You are here: Home » Ljubav & veze » Najbolje poze u seksu i nazivi za njih

Najbolje poze u seksu i nazivi za njih

Seks predstavlja jednu veliku igru i zato je potrebno da uvek budete maštoviti i da smišljate nove načine na koje ćete izludeti vašu partnerku.

Ne dozvolite da vam se seks pretvori u rutinu i da postane monoton.

U nastavku ćemo vam predstaviti neke od poza kojima žene jednostavno ne mogu odoleti i koje ih dovode do vrhunca strasti.

Najbolje poze u seksu i nazivi za njih

Ovo su najbolje poze u seksu:

Misionarska poza. Klasična misionarska poza, u kojoj muškarac leži preko žene, jeste svakako jedna od poza koje žene najviše vole. U toj pozi većina žena može lako da doživi orgazam, bez nekih većih akrobacija i bez puno uloženog truda. U toj pozi žena ne mora da se muči, jer uglavnom ceo posao je na muškarcu. Žene vole misionarski položaj jer tako mogu u potpunosti da osete snagu muškog tela i da uživaju dok posmatraju svog dragog. Postoje više varijanti ove poze. Žene mogu držati noge na podu, mogu ih blago saviti u kolenima ili ih mogu obmotati oko tela muškarca, radi jačeg doživljaja. Takođe, žena može staviti jastuk ispod zadnjice, kako bi muškarac još lakše ušao u nju. Smatra se da je u ovoj pozi najveća verovatnoća da dođe do trudnoće, ukoliko vam je to cilj.

Poza ,,makaze”. Ovo je jedna od varijanti misionarske poze. Žena je na leđima, a noge su joj podignute. Muškarac drži ženu za članke i diktira tempo. Ukoliko je žena elastična i u formi, muškarac može po želji širiti i skupljati njene noge ili ih staviti na svoja ramena. Takođe, žena može skupiti noge i držati ih uspravno dok muškarac ulazi u nju.

Položaj ,,leptir”. Takozvani položaj leptir jeste zapravo modifikovana misionarska poza. Naime, žena je i dalje na leđima ali kukovi su joj skroz na ivici kreveta. Muškarac je u stojećem položaju i ulazi u ženu tako što stavi njene noge na svoja ramena i izdigne njenu zadnjicu od podloge. Dokazano je da ovaj položaj može žene da dovede do jakog vaginalnog orgazma.

Poza ,,jahačica” ili ,,kaubojka”. Ovo je popularna poza u kojoj muškarac leži na leđima ili sedi, a žena sedi ili čuči na njemu. Mnoge žene vole u seksu da dominiraju, pa samim tim preferiraju poze u kojima se one nalaze na muškarcu i u kojima vode glavnu reč. Naime, žene tada kontrolišu igru, uspostavljaju ritam i osećaju se naročito zavodljivo dok posmatraju kako njihov partner uživa. Postoje brojne poze u kojima žena može biti na muškarcu. To može biti u ležećem položaju, a može biti i zavodljivi ples u krilu koji će izludeti svakog muškarca. Ono što je od ključnog značaja i u ovoj pozi jeste kontakt očima jer je žena okrenuta licem ka muškarcu. Muškarci obožavaju da posmatraju izraz uživanja i zadovoljstva na licu svoje partnerke dok vode ljubav.

Obrnuta ,,jahačica”. Ovo je još jedna od poza u kojima žena ima dominantnu ulogu. Naime, muškarac je na leđima, a žena kleči ili čuči na njemu, ali je sada okrenuta leđima. Muškarac ima pogled na zadnjicu svoje partnerke koja se umereno njiše ili skače po njemu, u zavisnosti od tempa koji oboma odgovara.

,,Kašika” poza (Spoon). Spoon položaj podjednako vole i muškarci i žene. Oni leže na boku jedno uz drugo, dok muškarac rukama obavija telo devojke. Muškarac otpozadi prilazi devojci i preuzima inicijativu, dok se devojka blago uvija pod njegovim telom. Ovaj položaj je jako udoban jer omogućava nežne dodire. U tom položaju muškarac najčešće devojku drži slobodnom rukom za grudi ili za neki drugi deo tela. Žene naročito vole kada im muškarac u ovoj pozi dodatno stimuliše klitoris. U ovoj pozi muškarac stavlja do znanja devojci da je on taj koji dominira i da je zaštitnički nastrojen prema njoj. Još jedna varijanta je da oba partnera leže na boku ali da su licem okrenuti jedno prema drugom.

Pseći položaj (Doggy style): U ovom položaju žena kleči na krevetu ili na podu, a muškarac je iza nje. Muškarac može takođe biti na kolenima, a može i stajati, u zavisnosti kako vam više odgovara. U ovoj pozi takođe dominira muškarac. Dokazano je da je ovo jedna od omiljenih ženskih poza i poza u kojoj većina žena doživi vrhunac za kratko vreme. Postoji i druga varijanta psećeg položaja u seksu, a ona podrazumeva da žena u potpunosti leži na stomaku, a da je muškarac iza nje. Najbolji osećaj je kada žene ispod stomaka stave jastuk kako bi se zadnjica izdigla i kako bi sve bilo savršeno

Stojeći položaj. Postoje više varijacija kada je stojeći položaj u pitanju. Jedna od varijanti jeste da muškarac stoji i da podigne ženu u krilo, a ona da mu obmota noge oko struka. Muškarac drži ženu za guzu i kontroliše njene pokrete. Olakšavajuća okolnost će biti da muškarac ženu prisloni uz zid ili da ona ipak sedne na nešto. Još jedna od opcija u stojećem položaju može biti da se žena nagne i rukama pridržava za sto dok su joj noge raširene na podlozi. Muškarac je takođe u stojećem položaju i otpozadi ulazi u nju.

Seks na stolu. Žene obožavaju seks na stolu. To je za njih jedan od najudobnijih položaja i sve što treba da urade jeste da sednu na površinu stola i da rašire noge. Ostatak posla je na muškarcu.  Površina stola je uglavnom u nivou struka muškarca pa nećete morati puno da se mučite. Možete odabrati kuhinjski, kancelarijski ili neki drugi sto. Sličan efekat imaće i seks na veš mašini, na klaviru ili na haubi automobila.

Seks na stolici. Seks na stolici podrazumeva pozu u kojoj žena dominira. Naime, muškarac sedi na stolici, a žena je na njemu. Ona se spušta gore dole, sama određuje tempo, a pritom drži muškarca za ramena. Ova poza je slična ,,jahačici”, samo što se dešava na stolici.

Yab Yum. Ovo je jedan od najpopularnijih tantričkih položaja u seksu. Naime, muškarac je u turskom sedu, a žena obmotava noge oko njegovog struka i okrenuta je licem prema njemu. Muškarac podiže telo žene i diktira tempo. Tokom ove poze partneri su sve vreme zagrljeni i mogu razmenjivati poljupce, tako da je ova poza veoma intimna.

Oralni seks. Seks u kojem oralno zadovoljavate partnerku ili ona vas često je tabu tema. Mnogi smatraju da je ova vrsta seksa zapravo najintimnija. Ne praktikuju svi oralni seks, mada uglavnom on predstavlja najveće zadovoljstvo i lako dovodi do orgazma. Ono što je od ključnog značaja jeste da za vreme oralnog seksa gledate partnerku u oči, jer to će je dodatno uzbuditi.

Poza 69. Poza 69 je naročito postala popularna u pornografskim filmovima. U ovoj pozi partneri oralno zadovoljavaju jedno drugo u isto vreme. Naime, žena se nalazi na muškarcu ali okrenuta je suprotno od njega, pa po tome poza i nosi naziv. Smatra se da ova poza predstavlja najveći erotski doživljaj zato što istovremeno uživate i zadovljavate vašu partnerku.

Najbolje poze u seksu i nazivi za njih 4.20/5 (84.00%) 5 votes
loading...

Pogledajte i ovo: