You are here: Home » Sport » Koji je vaš odabir: pametni sat ili mjerač aktivnosti?

Koji je vaš odabir: pametni sat ili mjerač aktivnosti?

Ovisno o vašim potrebama, pametni sat ili mjerač aktivnosti dobro će vam doći kako bi si olakšali pregled svakodnevnih obaveza ili pratili tjelesnu aktivnost. Postoje satovi i mjerači koji vam pokazuju osnovne funkcije, koji će vam biti dovoljni ako samo pogledate rokovnik i poruke te mjerači koji imaju pedometar i brojač otkucaja no ako ste profesionalni sportaš ili zaljubljenik u gadgete osnovne funkcije neće vas impresionirati niti zadovoljiti vaše potrebe.

Pametni satovi mogu zamijeniti mobilni uređaj u skoro svemu, no nedostatak web pretražnika onemogućuje korištenje pametnog sata umjesto mobilnog uređaja. Web pretraživač jedan je od najčešće korištenih elemenata na mobilnim uređajima, koristimo ga za pristup web stranicama koje su dio svakodnevnog funkcioniranja u privatnom i poslovnom životu.Web pretraživači omogućuju korištenje online streaming servisa i online gaming stranice te stranice sa zabavnim sadržajima, koje bez korištenja istog ne možete otvoriti. Pristup iGaming stranicama putem web pretraživača ili shopping web stranicama trenutno je rezerviran samo za mobilne uređaje. Uređaji manjih dimenzija poput mobitela koji imaju pristup web pretraživačima su tableti i Nintendo Switch koji ima tajni web pretražnik. Mobiteli i mjerači aktivnosti još uvijek nemaju takve mogućnosti.

Photo by Lloyd Dirks on Unsplash

Pametni Sat

Pametni sat Apple Watch 6 donosi niz poznatih mogućnosti u novom aluminijskom okviru koji dolazi u nekoliko različitih boja s keramičkom pozadinom. Apple pametni sat omogućuje vam nekoliko standardnih opcija kao što su čitanje i pisanje mailova i poruka, odgovaranje na poziv, alarm, kalkulator, lokator i Smart Home mogućnosti. No koje pametne mogućnosti ima ovaj sat ako u obzir uzmemo tjelesnu aktivnost i zdravlje?

Praćenje dnevnih aktivnosti omogućuje vam koliko ste se u danu kretali, sjedili i koliko dnevno vježbate. Kao dodatak opcija Praćenja spavanja pomoći će vam da otkrijete spavate li dovoljno. Praćenje menstrualnog ciklusa je aplikacija koja je potrebna svakoj ženi čiji ciklusi nisu redoviti kako bi ih lakše pratila. Opcije EKG-a i provjera pulsa, razina zasićenosti kisikom su napredne opcije koje će slanjem izvješća na upisani mail pomoći liječniku pratiti zdravstveno stanje. Opcija treninga i svjesnog disanja će svakom korisniku olakšati da trenira češće i u pravilnim intervalima te da se oslobodi stresa.

Mjerač Aktivnosti

Photo by Meghan Holmes on Unsplash

Fitbit Luxe je jedan od najpoznatijih mjerača aktivnosti na tržištu. Tražite li pametni modni dodatak ovaj mjerač aktivnosti koji je dizajnirao Gorjana brend nakita je zaista poseban, dolazi u nekoliko različitih stilskih mogućnosti. Oled ekran omogućuje dobru vidljivost neovisno o kutu gledanja i jačini vanjske svjetlosti. Mjerač aktivnosti omogućuje praćenje ritma disanja, temperaturu, razinu stresa, zasićenost kisikom, praćenje menstrualnog ciklusa, puls. Sportsko praćenje je ono zbog čega je ovaj mjerač aktivnosti poseban. Smart Track opcija za praćenje aktivnosti omogućuje postavljanje vremena, udaljenosti, kalorija kako bi na kraju dobili pravilno izvješće o aktivnosti i potrošnji. Mjerač je vodootporan i pogodan za plivače. Vježbanje u dvorani mjerač prati uz prikaz pulsa. Mjerač aktivnosti ima značajke pametnog sata uz prikaz poziva, poruka i mailova te alarm i rokovnik.

Što odabrati? Ako želite vježbati i vidjeti svoje rezultate bez dodatnih distrakcija onda je mjerač aktivnosti za vas, na njemu ćete moći vidjeti poruke i pozive bez pregledavanja mobitela. No želite li nekoliko dodatnih mogućnosti pametni sat nudi širi raspon mogućnosti. Na tržištu postoji niz pametnih satova i mjerača aktivnosti koji nude različit raspon mogućnosti, izgleda i cijena. Potražite onaj koji omogućuje jednostavno praćenje svih vaših potreba jednostavnim pritiskom na sat uz minimalne potrebe za mobitelom tijekom vježbanja ili sastanaka.

Pogledajte i ovo: