You are here: Home » Sport » Treba li se kladiti na tim za koji navijate?

Treba li se kladiti na tim za koji navijate?

Jedno od često izgovorenih nepisanih pravila je da se ne bi trebali kladiti na timove za koje navijamo jer smo previše emocionalno vezani uz njih i da to nije baš najbolja strategija za klađenje. Ako vam je stalo, ne možete biti objektivni, a ako niste objektivni – donosite loše odluke. Tako nekako išla bi ideja iza ovog pravila (u slučaju da je to točno). Postoji još nekolicina takvih nepisanih pravila koja slijedimo bez da ih ispitujemo. A možda bi trebali…

Prednosti klađenja na tim za koji navijate

Znate puno više od svih o timu na koji se kladite. Što više znate o njemu, naravno da ćete donositi i bolje odluke vezano uz tipovanje na taj tim. Pod uvjetom da proučite i istražite i drugu ekipu koja igra s onom za koju navijate, može se reći da ste u velikoj prednosti nad drugim igračima, a možda i samom kladionicom.

Šanse su veće da ćete se baciti u dublju analizu samo utakmice upravo zbog činjenice da vam je puno draže proučavati svoju najdražu ekipu i njene protivnike nego kada bi to bio slučaj s nekim drugim ekipama. Klađenje na ekipu za koju navijate je odlično rješenje ukoliko nemate motivacije za dugim analiziranjem utakmica. 

Znat ćete sve o rosteru i trenutnim ozljedama koje su pogodile ekipu, a to je, naravno, ogromna prednost i vrlo korisno saznanje jer ćete moći predvidjeti u kojem sastavu će vaša ekipa istrčati na teren i što možete očekivati od pojedinih igrača na tom susretu. Također, znat ćete i gdje leže prednosti i slabosti i eventualno profitirati od njih.  

Znat ćete čak i kako razmišlja trener u određenim situacijama i kako bi mogao postaviti momčad te koje taktike bi mogle biti korištene. Ako je protivnik vaše ekipa jedna od ekipa s kojom se susreće, primjerice, u domaćem prvenstvu svake godine dva puta, lako je na osnovu prijašnjih utakmica koje ste gledali donijeti točniji zaključak u kojem smjeru će se odvijati ogled.

Ako dođete do zaključka da je druga ekipa ta koja bi trebala pobijediti, ne bojte se odigrati tu okladu jer uspjeli ste zanemariti emocije ili ste čak unatoč njima sigurni da će vaša ekipa izgubiti. To samo znači da ste odradili vrhunsku analizu utakmice.

Nedostaci klađenja na tim za koji navijate

Samo vi znate zapravo koliko ste emocionalni prema svojoj ekipi. Neki ljudi čak i kada su sigurni da njihov tim nema neke posebne šanse ne odigraju na protivnika, a znaju da će oklada biti dobitna. Vjerojatno je to iz razloga što misle da će im biti teško navijati protiv svoje ekipe kako bi ostvarili neki siguran dobitak pa jednostavno odustanu. To uvelike smanjuje šanse za zaradom jer ćete preskakati određene utakmice u kojima možete zaraditi dobar profit. 

Ako ste veći dio tjedna zauzeti i dočekate taj vikend kada nastupa vaša ekipa, apsolutno je razumljivo da se želite opustiti, možda uz hranu i piće, i navijati za svoj najdraži tim na miru. Klađenje protiv njega vjerojatno bi bi uništilo tu pozitivnu atmosferu.

Ako zbog ljubavi prema svom timu izgubite objektivnost i kladite se na njega imajući osjećaj da svakako postoji realna šansa da ćete možda izgubiti, vrlo je izgledno da će se to upravo i desiti.  Ako baš ne možete uplatiti protiv svojeg tima, onda barem pažljivo odaberite kada ćete igrati u njegovu korist umjesto da to činite svaku njegovu utakmicu.

Ranije smo rekli kako je potrebno analizirati i drugi tim kako bi se došlo do prave odluke. Naravno, ako se to ne učini doći će upravo do kontraefekta gdje vam vaše poznavanje ekipe za koju navijate neće puno značiti jer ne znate ništa o protivnicima. Biti navijač jedne od dvije ekipe koje se susreću samo znači da jednu od dvije ekipe nećete morati analizirati. Još uvijek vam preostaje ona druga.

Zaključak

Klađenje na i protiv tima za koji navijate zahtijeva dosta poznavanja ekipe, ali i hrabrosti. Što god odlučili da je ispravno uplatiti nakon analize, morate zanemariti kvote, koje vam je ponudila Meridianbet kladionica ili neka druga, i vjerovati u vaš odabir. Kao što smo ranije spomenuli, ponekad ćete znati čak i više od drugih igrača ili kladionice i upravo se u takvim situacijama vaše znanje treba pokušati isplatiti. Na kraju dana, uvijek možete donijeti odluku i da izbjegavate klađenje kada igra vaš omiljeni tim i uživate kao obični promatrač i navijač te navijate iz ljubavi, a ne iz obveze.

Pogledajte i ovo: