You are here: Home » Lifestyle » 5 krucijalnih saveta za pronalazak dobrog smeštaja

5 krucijalnih saveta za pronalazak dobrog smeštaja

Smeštaj obično spada u glavne fiksne troškove koje imate tokom putovanja. Belano apartmani u Beogradu vam nude praktične savete kako da taj trošak bude što niži, te da ostatak budžeta možete iskoristiti na neke druge zanimljive aktivnosti.

Srećom, na web sajtovima možete pronaći ogroman broj saveta kako da za što manje novca pronađete što bolji smeštaj.

Međutim, nije uvek cilj pronaći najjeftiniji mogući smeštaj u gradu, već da svoje želje i potrebe u vezi sa smeštajem zadovoljite, a da vas to ne košta kao Svetog Petra kajgana.

Ukoliko planirate duži porodični odmor, odvojena spavaća soba, kuhinja i Wi-Fi, nisu luksuz već osnovna potreba, bez čega bi odsedanje u apartmanu bilo besmisleno.

Kako ćete putovati i trošiti novac, zapravo zavisi samo od vas, vaših želja i mogućnosti. A kakav će smeštaj na tom putovanju biti zavisi od:

  • Budžeta putovanja
  • Destinacije
  • Nivoa stila i komfora
  • Broja saputnika
  • Interesovanja

Takođe, treba imati na umu da 15 procenta niža cena za apartman koji ne želite, nije bolja opcija od regularne cene apartmana kog želite!

Ukoliko razmišljate da pobegnete iz grada za vikend sa svojim partnerom, prijatan hotel na planini i pun pansion može biti baš ono što tražite.

Ukoliko ste na dužem proputovanju širom sveta, razmislite o tome da više vremena provedete u mestima gde  su troškovi smeštaja niži, a da prilikom posete skupljih gradova razmislite o snižavanju standarda orjentisanih ka smeštaju.

  1. Mislite o lokaciji

Nije poenta uzeti jeftin smeštaj koji se nalazi kilometrima daleko od aerodroma, restorana, centra grada. Sa ciljem da uštedite, desiće se baš suprotno.

Zajedno sa novcem za prevoz, taksi i skupe obroke u restoranima van grada, možete platiti apartman u centru grada. A da ne govorimo o uštedi vremena…

  1. Bukirajte duže od jedne noći

Mnogi smeštaji nude savršenu pogodnost snižavanja cene proporcionalno dužini boravka. Nekada vam se mnogo više isplati da ostanete duže. Raspitajte se o tome.

  1. Ostanite i nedeljom

Od ponedeljka do petka apartmani su rezervisani mahom za poslovna putovanja, dok petak i subota za odmor, izlaske, obilaske.

Postavlja se pitanje kome ostaje nedelja? Smeštajni objekti često daju popuste za rezervaciju upravo i tog dana. Zašto ga bar ponekad ne biste iskoristili?

  1. Razmotrite boravak tokom nedelje

Često se dešava da u velikim gradovima cena smeštaja varira od dana do dana, a da najviše zavisi od nekih lokalnih dešavanja i dana u nedelji.

Ukoliko niste na vikend proputovanju, obratite pažnju na cene tokom radne nedelje jer one mogu biti niže i do 3 puta.

  1. Vansezonska putovanja

Draga, dobro poznata vansezonska putovanja. Putovanje obogaćuje dušu, nije bitno da li je u predsezoni, sezoni ili van sezone.

Sa pravim stavom i očekivanjima, mogu biti pun pogodak za porodični budžet, a kvalitet smeštajne jedinice nikako ne bi trebalo da zavisi od sezone.

Pogledajte i ovo: