You are here: Home » Ljubav & veze » 10 filmova koje gledati sa devojkom, a da nisu romantični

10 filmova koje gledati sa devojkom, a da nisu romantični

Filmovi su često sredstvo za opuštanje i beg od svakodnevnih obaveza. Kada se gledaju u dvoje, postaju sredstvo za povezivanje i kreiranje zajedničkih uspomena. Međutim, nije svako veče savršeno za romantični film. Ponekad je zabavnije uroniti u drugačije žanrove, otkrivati nove svetove ili jednostavno uživati u kvalitetnom filmu koji obe strane vole. Evo nekoliko predloga za one koji žele da zaobiđu klasične ljubavne priče.

Filmovi za avanturiste

U potrazi za izgubljenim blagom – Akcijski filmovi poput ovog donose dozu uzbuđenja i avanture. Pridružite se junacima u njihovom putovanju kroz džungle, pustinje i pećine u potrazi za blagom koje će promeniti njihove živote.

Džurasic Park – Ovaj klasik Stevena Spielberga vraća dinosaure u život. Prepustite se čarima izolovanog ostrva, gde ove preteće kreature vladaju. Osetite uzbuđenje dok se junaci bore za opstanak u ovom neobičnom svetu.

10 filmova koje gledati sa devojkom, a da nisu romantični

Filmovi za ljubitelje misterija

Šesti čulo – Ovaj triler sa elementima nadnaravnog donosi priču o dečaku koji vidi mrtve. Psiholog pokušava da mu pomogne, ali kako se misterija razotkriva, tako se i granice stvarnosti i iluzije brišu.

Se7en – Ova mračna priča o dva detektiva koji jure serijskog ubicu postala je kultni film. Svako ubistvo je inspirisano jednim od sedam smrtnih grehova, a zagonetke postaju sve teže kako se radnja odmiče.

Filmovi za ljubitelje komedije

Mamurluk – Ova urnebesna komedija prati četvoricu prijatelja koji doživljavaju najluđu noć u Las Vegasu. Smeh je zagarantovan dok oni pokušavaju da se sete šta se sve desilo.

Superbad – Dva srednjoškolca kreću na avanturu jedne noći pre nego što završe srednju školu. Prijateljstvo, zabava i mnogo komičnih situacija čine ovaj film idealnim za opuštajuće veče.

Filmovi za ljubitelje trilera

Usual Suspects – Kroz seriju ispitivanja i flashbacks, ovaj film otkriva misteriju o Kejzeru Sozeu, kriminalcu čije ime izaziva strah. Neočekivani obrti drže pažnju do samog kraja.

Oldboy – Ova priča o osveti donosi mračne tajne i neočekivane obrte. Glavni junak je otet i zatočen 15 godina, a kada je konačno pušten, kreće na misiju da otkrije razlog svog zatočeništva.

Filmovi za ljubitelje naučne fantastike

Matrix – Neo je izabran da spasi čovečanstvo od virtualne stvarnosti u kojoj su zarobljeni. Film donosi duboke filozofske teme i impresivne borbe.

Inception (Početak) – Ova vizuelna poslastica razotkriva svet snova i ideju da je moguće ulaziti u tuđe snove. Sa slojevitom radnjom i briljantnom glumom, ovaj film je pravi izbor za one koji vole da razmišljaju.

Kako odabrati pravi film za vašu veče?

Razgovarajte o žanrovima koje volite. Nekada je najbolje direktno pitati partnera šta bi voleo da gleda. Otkrijte zajedničke filmske afinitete i kreirajte listu filmova koji su vam oboma interesantni. Takođe, budite otvoreni za kompromise. Možda ne volite iste žanrove, ali uz malo truda možete pronaći film koji će oduševiti obe strane.

Saveti za savršeno filmsko veče

Stvaranje idealne atmosfere za filmsko veče može biti ključno za potpuno uživanje u filmu. Evo kako da unapredite vaše filmsko iskustvo:

1. Udobnost je na prvom mestu: Pre nego što pritisnete play, pobrinite se da ste udobno smešteni. Nabavite mekane jastuke koji će vam pružiti potrebnu podršku. Ćebe mogu biti idealno rešenje, posebno tokom hladnih večeri. Ako planirate da gledate više filmova zaredom, udobna fotelja ili čak kauč mogu biti ključni.

2. Hrana i grickalice: Filmovi i grickalice idu ruku pod ruku. Pored klasičnih kokica, razmislite o pravljenju sendviča, nachosa sa sirom ili čak nekih zdravijih opcija poput seckanog voća ili povrća sa umacima. Raznovrsnost grickalica može čitavom iskustvu dodati novu dimenziju.

3. Pića za svaku priliku: Bilo da je u pitanju romantična večer ili druženje s prijateljima, piće može znatno unaprediti iskustvo. Ako ste ljubitelj alkohola, flaša vina ili piva može biti odličan izbor. Za one koji preferiraju nešto bez alkohola, kokteli, gazirani napici ili čak smuti mogu biti odlična alternativa.

4. Bez ometanja: Ništa ne može pokvariti filmsko veče brže od konstantnih prekida. Pre nego što film počne, isključite mobilne telefone ili ih stavite na tihi režim. Takođe, ako gledate film kod kuće, obavestite ukućane da ne ulaze u prostoriju dok traje film, kako biste imali potpuno filmsko iskustvo.

5. Osvetljenje: Prilagodite osvetljenje u prostoriji. Previše svetla može ometati, dok potpuni mrak može biti neprijatan. Razmislite o postavljanju sveća ili koristite prigušenu rasvetu kako biste kreirali savršenu atmosferu.

Sledite ove savete i vaše filmsko veče će biti nezaboravno iskustvo. Uživajte u svakom trenutku, odabiru filma do poslednjih odjavniх špica.

Pogledajte i ovo: