You are here: Home » Ljubav & veze » Kako i o čemu pričati sa devojkom

Kako i o čemu pričati sa devojkom

Komunikacija je veoma bitna u vezi, bez obzira na to koliko ste dugo zajedno. Razgovor je ono što vas zbližava sa partnerom.

O čemu možete pričati sa devojkom u vezi, ali i na prvom sastanku, možete pročitati u nastavku.

O čemu pričati sa devojkom dok ste u vezi?

O svakodnevnim dešavanjima. Divno je kada imate sa nekim da podelite ono što vam se dešava svakoga dana. Pitanja ,,kako si” i ,,šta radiš” su ustaljena, ali neophodna u komunikaciji sa partnerom, jer svaki dan nosi neko novo iskustvo, radost ili brigu. Ispričajte devojci šta vas je to danas učinilo srećnim ili šta vas muči. Isto tako, budite spremni da saslušate kako je vaša devojka provela dan. Na taj način ćete se svakoga dana sve više zbižavati, upoznavati i razvijati međusobno poverenje i razumevanje.

Kako i o čemu pričati sa devojkom

O prošlosti. Sasvim je normalno da nakon nekog vremena sa partnerom otvoreno razgovarate o njegovoj prošlosti. Do koje ćete granice ići i da li ćete zahtevati da vam devojka kaže imena momaka sa kojima je bila pre vas, zavisi samo od vas. Ipak, preporučujemo da ne čeprkate previše po prošlosti, jer to često može dovesti do sukoba i rasprave sa devojkom. Ona ima potpuno pravo da vam prećuti nešto o svojoj intimi. Morate se pomiriti sa tim da je vaša devojka imala život i pre vaše veze.

O planovima u narednom periodu. Lepo je da zajedno sa devojkom planirate šta ćete raditi za vikend, da li ćete izlaziti sa društvom ili ćete gledati film u kućnoj atmosferi. Takođe, možete devojci pričati o svojim ličnim planovima na poslu ili o nečemu što vas jako zanima. Na taj način stavićete devojci do znanja da vam je bitno njeno mišljenje i podrška i vaš odnos će postajati dublji iz dana u dan.

O daljoj budućnosti. Istina je da je budućnost uvek neizvesna, ali svakako je lepo maštati o njoj. Zamišljajte sa svojom devojkom kako bi izgledalo vaše venčanje ili zajednički život, koliko biste dece voleli da imate i slično. Ovakvim razgovorima nagovestićete devojci da imate ozbiljne planove sa njom i da je želite pored sebe i u budućnosti.

O porodici. Razgovori o porodici takođe mogu veoma zanimljivi. Tako ćete saznati mnogo detalja o životu vaše devojke i o njenoj proodici, što će vam olakšati kasnije upoznavanje sa njenim roditeljima. Veoma je važno da poštujete familiju svoje devojke i da o njima pričate najbolje. U razgovorima o porodici ćete videti i kakav stav vaša devojka ima prema porodici i koliko ceni porodične veze i vrednosti.

O seksu. Razgovori o seksu su potpuno normalni u vezi. Najbolje je da otvoreno pričate o tome šta volite, šta vam najviše odgovara, a šta vas odbija u seksu. Na taj način ćete bolje upoznati intimne potrebe svoje devojke, što će doprineti još boljem i kvalitetnijem seksu. Recite devojci svoje skrivene fantazije i budite sigurni da će se ona u narednom periodu potruditi da vam te fantazije ostvari. Ono što nikako ne treba da radite jeste da poredite devojku sa svojim bivšim devojkama i da pričate o seksu sa njima.

O poslu. Pokažite interesovanje i za posao kojim se vaša devojka bavi. Pitajte je da vam objasni suštinu svog posla i koliko je zadovoljna svojim radnim mestom, kakvi su joj odnosi sa kolegama i da li ima ambicije da još napreduje.

O čemu pričati sa devojkom na prvom sastanku?

Žene često uživaju u razgovorima o literaturi koju ste skoro pročitali, ukoliko vam čitanje nije jača strana- poradite na tome i izaberite neku poznatu knjigu na stranici Knjige online.

Prvi sastanak uvek izaziva tremu, a glavna dilema je o čemu pričati na prvom sastanku. Pre svega, potegnite razgovor o školi ili fakultetu. Pitajte devojku kako joj je u školi, koji su joj omiljeni predmeti, sa kim se najviše druži, kakve su joj ocene, šta dalje želi da upiše itd. Ukoliko je devojka već završila školu, pa i fakultet, započnite priču o njenom poslu i budućim planovima.

Takođe, pitajte devojku sa kim se duži, a ukoliko imate neke zajedničke prijatelje možete se šaliti na njihov račun, kako biste razbili tremu. Na prvom sastanku pitajte devojku da li ima neki hobi i da li se bavi sportom, a ispričajte joj i koji sport vi trenirate, kakve filmove volite, kakvu muziku slušate itd.

Zatim, pitajte devojku da li ima brata ili sestru, pričajte o izlascima, a možete pokrenuti i neke ozbiljnije teme poput ljubavi i prethodnih veza. Dozvoljeno je da pitate devojku koja joj je bila najduža veza i kakve momke voli. Ipak, nemojte previše zadirati u njenu intimu.

Pogledajte i ovo: