You are here: Home » Tehnologija » Kako prebaciti pesme sa kompjutera na telefon?

Kako prebaciti pesme sa kompjutera na telefon?

Muzika je integralni deo naših života, a u današnje vreme, sve je više i više pesama koje želimo da imamo sa sobom gde god da krenemo. Zato je važno znati kako prebaciti pesme sa kompjutera na telefon. Za ovu radnju nije bitno da li ste tehnički potkovani – možete je izvesti i bez ikakvih specijalnih veština.

Ovaj članak će vam pružiti detaljne upute o različitim metodama prebacivanja pesama sa vašeg kompjutera na telefon, uključujući upotrebu USB kabla, cloud servisa, i specijalizovanih aplikacija za prebacivanje muzike.

Preduslovi za prebacivanje pesama

Pre nego što započnete proces prebacivanja muzike sa kompjutera na telefon, važno je da proverite nekoliko ključnih stvari koje će osigurati glatko i uspešno prenos podataka. Ove pripremne korake treba pažljivo pratiti kako biste izbegli tehničke probleme ili gubitak podataka.

Kompatibilnost između uređaja

Prvi i najvažniji korak u pripremi za prebacivanje pesama jeste provera kompatibilnosti između vašeg kompjutera i mobilnog telefona. Kompatibilnost se odnosi na sposobnost dva uređaja da efikasno komuniciraju jedan s drugim. Android uređaji su poznati po svojoj visokoj kompatibilnosti sa različitim operativnim sistemima na računarima, uključujući Windows, Linux i macOS. S druge strane, Apple uređaji, kao što su iPhonei, često zahtevaju specifičan softver, kao što je iTunes ili Finder u novijim verzijama macOS-a, kako bi omogućili prebacivanje muzike.

Neophodan softver i oprema

Da biste prebacili muziku, neophodan vam je odgovarajući softver koji će poslužiti kao posrednik između vašeg kompjutera i telefona. Za korisnike iPhone-a, iTunes (za starije verzije macOS-a ili Windows OS) ili Finder (za macOS Catalina i novije) je neophodan za upravljanje i prebacivanje muzičkih datoteka. Korisnici Androida mogu koristiti Android File Transfer ili jednostavno koristiti ugrađene opcije prebacivanja datoteka na većini Android uređaja. Takođe, važno je imati adekvatan USB kabl, koji obično dolazi sa vašim telefonom. Ovaj kabl je ključan za povezivanje vašeg uređaja sa kompjuterom i treba da podržava prenos podataka.

Kako prebaciti pesme sa kompjutera na telefon

Prebacivanje pesama pomoću USB kabla

Prebacivanje muzike putem USB kabla je jedan od najlakših i najčešćih metoda za prenos pesama sa kompjutera na mobilni telefon. Ovaj proces obično ne zahteva internet konekciju i vrlo je brz, što ga čini idealnim za velike količine podataka.

Povezivanje uređaja

Započnite povezivanjem telefona sa kompjuterom koristeći USB kabl. Važno je koristiti kabl koji podržava prenos podataka, a ne samo punjenje, kako bi prebacivanje bilo moguće. Kada povežete uređaje, telefon bi trebao biti prepoznat kao eksterni uređaj ili pogon na vašem kompjuteru.

Prebacivanje datoteka

Nakon što je telefon uspešno povezan, otvorite File Explorer na Windowsu ili Finder na Macu. U ovom prozoru, vaš telefon će se pojaviti kao jedna od dostupnih lokacija. Otvorite uređaj i pronađite folder u kojem želite da sačuvate muziku (obično “Music” ili slično). Zatim, jednostavno prevucite željene pesme ili foldere iz kompjutera u odabrani folder na telefonu. Proces kopiranja može potrajati nekoliko minuta, zavisno od veličine datoteka koje prebacujete.

Provera uspešnosti prebacivanja

Nakon što su datoteke prebačene, preporučuje se da proverite telefon kako biste se uverili da su sve pesme uspešno prebačene i da se mogu pravilno reprodukovati. Ovo osigurava da nema grešaka u datotekama i da je prenos bio uspešan.

Korišćenje cloud servisa za prebacivanje muzike

Cloud servisi su postali nezaobilazni alat za efikasno i sigurno prebacivanje fajlova, uključujući muziku, između različitih uređaja. Google Drive, Dropbox, i iCloud su među najpopularnijim opcijama koje pružaju jednostavno rešenje za prenos muzike sa kompjutera na telefon.

Postupak prebacivanja muzike preko cloud servisa:

 1. Uploadovanje muzike: Prvi korak uključuje uploadovanje željenih muzičkih fajlova na izabrani cloud servis sa kompjutera. To se obično radi putem web interfejsa ili desktop aplikacije servisa.
 2. Instaliranje aplikacije na telefonu: Nakon što je muzika uploadovana na cloud, sledeći korak je instaliranje odgovarajuće aplikacije cloud servisa na mobilni telefon.
 3. Pristup i sinhronizacija: Otvorite aplikaciju na telefonu, ulogujte se na svoj račun i pristupite uploadovanoj muzici. Većina cloud servisa automatski sinhronizuje fajlove među svim povezanim uređajima, što olakšava pristup muzici sa bilo kog mesta.
 4. Reprodukcija ili download muzike: Sa cloud aplikacijom na telefonu, možete direktno strimovati muziku ili je preuzeti za offline slušanje.

Prednosti korišćenja cloud servisa:

 • Pristupačnost: Muzika je dostupna sa bilo kog uređaja koji ima internet konekciju.
 • Sigurnost: Backupovanje muzike na cloud štiti je od gubitka podataka.
 • Prostor za skladištenje: Oslobađa memoriju na telefonu, budući da muziku možete strimovati direktno sa clouda.

Korišćenje specijalizovanih aplikacija za prebacivanje muzike

Za korisnike koji preferiraju direktniji pristup bez korišćenja clouda, specijalizovane aplikacije kao što su iTunes za Apple uređaje i Android File Transfer za Android uređaje nude odličnu alternativu.

Postupak korišćenja specijalizovanih aplikacija:

 1. Instalacija aplikacije: Preuzmite i instalirajte odgovarajuću aplikaciju za prebacivanje muzike na svoj kompjuter.
 2. Povezivanje telefona sa kompjuterom: Koristite USB kabl da povežete telefon sa kompjuterom.
 3. Prebacivanje muzike: Otvorite instaliranu aplikaciju i pratite uputstva za selekciju i prebacivanje muzičkih fajlova sa kompjutera na telefon.

Prednosti korišćenja specijalizovanih aplikacija:

 • Kontrola: Pruža više kontrole nad selekcijom i organizacijom muzičkih fajlova.
 • Jednostavnost: Omogućava brz i jednostavan prenos muzike.
 • Bez potrebe za internetom: Ne zahteva internet konekciju jednom kada se aplikacija instalira.

Bilo da preferirate korišćenje cloud servisa ili specijalizovanih aplikacija, oba metoda nude efikasna rešenja za prebacivanje muzike sa kompjutera na mobilni telefon, svaki sa svojim jedinstvenim prednostima.

Zaključak

Sada kad ste se upoznali sa različitim metodama prebacivanja pesama sa kompjutera na telefon, nadamo se da ćete naći onu koja vam najviše odgovara! Bez obzira da li birate USB, cloud servis ili specijalizovanu aplikaciju, svaka metoda ima svoje prednosti.

Kao dodatni savet, organizacija muzike na telefonu može vam pomoći da uvijek imate lako dostupne svoje omiljene pesme. Izbegavajte nekoliko čestih grešaka, kao što su prebacivanje istih pesama više puta ili prebacivanje pesama koje ne možete da reprodukujete na svom telefonu.

Svaka metoda navedena u ovom članku je efikasan način prebacivanja pesama sa kompjutera na telefon, a koje će vam metode najviše odgovarati zavisi od vaših individualnih potreba i preferencija.

Pogledajte i ovo: