You are here: Home » Ishrana & zdravlje » Kako da se motivišete za vežbanje?

Kako da se motivišete za vežbanje?

Ako želite da se dovedete u formu a pritom niste motivisani, niste usamljeni u tom problemu.

Ako odlažete vežbanje zato što smatrate da nemate dovoljno vremena ili je prošlo isuviše mnogo vremena od vašeg poslednjeg treninga i smatrate da je vaše telo izgubljen slučaj, evo kako da se motivišete da vežbate.

1.Stavite sliku tela kakvo biste voleli da imate (pri tom imajte u vidu da stavite realnu sliku) na mesto koje je vidljivo.

To može biti slika nekog glumca/glumice, bodibidera ili sopstvenu sliku iz dana kada ste najviše bili aktivni i u najboljoj fizičkoj kondiciji.

2.Upišite se u teretanu. Ako plaćate da biste vežbali imate veće šanse da se pridržavate treninga.

3.Sakupite grupu prijatelja ili članova porodice sa kojima biste vežbali svakoga dana – ako obećate drugim ljudima da ćete vežbati imate veće šanse da se pridržavate datog obećanja.

Možete početi tako što ćete šetati nekoliko blokova oko kuće sa susedima.

4.Organizujte vaše vežbanje tako da budu zanimljiva i raznolika, najbolje van prostorija, sa prijateljima ili porodicom.

Kombinujte iz nedelje u nedelju avanturističke aktivnosti kojma se unapred radujete kao što je pešačenje, plivanje ili veslanje kanua.

5.Nagradite sebe posle svake ispunjene obaveze koju ste sebi zadali za tu nedelju. Nagradite sebe bioskopskom premijerom nekog filma ili kupite sebi par novih cipela (najbolje onih za trčanje).

Možda ćete čak poželeti da nagradite sebe i svog partnera u aktivnostima. Izaberite nagrade koje nemaju veze sa hranom.

6.Neka vaši ciljevi budu realni, ako ih postavite kao nedostižne imate veće šanse da ih se ne pridržavate.

Započnite sa nečim ostvarivim i povećavajte – bolje je da se osećate zadovoljno što ste ispunili barem mali sebi postavljeni cilj nego da se osećate kao gubitnik ako sebi postavite velike ciljeve.

Pogledajte i ovo: