You are here: Home » Ljubav & veze » Kako zavesti i smuvati devojku – kompletan vodič i fore za muvanje

Kako zavesti i smuvati devojku – kompletan vodič i fore za muvanje

Mnogi od vas tragaju za savetima i uputstvima kako smuvati devojku odnosno kako je zavesti pa smo iz tog razloga odlučili da specijalno za vas napišemo kompletan ultimativni vodič na tu temu. U ovom jedinstvenom vodiču na našem jeziku, za vas ćemo pokriti razne varijante koje smo primetili da vas najviše zanimaju.

Najčešće želite da saznate kako da smuvate devojku koju poznajete, zatim onu koju vam se svidja a koju vidjate u školi ili pak neku devojku preko fejsbuka ili neke druge društvene mreže.

Pre nego što krenemo sa pisanjem i pre nego što udjemo u konkretne savete i smernice na tu zavodjenjea i muvanja devojaka, treba da znate jednu stvar a to je da ne možete svaku devojku da imate i da osvojite. Zaboravite na savete samoprozvanih gurua koji vam obećavaju da možete imati svaki devojku koju poželite i da svaku baš možete odvući u krevet. To jednostavno nije tačno i toliko puta je dokazano u praxi da i najlepši momci, ili čak i oni najpoznatiji i najuspešniji ne mogu imati baš svaku devojku koju požele. Neke devojke jednostavno ne zanimate, pa makar bili najlepši, najzgodniji ili najbogatiji na svetu. Sa tim se morate pomiriti i to morate znati da se ne bi posle previše razočarali ako vas neka odbije i ne želi biti sa vama.

Kako zavesti i smuvati devojku

To je jednostavno tako i žene imaju tu moć da odluče na kraju sa kim žele biti a sa kim ne. Ono što je do vas, to možete dovesti do savršenstva bukvalno i učiniti sve što je u vašoj moći, ali nakon toga završnu reč ipak ima devojka i ona može odlučiti da bude sa vama ili ne i tu odluku morate prihvatiti. Naravno, ukoliko uradite sve maximalno što se vas tiče, drastično povećavate šanse da se devojci dopadnete i da uspete da je smuvate i zavedete da vam ona kaže DA, ali ipak uvek imajte u vidu da i tada čak ostaje mali procenat šanse da vas ona ipak odbije. Razlozi za to mogu biti mnogobrojni, počev od toga da već ima dečka, zatim da nije još prebolela bivšeg pa nije spremna za novu vezu ili avanturu, pa sve do razloga da jednostavno ne oseća neku privlačnost prema vama i da smatra da tu nema hemije ili slično. Devojke nekad mogu biti vrlo komplikovane, čudne i nepromišljenje, zato ne uzimajte sve previše lično, čak i ako vas odbije. Ono što je do vas, to dovedite do savršenstva, a ostalo je na njoj.

Sada kada imate to u vidu, vreme je da počnemo sa konkretnim savetima na temu kako smuvati devojku odnosno kako je zavesti.

Za početak počećemo sa ovom temom:

Kako smuvati devojku koju poznaješ (iz komšiluka, u školi itd)?

Muvanje devojke koju već poznajete u većini slučajeva zna biti dosta teže nego muvanje devojke koju ste tek upoznali ili koju tek treba da upoznate. Najčešći razlog za to je što ako tu devojku već neko vreme poznajete a niste se postavili kao potencijalni dečko i započeli muvanje, velike su šanse da vas je ona do sada već stavila u friendzone i da su sada jako male šanse da vi to odjednom promenite i zaokrenete u svoju korist.

Zato budite oprezni na ovom polju, i potrudite se da ako vam se neka devojka svidi, da odmah nakon prilikom upoznavanja ubrzo krenete sa muvanjem i postavite se kao potencijalni partner a ne kao drug. Ako vas ona okarakteriše kao nekog njanjavca ili druga, teško ćete se iz toga izvući i jako su male šanse da ćete je smuvati i uraditi bilo šta više sa njom.

U startu da znate da ukoliko devojku poznajete već duže vremena, drugovi ste itd, male su šanse da ćete sada iznenada uspeti da je smuvate i slično, jer je velika verovatnoća da vas je ona do sada uveliko stavila u friendzone i vrlo će se iznenaditi ako joj sad iz čista mira kažete da vam se svidja i da želite da budete sa njom, a ne da budete drugovi. Zato jedan brzinski direktan savet: ukoliko vam se devojka svidja NE ČEKAJTE savršeni trenutak, priliku ili bilo šta, već odmah krenite u tom pravcu muvanja i stavite joj do znanja da vam se svidja i da želite da budete u vezi ili šta već želite tačno, a ne da budete drugovi. Jako je bitno da ona zna šta vi želite, a ne da ostavljate situaciju i vaš odnos nedorečen jer tako skoro nikad ništa nećete postići.

U slučaju da devojku poznajete od ranije ali da to poznantstvo kratko traje ili da u tom periodu niste zaista imali nešto puno kontakta sa njom, onda su vam šanse dosta veće jer je velika verovatnoća da se nije izgradio jasan drugarski odnos već ste samo poznanici koji bi lako mogli da se upoznaju malo bolje i skliznu u ljubavnu vezu. U takvom slučaju je najbolje da devojku pozovete da odete na piće neobavezno da se ispričate i slično, ili da uklopite nekako ako imate zajedničko društvo da svi zajedno izadjete negde. Tako sebe dovodite u priliku da krenete nešto konkretnije sa tom devojkom koju poznajete a koja vam se svidja.

Ukoliko se odlučite za prvu opciju da odete vas dvoje sami na neko neobavezno piće, gledajte da to bude neki prijatan lokal gde nema puno gužve i gde joj neće razni prolaznici odvraćati pažnju. Bitno je da se može skoncentrisati na vas i posvetiti vam maximalno pažnju. U toku razgovora se trudite da ostajete na pozitivnim i vedrim temama, a izbegavajte neke tužne i negativne. Ne želite da ostavite utisak kod nje da ste neki njanjavac koji samo kuka i žali se. Ona treba poželeti da bude deo vašeg života, da bude deo te zabave i uzbudljivog lifestyle-a koji ćete joj predstaviti da vi vodite i živite.

Zato se fokusirajte na lepe i zanimljive teme koje su vedre i koje će joj staviti do znanja da ste vi jedan pozitivac koji vodi lep i uzbudljiv život i koji preuzima odgovornost za sebe i svoje odluke.

Priču vodite tako da vam se što više otvori, postavljajte joj smislena pitanja gde ćete dosta moći da saznate o njoj, šta voli, gde se kreće, kakav je tip osobe, za kakvu vrstu veze je, kakve su joj prethodne veze bile, koliko je bila najduže u vezi itd. Što više saznajete o njoj, više ćete moći da se prilagodite sebe i svoju priču njenim željama tako da joj se dopadne i da je zainteresujete za sebe.

Jako je bitno i da pratite signale koje vam ona šalje, dosta ćete moći da zaključite po tome. Vrlo lako ćete moći da pretpostavite da li je zainteresovana za vas ili ne, po tome kako priča sa vama, kako vas gleda, koji govor tela ima itd. Budite maximalno fokusirani na nju i budite u sadašnjem trenutku da bi što bolje te signale pročitali i da bi što bolje usmerili spiku u pravom pravcu.

Zavisno od toga kako se razvija spika na tom prvom dejtu, možete joj možda već konkretnije reći zašto ste je pozvali, da vam se svidja itd, ili jednostavno probati da idete prividno spontano pa da probate da je poljubite kada krenete kući pa da vidite kako će ona reagovati. Naravno, bitno je da priča već ide u tom pravcu, da se ona opusti i da ima već dobrih naznaka muvanja i zezanja izmedju vas da se ona ne bi začudila i da to ne bi izgledalo kao grom iz vedra neba. Zavisno od njene reakcije možete ići dalje. Ako i ona kaže da se vi njoj dopadate ili prihvati taj poljubac, u jako dobroj ste situaciji. Bitno je da je ubrzo pozovete da se opet vidite, već posle dan-dva, nemojte čekati previše da se možda ona ne bi ohladila i predomislila u vezi vas, jer to devojke često znaju raditi. Kada se opet vidite poljubite je i nastojte da započnete lepu priču o vama i vašoj vezi da vidite da li je i ona za to, da počnete sa izgradjivanje dobrog odnosa i dobre veze sa njom.

Kako smuvati devojku preko fb – fejsa i poruka?

U današnje vreme kada su društvene mreže uzele velikog maha, jako puno devojaka možete upoznati i smuvati preko fb, odnosno facebooka, popularno fejsa. Kako uživo, tako i online važe neka pravila koja bi trebali ispoštovati da bi sebe doveli u dobru poziciju da možete smuvati devojku koja vam se svidja.

Za početak naravno, kao što smo opisali u prethodnom poglavlju, jako je bitno da li tu devojku koju želite zavesti i smuvati poznajete od ranije ili je to devojka koju tek želite da upoznate i sa kojom tek započinjete dopis preko poruka.

Ukoliko je devojka koju poznajete preko nekog, vrlo je važno da ste sa tom osobom ili osobama u dobrim odnosima i da oni imaju lepo mišljenje o vama, jer su velike šanse da će ih ona pitati za vas kada započnete dopis sa njom i slično. Zato vodite računa o tome, jer vam to dosta može pomoći, ali vam i dosta može odmoći zavisno od toga kakvo mišljenje imaju te osobe preko kojih se znate o vama.

fore za muvanje devojaka preko fejsa

U slučaju da tu devojku ne poznajete, onda je vrlo bitno da joj privučete pažnju tako što ćete imati zanimljiv fejsbuk profil, odnosno kačiti zanimljive objave.

Šta je vrlo bitno tu? Najbitnije je da procenite po njenom profilu i njenim objavama kakav je ona tip devojke: da li je zezanje ili je za ozbiljnu vezu, sa kakvim ljudima se druži, kuda se kreće, šta sluša, šta voli da radi itd. Na osnovu toga možete prilagoditi svoju strategiju. Na primer, ukoliko ste primetili da voli životinje, možete povremeno kačiti neke zanimljive slike ili video klipove sa slatkim životinjama da bi ste joj na taj način privukli pažnju da vas spazi i možda čak ili lajkuje ili iskomentariše objavu. Ako lajkuje to je jako dobar signal da vas je spazila i da se možda zainteresovala pomalo za vas. Naravno, to sve zavisi i od toga da li ona inače ima običaj da ljudima lajkuje objave ili ne. Ako nema, to je onda ogroman plus, a ako ima onda ne mora ništa značiti ali svakako ne bi trebalo škoditi ako vam u tom slučaju lajkuje neku objavu.

Ukoliko vam često lajkuje objave ili ponekad iskomentariše, to su vrlo jaki signali da je zainteresovana za vas i trebali bi onda započeti dopis sa njom i voditi ga u pravcu muvanja i vidjanja, upoznavanja.

Zavisno od toga kakav je ona tip devojke tako trebate prilagoditi svoj profil i svoje objave. Ako vidite da je za zezanje, onda je poželjno da kačite slike iz provoda, checkinove na neki zanimljivim mestima, da se krećete u krugu zanimljivih i popularnih ljudi, da putujete često itd, da ona vidi da se ludo zabavljate i da poželi i sama biti deo te zabave. Takve će vas vrlo lako spaziti i često neće imati problem sa tim da vam takve objave lajkuju, ponekad čak i komentarišu ili vam pošalju direktno poruku u inbox.

Nasuprot tome, ako vidite da je ona tip devojke za ozbiljnu vezu, onda bi gore opisani način ponašanja bio kontraproduktivan. U ovom slučaju je bolje da pokažete da ste osećajni, da ste ozbiljan i pouzdan muškarac. Možete kačiti neke lepe klipove ili slike sa životinjama ili bebama i slično, zatim neke slike iz prirode itd, sve ono što će simbolizovati da ste vi ozbiljan muškarac koji ima emocije i koji zna da ceni prave vrednosti pa će znati da cenu i nju.

Najbolje prolazi sistem da je jednostavno zainteresujete za sebe pa da vam ona da neku povratnu informaciju koja će vam biti dovoljna da započnete dopisivanje. Ukoliko nemate nikakvih povratnih informacija od nje i ako vas uopšte nije do sada primetila ni spazila, male su šanse da ćete iznenadnim iskakanjem na chatu uraditi nešto sa njom. Naravno, nema pravila, i postoje devojke koje su takve da jednostavno ništa neće lajkovati ni slično, i mislite da vas možda uopšte nisu primetile a da one potajno možda očekuju da im pošaljete poruku. Zato ne oklevajte i ako vam se neka devojka svidja slobodno probajte, nemate nešto puno šta izgubiti.

Naš savet je da naravno prvo probate da zadobijete njenu pažnju i da vas ona primeti jer će tada sve ići dosta lakše i brže, ali ako to ne uspete nakon odredjenog vremena, probajte sa direktnim slanjem poruke u inbox pa vidite kako reaguje.

Bilo kako bilo, u svakom slučaju najbolje prolazi da budete ono što jeste, tj da pričate opušteno, da se trudite da budete vedri, pozitivni i zanimljivi, da ona stekne lep dojam o vama i da vodite spiku u pravcu toga da razmenite brojeve i da se upoznate. Sa upoznavanjem ne morate žuriti, prvo se potrudite da ona stekne kakvo-takvo poverenje u vas i da stekne utisak da ste zanimljiv dečko koga vredi upoznati, a nakon toga joj predložite polako da se upoznate. Kada se upoznate, vrede ona pravila koja smo opisali u prvom poglavlju.

Kako smuvati devojku koja ima dečka?

Ovo iako mnogima zna biti zanimljivo, mi vam ovakve stvari ne bi preporučivali. Karma je čudo, i ako nekome budete naneli patnju i zlo, u ovom slučaju preotimanjem devojke, sve će vam se to vratiti u životu pa ćete i vi propatiti. Uz to, možete sebi i napraviti probleme ako naletite na nekog agresivnog dečka.

Zato vam predlažemo da se klonite takvih stvari i da ne tražite devojke koje imaju dečka tj koje su u vezi, već da birate neku od onih mnogobrojnih slobodnih devojaka.

Stidljivost i samopouzdanje

Mnogi momci imaju problem da pridju devojci, da je smuvaju itd jer su stidljivi i nemaju dovoljno samopouzdanja. Jako i odmereno samopouzdanje je osnova i ključ svega, pa tako i uspeha sa devojkama ili devojkom. Morate poraditi na tome i imati veru u sebe.

Izbacite iz svoje glave one programe koji vam govore da niste vredni, da ste glupi, da ste ružni, debeli ili slično. Ukoliko niste zadovoljni svojim telom – sredite ishranu i krenite u teretanu ili na neke treninge. Ukoliko niste zadovoljni svojim licem, frizurom itd – promenite nešto po tom pitanju na bolje.

Pratite šta drugi uspešni muškarci rade pa sledite njihov model kao primer za početak, dok ne počnete stvarati svoj lični stil koji će vas voditi da uspeha.

Fore za muvanje devojaka – da li ih koristiti ili ne?

Velika većina muškaraca traži neke univerzalne fore za muvanje devojaka koje će raditi na svakoj devojci a to je pogrešno. Morate da znate da jedna ista fora ne prolazi kod svake devojke isto. Kod jedne će možda proći odlično i oboriti je sa nogu, jer joj je na primer bila baš smešna i čula ju je prvi put, dok kod neke druge to neće proći nikako, jer je možda tu foru čula stotinu puta do sada ili jednostavno nije bila raspoložena u tom trenutku za takve fore.

Ono što se u praxi pokazalo da najbolje prolazi je spontanost. Znači nikakve izlizane nabubane napamet fore za muvanje devojaka, već spontano neka ”odvala” ili nešto što vam se učini u tom trenutku da bi joj moglo biti simpatično i što bi je moglo nasmejati. Kada devojku za kratko vreme nasmejete i uspete da održavate taj njen osmeh na licu neko vreme, učinili ste veliki deo posla. Sigurno ne želite da joj ”prospete” neku otrcanu foru koju je verovatno čula na desetine puta pre vas.

Najbolja fora za muvanje devojaka je: biti prirodan, spontan i duhovit. Zato, ukoliko nemate već razvijene te osobine, prvo poradite na njima, jer će vam one biti ključ i tada vam nikakve nabubane fore neće biti potrebne.

Pogledajte i ovo: