You are here: Home » Ljubav & veze » Kako prići devojci

Kako prići devojci

Mnogi momci, bez obzira na to da li i koliko imaju iskustva sa devojkama ipak imaju problem da im priđu. Uzrok takvog problema, kod nekih je nedostatak sigurnosti i samopouzdanja, dok je kod drugih uzrok istog problema dilema u vezi toga kako je najbolje da to urade. Strah da će biti odbijeni, ismejani, možda i povređeni (pred drugima ili pred samim sobom), takođe je jedan od razloga zašto momci ne prilaze devojkama.

Ukoliko ste i vi momak koji je sebe prepoznao bar u delu ovih konstatacija, predlažemo da učinite nešto u svoju korist, a to je da naučite kako da priđete devojci.

Kako prići devojci

Kako prići devojci?

Najbolji savet o tome kako da priđete devojci, zavisi od toga gde želite, odnosno gde vam se ukaže prilika da joj priđete. Ono što je ipak najvažnije i što je može se reći najbolji savet, jeste da to uradite samouvereno. Pritom, jako je važno da termin “samouvereno”, ne shvatite kao “nadmeno i prepotentno”. Mnogi momci, u želji da se prikažu kao samouvereni, zapravo ostave loš utisak i izgledaju upravo onako kako ne treba, a to je nadmeno i prepotentno.

Devojke ne vole takve momke i zato ne treba da iznenađuje činjenica da takvi momci budu odbijeni, ako ne pri samom upoznavanju, onda sigurno već nakon prvog ili drugog sastanka.

Dakle, budite sigurni u sebe, ali tu sigurnost iskažite kroz opuštenost. Drugim rečima, nemojte ništa da glumite i budite upravo onakvi kakvi zaista jeste. Ukoliko je devojka kojoj ste odlučili da priđete vredna vaše pažnje, ona će to znati da prepozna, ali i da ceni.

Čak i ukoliko vas malo savlada trema i to u očima devojke može izgledti simpatično i nikako vam ne može predstavljati minus. Pritom, trema ne sme da vas savlada toliko da zbog nje izgledate smotano.

Nakon što smo vas upoznali sa ovim “univerzalnim” savetima za prilaženje devojci, predlažemo da pročitate i više o tome kako da devojci priđete u određenim, odnosno u konkretnim situacijama.

Kako prići nepoznatoj devojci?

Mnogim momcima, čini se da je najteže prići nepoznatoj devojci. Pre nego što se u takvoj situaciji uopšte odluče da joj priđu, momci sebi postavljaju pitanja kao što su: “Šta da joj kažem?”, “Da li je glupo da joj priđem?” itd. Pre svega, važno je da se takvim i sličnim pitanjima ne opterećujete. Nijedna devojka, bez obzira što vas ne poznaje, neće vaš prilazak protumačiti pogrešno niti loše, ukoliko ispoštujete jedan jedini, ali obavezan uslov, a to je da budete kulturni i ljubazni. Čak i ukoliko vas devojka odbije, treba da znate da za to sigurno postoji opravdan razlog i da ljubaznost i u tom slučaju treba da sačuvate do samog kraja komunikacije sa njom, jer možda je devojka jednostavno u vezi, možda je nespremna za novo upoznavanje, novu vezu ili bilo šta slično. Dakle, vi imate pravo da joj priđete, a ona ima pravo da vas odbije. Samim tim što ste spremni na obe solucije koje mogu predstavljati ishod prilaženja, bićete opušteniji i biće vam lakše da priđete.

Kada odlučite da priđete, uradite to na što primereniji način koji je usklađen sa situacijom i mestom na kojem prilazite devojci.

U svakom slučaju, priđite joj sami, čak i ukoliko ona šeta ili sedi recimo sa drugaricama. Recite joj “Zdravo, ja sam (vase ime). Ovako nešto inače ne radim, ali nisam mogao da se oduprem želji da se upoznam sa tobom. Da li možeš da mi kažeš svoje ime?”. Nakon vašeg izlaganja, devojka će odreagovati na određen način, koji će vam sam po sebi predstavljati smernicu za dalji tok komunikacije.

Kako prići devojci u klubu?

Klub je mesto, na kojem je donekle najlakše prići nepoznatoj devojci. U atmosferi kluba, svi su uglavnom dobro raspoloženi i samim tim, to vam može predstavljati razlog više da se i vi osetite pozitivnije i da vas to ohrabri da priđete. Kada odlučite da priđete devojci u klubu, nemojte to nikako činiti ukoliko primetite da je u muškom društvu. To može rezultirati neprijatnom scenom, koja se može nepoželjno odraziti i na vas i na nju.

Ukoliko je devojka u ženskom društvu, priđite joj i sa osmehom joj se predstavite. Pitajte je da li često izlazi tu, jer ranije niste imali prilike da je vidite. Ukoliko ste je viđali i ranije, recite joj da ste je primetili i da ste večeras eto poželeli da je upoznate. tek kada ste joj se predstavili, ponudite joj da popije piće sa vama i ukoliko pristane, ostanite pored nje, a nemojte je pozivati da pređe za vaš sto ili separe. U toku razgovora joj recite da vam se čini kao prijatna osoba i da bi ste voleli da je vidite još neki put. Ponudite joj svoj broj telefona. Ukoliko je pristala da uzme vaš broj telefona, recito joj da večeras ne želite da joj oduzimate više vremena, ali da bi ste stvarno puno voleli da vam se javi i da se vas susret planirano ponovi. nakon toga se zahvalite na vremenu koje je odvojila za vas i vratite se za svoj sto ili separe. Kada se razdvojite sa njom, zadržite sa njom kontakt očima, nasmejte joj se i budite ljubazni. Ukoliko krenete kući pre nje, priđite joj još jednom i recite joj da sada idete, ali da se nadate da neće proći puno vremena do njene poruke ili poziva.

Kako prići devojci na ulici?

Prići devojci na ulici, zaista nije jednostavno, pa čak ni uobičajeno. Upravo zato, tako nešto momcima predstavlja problem. Iza ovakvog vida prilaženja, kriju se najveće šanse da ćete biti odbijeni, pa čak i protumačeni pogrešno. Ipak, ukoliko ste izuzetno hrabar momak, čak i prilaženje na ulici, ne mora da predstavlja nemoguću misiju za vas i ne mora da se završi neslavno. Konkretno, ukoliko odlučite da priđete devojci na ulici, upotrebite neki od gore navedenih, uopštenih saveta za prilaženje nepoznatoj devojci.

Pritom, obavezno joj naglasite da ne želite da je uplašite niti da je navedete na pomisao da ima posla sa nekakvim čudakom. Recite joj da ste potpuno normalni i da devojkama inače tako ne prilazite, ali da jednostavno niste mogli da dopustite sebi da izgubite priliku da je upoznate. Pitajte je da vam kaže gde izlazi ili gde je možete sresti. Zamolite je da vam da priliku da je upoznate i da bar zapamti vaše ime i prezime kako bi vas potražila na facebook-u. Ukoliko vas devojka odbije, nemojte biti navalentni i prihvatite njenu odluku. Recite joj još jednom da niste imali nameru da je izložite neprijatnosti i da je vaša jedina namera bila to da je upoznate.

Pogledajte i ovo: