You are here: Home » Teretana & trening » Odgovarajuća nogometna oprema povećava uspjeh na terenu

Odgovarajuća nogometna oprema povećava uspjeh na terenu

Nogomet je zasigurno najigraniji i najpopularniji sport na svijetu. Bilo da tražite odgovarajuću nogometnu opremu za sebe ili za dijete, zahvaljujući bogatom tržištu pronaći ćete modele koji vam u potpunosti odgovaraju.

Da biste bili uspješni i pokazali sve svoje nogometne vještine, potrebna vam je odgovarajuća oprema.

Prava obuća za nogomet omogućit će vam najbolju kontrolu lopte, ali i stabilnost na svim površinama. Osim toga, pojedini modeli imaju dodatnu zaštitu za gležanj. Tenisice za nogomet su lagane i izrađene od visokokvalitetnih materijala koje osiguravaju maksimalnu udobnost tijekom igre.

Postoji više vrsta nogometne obuće

Obuća za nogomet dijeli se prema namjeni odnosno prema podlozi na kojoj se igra. Tako postoje kopačke za čvrstu i mekanu podlogu kakve su, primjerice Mizuno kopačke te tenisice za dvoranu koje se mogu koristiti i za nogomet, ali i za druge tjelesne aktivnosti. Posebno su osmišljene tenisice za mali nogomet koje će vam omogućiti nesmetanu kontrolu nad loptom. Potplat je izrađen od neklizajuće gume, dok se sami dizajn pojedinih modela razlikuje ovisno o dobnoj skupini za koju su namijenjene.

Tenisice za dvoranu

Tenisice za dvoranu razlikuju se od klasičnih kopački po potplatu i konstrukciji, jer jedino tako mogu zadovoljiti posebne uvjete nogometne igre. Omogućuju vam učinkovitije kretanje po terenu te poboljšavaju osjećaj za loptu. Dobro odabrane tenisice odnosno kopačke znatno olakšavaju igru te sprječavaju ozljede koje znaju biti jako česte.

Bitno je napomenuti da tenisice za dvoranu ne koristite na vanjskim površinama, posebno ne na tvrdom asfaltu jer možete uništiti potplat. Prilikom igranja na travi može doći do ozljeda uzrokovanih nedovoljnim prianjanjem obuće na površinu, za što zapravo služe tzv. vijci na kopačkama.

Golmanske rukavice za najmlađe

Vaše dijete uživa u nogometu i želja mu je postati golman? Onda su mu potrebne odgovarajuće golmanske rukavice koje će zaštititi prste, ali i omogućiti bolje hvatanje lopte. Modeli se dijele prema vrsti reza. Točnije, postoje 4 vrste reza: flat, roll finger, negative te hybrid. Pojedine golmanske rukavice imaju li dodatnu podršku za prste. Izrađuju se od kvalitetnih sintetičkih materijala u kombinaciji s kožom. Važno je istaknuti da se mogu dodatno korigirati zahvaljujući čičak traci koja se veže oko gležnja.

Pogledajte i ovo: