jednoj osobi na svetu ima oko 46 aplikacija.

Godišnji profit je na oko 131 bilionu američkih dolara, pa ne iznenađuje zašto se stalno traži neka inovacija.

Proizvođači popularnih brendova, a i programeri stalno tragaju za nečim novim kako bi svetsku populaciju zaludeli.

Tokom ovoe godine očekuje se da će tržište aplikacija doživeti poseban bum.

Osim što iz dana u dan raste prodaja mobinih telefona, sve je surovija trka na tržištu inovativnih aplikacija.

5G – brza i nepredvidiva mreža

Čini se da su sve velike kompanije spremne za ovu inovaciju samo je pitanje trenutka kada će 5G mreža postati i deo naše realnosti. Mnogo se o ovoj mreži spekuliše, ali jedno je sigurno. U odnosu na 4G mrežu brzina download-a je 100 puta veća. Šta to zapravo znači?

Naime, film u HD rezoluciji skidaćete za onoliko vremena koliko vam je potrebno da pročitate celu ovu rečenicu. A uz 5G i IoT će postati realnost, a mobilne aplikacije će proofitirati višestruko. Nova digitalna era je tu. Virtuelna realnost, 3D igrice i međusobno povezivanje uređaja postaće deo naše svakodnevice.

Menja ceo svet – VR tehnologija

Da li znate šta je VR tehnologija?

Nemoguće sada postaje moguće, a nezamislivo postaje realnost. Granice će se sve više pomerati, a pitanje je gde će nove granice biti postavljene.

Velika brzina konekcije korisnicima će omogućiti da se osećaju kao da su jedni pored drugih iako su hiljdama kilometara udaljeni.

Operacija pacijenata na daljinu, poslovni sastanci na daljinu i virtuelni sastanci partnera biće mogući. Do sada VR ima preko 171 milion registrovanih korisnika, a sve ukazuje da je postao ekstremno popularan.

A tek kada se spoji sa IoT, onda će ceo svet biti na jednom mestu.

Revolucija Blockchain

Ne, blockchain revolucija se ne koristi samo za trgovanje kriptovalutama. Osim trgovanja Bitcoin-om na berzi, finnasiranjem startapova na kripto tržištu i kripto plaćanjima, blockchain tehnologija će imati i druge benefite, a o njima će biti posebno reči u ovoj 2020. godini.

Blockchain baze podataka biće sigurne, a služiće za skladištenje visoko osetljivih podataka. Ovu tehnologiju počeće da koriste i medicinske i obrazovne ustanove kako bi korisnicima mogli direktno da pomognu.

Uskoro ćete moći da konsultujete svoju medicinsku aplikaciju ako vam je potrebna lek za glavobolju. Ako vas interesuje neki novi kurs, onda će vam aplikacija vašeg fakulteta pomoći da izaberete kurs koji vam najviše odgovara.

Njegovo veličanstvo – bot!

U današnje vreme u većini aplikacija već postoje botovi. Oni daju unapred već smišljene odgovore na pitanja koja korisnici najćešće postavljaju. Ali sa 5G mrežom botovi će početi da pričaju kao i ljudi čeme će servisi biti personalizovani.

Ako vam je potrebna korisnička podrška, vrlo verovatno će vam bot pomoći uz čiju pomoć ćete rešiti problem koji imate brzo i lako.

Sigurno je da će cenu ovih novih usluga koju će botovi obavljati korisnici platiti, jer će mnogi zaposleni ostati bez posla usled automatizacije koja polako, ali sigurno stupa na scenu.

Popularno na drugim sajtovima:

Loading...

Pogledajte i ovo: