You are here: Home » Sport » Kako saznati pravu veličinu svojih nogometnih kopački?

Kako saznati pravu veličinu svojih nogometnih kopački?

Ako kupujete kopačke preko interneta, kupujte modele koje ste i prije već nosili ili ste ih prethodno probali u trgovini.

Da li je dobro nogometne kopačke kupovati preko interneta?

Ako možete isprobati kopačke u trgovini, predlažemo vam da to i učinite. Ako ipak ne možete, onda se oslonite na iste modele kopački ili barem istog proizvođača, koji većinom ostaju dosljedni svojim modelima. Ako naručujete nogometne kopačke iz udobnosti svoga naslonjača potražite ih na stranicama https://www.r-gol.com/hr/kopacke, morat ćete izabrati osim vizualnog modela i svoju veličinu, a mi vam donosimo kako ćete izmjeriti svoje stopalo. Mjerenje provedite u popodnevnim satima kad je noga otečenija nego li u jutro. Stavite nožno stopalo na komad papira i obvezatno obucite čarape u kojima namjeravate igrati. Iscrtajte obrise svog stopala držeći olovku okomito. Uz pomoć metra izmjerite najdužu dužinu od palca do kraja pete, isto učinite i s drugim stopalom. Jedno će vam stopalo biti malo duže pa zapamtite dužinu većeg stopala i nadodajte još 5-8 milimetara, koje će vam dati dodatni komfor, pogotovo ako imate šira stopala. Ako kupujete kožne kopačke dužinu od 8 milimetara ne treba nadodavati jer će se koža sama po sebi prilagoditi nozi. Veličine kopački uvijek možete pronaći u tablicama veličina, a veličine i duljina u centimetrima označena je uglavnom na unutrašnjem dijelu kopački kao što je to jezik tenisice.

Koja je razlika muških i ženskih kopački i koje su kopačke u trendu?

Osim što se razlikuju po vizualnom dijelu, ženske kopačke se od muških razlikuju i po visini luka, bočnoj strani i visini pete. Ženske nogometne tenisice puno su šire u prednjem dijelu nego u samoj peti, dok ta razlika nije toliko očita u muškim kopačkama. Također su i klinovi postavljeni drugačije kod žena nego li kod muškaraca. Zbog većih bokova kod žena, opterećenje je kod gazišta puno jače, pa je i potreba da se postave klinovi zbog različitog tipa tijela veoma bitna. U slučaju da se duže vrijeme nose neprilagođene kopačke, može doći do umaranja mišića i niza ozljeda kao što je metatarzalgija ili razna uganuća, pa nemojte zabunom uzeti kopačke svoga dragog, čak ni na sat vremena, jer možete naštetit sebi velikim posljedicama. Pronađite vrhunsku kvalitetu, udobnost i sigurnost, koju nude kopačke adidas X ghosted https://www.r-gol.com/hr/adidas-x-ghosted. Napravljene su u svim varijacijama jarkih boja, koje su trenutno veliki in na tržištu, uz koje možete kombinirati različitu nogometnu opremu https://www.r-gol.com/hr, poput dresova ili trenirki koja će upotpuniti vaš stilizirani nogometni outfit. Jedino što vam je potrebno nakon svega, je dobra volja i želja za rekreacijom, sretno!

Pogledajte i ovo: