You are here: Home » Ljubav & veze » Kako se pravilno ljubiti jezikom

Kako se pravilno ljubiti jezikom

Postoje razne vrste poljubaca, ali oduvek je najviše pažnje privlačio takozvani francuski poljubac ili poljubac na žvaku. To je poljubac u usta, uz korišćenje jezika, a većina mladih se pribojava ovog poljupca sve dok ga ne proba. Gotovo svako od nas je imao tremu pred prvi put kada sledi poljubac jezikom. Svi mi smo se plašili da nećemo umeti da se poljubimo i da nećemo ispuniti očekivanja partnera. Kada je reč o ovoj vrsti poljupca, postoji mnogo pitanja i nedoumica. Najpre je važno da odlučite sa kim želite da podelite taj prvi poljubac, jer ćete ga sigurno zauvek pamtiti, ma kakav on bio. I znajte da poljubac ne zahteva nikakvu posebnu tehniku, tako da nema razloga za brigu. Potrebno je samo da se opustite, da se prepustite uživanju i sve će doći samo od sebe. Znajte da se svako ljubi drugačije i da nijedan način ljubljenja nije pogrešan.

U nastavku ćemo vam dati neke praktične savete kako da se pravilno ljubite jezikom, bilo da vam je to prvi put ili ne. Zapamtite da nijedan savet o poljupcima nije univerzalan, ali ipak može da bude od velike pomoći.

Kako se pravilno ljubiti jezikom

Kako se pravilno ljubi jezikom?

Budite smireni i opušteni. Kod prvog poljupca je najbolje da budete opušteni i smireni. Ukoliko ste previše napeti i uplašeni, potrudite se da to sakrijete i ponašajte se da je poljubac za vas nešto sasvim normalno i da ste to možda već doživeli. Većina momaka zapravo nikada ne prizna devojci da im je ona prva sa kojom su se poljubili. Najbitnije je da ste opušteni pored devojke sa kojom želite da se poljubite.

Izaberite odgovarajuće mesto. Ono što je od velikog značaja za prvi poljubac jeste da izaberete odgovarajuće mesto na kojem će se poljubac dogoditi. To treba da bude neko mirno i prijatno mesto, gde ćete oboje moći da se opustite. Izbegavajte kafiće pune ljudi, jer to može stvoriti samo dodatnu nervozu.

Neka vam dah bude svež. Za prvi poljubac, ali i za svaki kasniji poljubac, važno je da vam dah bude svež i prijatan. Ukoliko niste bili u prilici da operete zube neposredno pred sastanak sa devojkom, uvek imajte kod sebe osveživač daha, žvake ili bombone koje osvežavaju dah. Zapamtite da vam nikakva tehnika ljubljenja neće pomoći ukoliko imate loš zadah.

Približite se devojci. Sledeći korak jeste da se približite devojci sa kojom želite da se poljubite. Najbolje je da to bude neki spontani bliski položaj, jer tako će sve delovati prirodno i doći će samo od sebe. Kada su vam usne već dovoljno blizu nagnite se blago prema devojci.

Ovlažite usne. Ono što je važno jeste da vam usne budu vlažne. Ukoliko primetite da su vam usne suve nežno ih ovlažite jezikom pre poljupca. Međutim, nemojte da preterate sa pljuvačkom jer niko ne voli previše vlažne ali ni previše suve poljupce.

Spojite usne. Opustite usne i blago ih otvorite, pa ih prislonite na njene usne. To je za početak dovoljno i uživajte u tom osećaju. Držite oči zatvorene sve vreme, kako bi doživljaj bio još lepši. Povremeno otvorite oči kako biste uhvatili pogled devojke, jer to će vas još više zbližiti. Ako vam se slučajno nosevi sudare, iskrenite malo glavu u stranu.

Pokrenite jezik. Nakon što ste konačno spojili usne, sledi najlepši deo poljupca. Jezikom prvo pređite preko njenih usana, kako biste dobili znak da i ona želi isto. Zatim, jezikom napravite lagani pokret napred, ka njenom jeziku, tako da se na prelazu vaših i njenih usana jezici dodirnu.

Uživajte u igri jezicima. Kada vam se jezici dodirnu, nemojte da se uplašite i da pravite nagle pokrete. Isto tako, nemojte ni da ukočite jezik i da čekate da devojka sve uradi. Lagano jezikom prelazite preko njenog jezika, kao da ga masirate. Postoje brojne varijacije na koje se možete ljubiti. Jezikom možete ići u krug, pomerati jezik levo-desno ili gore-dole, u zavisnosti kako vam najviše odgovara. Stručnjaci kažu da je ljubljenje poput plesa sa partnerom. Važno je da održavate ritam, da pazite na pokrete i raspoloženje devojke i da pronađete zajednički ritam.

Ne navaljujte previše. Važno je da ne navalite odmah na devojku i da joj ne gurnete odmah ceo jezik u usta. To može da odbije devojku u startu. Uvek je bolje početi lagano, a onda postepeno pojačavati tempo. To će još više uzburkati strasti i devojka će poželeti još.

Dišite ravnomerno. Dok se ljubite nemojte da zaboravite na disanje. Potrebno je da dišete tiho, polako i ravnomerno, jer u suprotnom nećete dugo moći da izdržite i moraćete da prekinete poljubac. Zato je važno da ne budete previše grubi i da ne gurate jezik duboko u usta devojke, kako bi i ona mogla da diše. Vodite računa da disanje bude diskretno a ne glasno i uzbuđeno.

Grickajte nežno. Verovatno ste čuli da devojku može uzbuditi ako joj grickate usne. Da, ali to morate raditi nežno i pažljivo. Uzmite njenu donju usnu između svojih blago otvorenih zuba i nežno je sisajte, a potom je možete blago gricnuti. Nemojte jako da je ugrizete, jer krv nikome neće prijati. Međutim, ukoliko primetite da se devojci uopšte ne dopada igra grickanja usana, nemojte dalje nastavljati sa tim.

Koristite ruke. Važno je da prilikom poljupca ne gurnete devojku telom previše jako i da je ne stežete rukama. Nežno je zagrlite, rukom je dodirnite po licu ili kosi, uhvatite je za potiljak ili za ruku. Međutim, nikada nemojte koristiti poljubac kako bi devojci odvukli pažnju i uhvatili je za guzu ili za grudi.

Ovo su neki od saveta koji vam mogu pomoći da se opustite i prepustite poljupcima sa svojom devojkom. Znajte da ništa ne može da krene loše i da postoje razne tehnike ljubljenja. Čak i najobičniji poljubac u usta je dovoljan da se oba partnera jako uzbude. Nemojte se opterećivati time da se vašoj devojci neće dopasti vaš način ljubljenja. Verujte da i ona sigurno ima veliku tremu, naročito ukoliko vam je prvi put, i da će joj biti bitno samo što ste pored nje i što je to iskustvo doživela sa vama. Dakle, ne opterećujte se nebitnim stvarima, već se prepustite uživanju. Ljubite se što više i vremenom ćete postati pravi majstor ljubljenja.

Pogledajte i ovo: