You are here: Home » Razonoda » Ljoret de Mar: Gde Izaci?

Ljoret de Mar: Gde Izaci?

Ljoret de Mar, prelep grad na španskoj Costa Bravi, poznat je po svojoj bogatoj istoriji i pulsirajućem noćnom životu. Nekada mirno ribarsko selo, Ljoret de Mar je postao magnet za turiste koji traže sunce, more i zabavu. U ovom članku, upustićemo vas kroz najbolje opcije za izlazak u ovom šarmantnom mestu.

Glavne ulice za izlazak

Ljoret de Mar, poznat kao dragulj Costa Brave, poseduje impresivnu paletu mesta za izlazak, a svaka ulica donosi svoj jedinstveni šarm. Avenida Just Marlés, smatra se epicentrom noćne akcije. Kako sunce zalazi, ova ulica oživljava svetlima, muzikom i smehom. U njoj možete naći sve, od tradicionalnih španskih tapas barova do modernih koktel bara, gde barmeni prave čuda sa mešavinama raznih pića.

Pored toga, postoji mnogo manjih uličica koje se pružaju sa obe strane Avenide, svaka sa svojim karakterističnim barovima i restoranima. Međutim, Carrer de la Riera zaslužuje posebno pomen. Ova ulica je omiljena među mlađom generacijom, nudeći eklektičnu mešavinu muzičkih barova, gastro-pubova i mesta gde možete uživati u živoj muzici. Kad padne noć, ulice Ljoret de Mara postaju prava pozornica za sve one željne zabave, sa muzičarima, uličnim izvođačima i naravno, plesačima koji se predaju ritmovima noći.

Ljoret de Mar: Gde Izaci

Diskoteke i noćni klubovi

Ljoret de Mar je postao sinonim za dinamičan noćni život, zahvaljujući svojim brojnim diskotekama i klubovima. Ako ste ljubitelj plesa i želite da osetite pravu energiju ovog španskog grada, Diskoteka Tropics je mesto koje morate posetiti. Ovaj klub je postao institucija u Ljoret de Maru, sa različitim večerima posvećenim raznim muzičkim žanrovima. Bez obzira da li ste ljubitelj salse, reggaetona ili house muzike, Tropics ima nešto za svakog.

Međutim, postoji mnogo više od samo jedne diskoteke u ovom gradu. Club Revolution se ističe svojim inovativnim pristupom zabavi. Ovde možete pronaći sve, od noći sa elektronskom muzikom do večeri kada se vrte najnoviji hitovi. Osim toga, klub često dovodi i poznate DJ-eve, što dodatno podiže atmosferu.

Za one sa izrafinjenijim ukusom, St. Trop’ nudi nešto potpuno drugačije. Ovaj elegantan klub pruža osećaj luksuza sa svojim šampanjcem i VIP prostorima. Ovde možete očekivati visoki standard usluge, uz predivno uređen prostor i, naravno, elitno društvo koje dolazi da se divi čarima Ljoret de Mara.

Barovi i pubovi

Pored diskoteka, Ljoret de Mar je domaćin i mnogim barovima i pubovima koji nude različite ambijente. Irish Pub Fenians je savršen za ljubitelje piva, sa širokim izborom kako lokalnih tako i uvoznih piva. Za one koji žele nešto egzotičnije, Moai Tiki Bar nudi autentične tropske koktele. Ne zaboravite posetiti i Bar Cala Banys koji se nalazi uz obalu i pruža predivan pogled na more uz ukusne koktele.

Živa muzika i koncerti

Ljubitelji žive muzike će biti oduševljeni ponudom u Ljoret de Maru. Bar La Habana često nudi nastupe lokalnih bendova koji sviraju sve od rock-a do jazz-a. Plaça de la Vila je centralni trg gde se tokom letnjih meseci često održavaju besplatni koncerti, privlačeći kako lokalno stanovništvo tako i turiste.

Kafići na plaži i ljetni partyji

Zamislite da pijete koktel dok gledate zalazak sunca na plaži – to je iskustvo koje nude kafići na plaži u Ljoret de Maru. Beach Club Oasis je poznat po svojim DJ nastupima i plesnom podijumu na otvorenom. S druge strane, Café del Mar je savršen za opuštanje uz chillout muziku i panoramski pogled na more.

Kulturni i tematski događaji

Osim klasičnog noćnog života, Ljoret de Mar je domaćin brojnim kulturnim događajima. Tokom leta, grad oživljava sa Fiesta del Mar – festivalom koji slavi morske tradicije grada sa muzikom, plesom i gastronomijom. Takođe, Noć Veštica je posebno popularna, sa tematskim žurkama u mnogim barovima i klubovima.

Saveti za bezbedan izlazak

Dok uživate u noćnom životu Ljoret de Mara, ne zaboravite da ostanete bezbedni. Uvek se krećite u grupi, posebno noću. Pripazite na svoje piće i izbegavajte prekomerno konzumiranje alkohola. Lokalni običaji su prilično opušteni, ali uvek pokažite poštovanje prema drugima i izbegavajte sukobe.

Najbolje vreme za posetu Ljoret de Maru

Dok je Ljoret de Mar lep tokom cele godine, letnji meseci su posebno popularni zbog brojnih događaja i toplog vremena. Od juna do avgusta, grad je pun turista i noćni život je na vrhuncu. Međutim, ako preferirate manje gužve, razmislite o poseti u proleće ili jesen.

Kako se kretati po Ljoret de Maru noću

Iako je Ljoret de Mar relativno mali grad, noću je najbolje koristiti taksi ili lokalne autobuse. Mnogi taksiji su dostupni tokom cele noći, a postoje i brojne aplikacije koje vam mogu pomoći da naručite prevoz. Ako odlučite da hodate, glavne ulice su obično dobro osvetljene i sigurne.

Pogledajte i ovo: